Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Akrilne boje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Akrilne boje

Nešto viša cena a pri tome lep izgled, kvalitet i dugotrajnost, ili niska cena i osobine shodne istoj? Ovo je večita dilema svakog kupca, kada je u pitanju kupovina bilo kog proizvoda, a u našem slučaju – boje za zidove.

 

 

Sasvim je OK da uložite mali novčani iznos i da okrečite vaš stan, kuću ili poslovni prostor. Međutim, takve boje će biti neotporne, lako će se prljati, postaće stare i neugledne, pa ćete se naći u situaciji da vrlo brzo ponovo angažujete majstora i krečite. 

Sa druge strane, izborom skupljih boja, u koje spadaju akrilne, vi ste dobili neuporedivo lepše uređen prostor na relativno duži period, čime se zapravo štedi vaš novac. Praksa je mnogo puta pokazala, da ono što je u startu jeftinije, kasnije ispadne skuplje i obrnuto.

Koje su prednosti akrilnih boja?

Za akrilne boje se slobodno može reći da imaju bolju pokrivnost i bolje pigmente. Titanijum-dioksid je naskuplji pigment koji se koristi pri izradi boja, a zapravo je u pitanju čist beli prah izuzetnih karakteristika, kojeg u svom sastavu imaju boje visokog kvaliteta, kao što su akrilne.

Ovaj pigment omogućava da akrilne boje budu tankoslojne, pa se recimo, sa jednim litrom pokriva i do četrnaest metara kvadratnih, što je recimo, sa poludisperzijom sasvim nemoguće. Ovde jednostavna računica glasi – skuplje boje ćete koristiti manje, a jeftinije će se trošiti više. 

Svaka boja ima svoja veziva. Njihova uloga je da omoguće lepo prijanjanje boje na zidnu površinu, ali i dugu postojanost. Kod akrilnih boja, veziva su od sitnijih čestica pa samim tim mogu dublje da prodru u zid koji se kreči.

Boja za zidove mora da ima svoju čvrstinu. Kada je reč o bojama koje poseduju viši kvalitet, uvek je veći postotak suve materije, a to je zapravo boja koja ostaje na zidu i koja ne isparava, pa se na taj način dobija bolja izdržljivost i pokrivnost.

Akrilne boje – iskustva

Mnogo ljudi voli i kada boja ima svoj sjaj, a kod akrilnih boja, stepen sjaja se može menjati, i reč je zapravo o odnosu između veziva i pigmenta unutar same boje. U akrilne boje se ubacuju razni aditivi, koji imaju za cilj da poboljšaju njihove osobine. Na primer, ako okrečite svoj stan akrilnim bojama, buđ i plesni se neće pojaviti na vašim zidovima nekoliko godina posle krečenja. 

 

 

Aditivi koji se dodaju omogućavaju da se boja ne razliva, da lepo prijanja, pa je čak moguće i krečenje na niskim temperaturama i slično.

Dakle, iz svega što smo napisali se vidi da akrilne boje poseduju izuzetan kvalitet i veoma dugi vek trajanja, koji može biti deset godina i više. Ako se odlučite za obične boje, one će biti postojane tek dve do tri godine. Na taj način, kada sve saberemo, zaista dolazimo do neobičnog ali logičnog zaključka, da su akrilne boje jeftinije od običnih, kada se uzme u obzir cena rada majstora, te broj godina tokom kojih će vam stan izgledati besprekorno.

Dakle, samo u startu izdvajate više novca, koji vam se vraća kroz godine, pri čemu estetski izgled i kvalitet koji dobijate sa akrilnim bojama, ne može da se upoređuje sa bojama niže klase. 

Akrilne boje – cena:

Cena akrilnih boja se kreće u rasponu od 950 din. za dva litra, do 4200 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za akrilnu perivu boju u pakovanju od deset litara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

18.07.2018
Matija Lukic

Kda sam renovirao stan moler koji mi j krecio sobe savetovao je da uzmem akrilne boje i sa njima da okrecim ceo stan. Kaze da imaju bolju pokrivenost, lepsi izgled i dugotrajnije su. Otislio smo u farbaru Uradimo Sami i kupili. Jeste da su malo skuplje od obicnih ali kada sam video kako su ispali zidovi nije mi bilo zao para. Preporuka svima.

07.07.2018
Jugoslav Tasic Jugoslav Tasic

постовнаи потребан мије кракел спреј који ствара ефекат испуцлаости тј мермер проиѕводи с е у 6 нијанси а приѕводјац је саратога дали га имате у раднји потребно мије 5 спреја

08.08.2017
Todor Markovic

Sve akrilne boje su ipak nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sa cenama su ove boje naravno i vise nego razlicite i situacija se razlikuje od farbare do farbare u Beogradu.

10.05.2017
Marta Dencevic

Po meni je sigurno samo to da ove boje moraju da se lepo plate kako god da okrenete.

26.04.2017
Janko Zivanovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici onda su to akrilne boje koje ipak nisu bas toliko jeftine kao sto bi trebale da budu.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se akrilnih boja tice, kvalitet je nesto sto pre ili kasnije sigurno da treba da dodje do izrazaja.

29.03.2017
Petar Jankovic

Po meni nisu sve boje ove vrste podjednako dobre.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Moje je licno misljenje takvo da sto se ovih boja tice, kvalitet je veoma vazan.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Pre svega, samo slobodno mogu da kazem da su akrilne boje odlicne boje od kojih nema nista bolje.

06.02.2017
Jana Stankovic

Sto se mene licno tice, sve akrilne boje su odlicnog kvaliteta. Ukoliko se opredelite za nesto sto je drugacije, sigurno cee ustedite nesto na novcu ali generalno necete bas dobro proci.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko je samo meni poznato, sto se ovih boja tice, veoma je vazno da se odlucie za kvalitet. Sve drugo je inace manje vazno.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Akrilne boje jesu nesto skuplje bolje ali sam zato siguran da se skoro svaki dinar isplate.

30.08.2016
Dusan Markovic

Po meni su akrilne boje najbolje resnje eza vas, pogotovo zbog toga stomogu popirlicno lepo da se uklope u neki ambijent i postoji generalna mogucnost prilagodjavanja razlicitih nijansi.