Hirzutizam Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd

Hirzutizam Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Hirzutizam
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hirzutizam

Hirzutizam zapravo predstavlja pojačan rast dlaka kod žena na delovima tela gde je dlaka pod androgenom kontrolom, i gde se viđa terminalna, crna dlaka kod muškaraca posle puberteta. Ugrožene regije su nausnice, brada, grudi, donji deo stomaka, kao i unutrašnja strana natkolenica.

Hirzutizam – kako nastaje?

Do pojačanog rasta dlake često dolazi kod endokrinih oboljenja. U osnovi ovih poremećaja, (najčešće su to oni u okviru sindroma policističnih jajnika) nalazi se hiperandrogenizam i on se kod većine obolelih može dokazati biohemijskim analizama krvi i urina. Pojačana maljavost može biti posledica nasledne strukture kože, u kojoj su ćelije kože osetljivije na hormone u krvi. Uzroci ove bolesti još mogu biti i Cushingov sindrom, hiperinsulinemija, hipotireoza itd. 
Zanimljivo je da i stres može biti okidač za hirzutizam. Takođe i upotreba nekih kontraceptivnih pilula može uticati na pojavu ovog problema. 
Kod muškaraca ne možemo govoriti o bolesti ovog tipa, već samo o pojačanoj maljavosti. Važno je napomenuti da povećana maljavost može imati veliki psihosocijalni efekat, kako kod ženskog tako i kod muškog pola.
Procenjuje se, prema nekim istraživanjima, da se u Sjedinjemim Američkim Državama, hirzutizam pojavljuje kod svake dvadesete žene koja je u reproduktivnom periodu. A generalno, ovaj problem se češće javlja kod belaca koji imaju tamniju boju kože.

Hirzutizam – kako se leči?

Kod svakog pacijenta koji ima pojačanu maljavost, neophodno je da se razmotri postojanje hormonskog disbalansa. Potrebna je saradnja dermatologa, endokrinologa i ginekologa koji će zajedno pronaći najbolji način da se problem reši. 
Samo uklanjanje dlake, uz hormonsku terapiju ako je neophodna, najefikasnije se može postići laserskom fotoepilacijom, jer ona pokazuje daleko bolje rezultate od depilacije voskom, brijanjem, korišćenjem pincete, ili uklanjanjem dlake elektrokauterom. 
Neophodan uslov za lasersku fotoepilaciju jeste da osoba ima tamnu boju dlake i svetliju boju kože. Potrebno je takođe pridržavati se uputstava koja će vam dermatolog dati pre započinjanja terapije. Ta uputstva se odnose da pre epilacije, dlaka mora izvirivati iz kože najmanje jedan milimetar, da je pre toga ne čupate voskom ili pincetom. Tretmani će biti ponovljeni nekoliko puta, dok se trajno ne unište korenovi dlake i ona prestane da raste.

Antibebi pilule

Ovde bi trebalo biti oprezan, jer neke pilule mogu pogoršati već postojeće stanje, dok druge imaju značajno mesto u lečenju hirzutizma. To bi značilo, da pilule ne uzimate „na svoju ruku“, već da se obavezno posavetujete sa vašim ginekologom.

Fotoepilacija

Efikasnost tretmana je individualna, i kod osoba sa urednim hormonskim statusom, ona je od 75 – 95 %. Ukoliko hormonski poremećaj ipak postoji, tretman laserskom fotoepilacijom takođe će biti uspešan, ali ne u istoj meri kao kod osoba koje ovaj poremećaj nemaju. 

Hirzutizam – lečenje – cena

Cene se kreću u rasponu od 50 do 90 evra za trajnu lasersku epilaciju lica, od 30 do 50 evra za epilaciju brade kod žena. Za epilaciju stomaka, potrebno je izdvojiti od 50 do 100 evra za pripadnice lepšeg pola.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Zorica Simic
Ukoliko vec imate problem sa hirzutizmom, onda je definitivno najbolje resenje da posetite ordinaciju Euromedik.
Marina Zivkovic
U svakom slucaju nije on ni malo jeftin, kako god da okrenete. Druge stvari sigurno nisu ni malo vazne. Sva sreca pa postoji dosta dermatoloskih ordinacija koje na ovaj nacin zaisat funkcionisu bez nekih vecih problema. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, on debelo treba da se plati kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Jovana Milinkovic
Po pitanju ove bolesti je ipak najbolje resenje da se na vreme odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto se mozda na prvi pogled cini.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju je on nesto sto treba i mora da se plati. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
Lea Stankovic
Sto se mene licno tice, ako nesto valja onda su je to hirzutizam. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nistsa vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Po mnogo cemu je on zaista i vise nego dobro resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Sto se njega tice, sigurno je samo to da kvalitet treba da se plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena. Ukoliko se odlucite za kvalitet sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.
Todor Markovic
U svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se plati. Mada, problem je pre svega u tome sto ljudi nemaju dovoljno novca.
Marta Dencevic
Zaista sam i vise nego skeptik po pitanju ovih tretmana.
Janko Zivanovic
Sto se njega licno tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
Ljubinka Sreckovic
Koliko se samo meni cini, najvaznija stvar od svega je da se po pitanju hirzutizma odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Sto se mene licno tice, ovde je od svega samo najvaznije da se odlucite za kvalitet..
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju je bitno da znate od pocetka sta zelite i da nisu svi tretmani isti.
Ivan Stojanovic
Ako mene pitate, po pitnau hirztizma, samo treba da se obratite nekom srucnom mestu u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.
Jana Stankovic
Moje je licno misljenje da po pitanju hirzutizma, samo treba da posetite centar dr. Babovic u ciji kvalitet je potrebno da se sami uverite u kvalitet.
Biljana Brankovic
Ukoliko vec imate problem sa hirzutizmom, onda je definitivno najbolje resenje da posetite ordinaciju Euromedik.
Marko Petrovic
Hirzutizam je nesto sto u ordijaciji dr. Ristin sasvim uspesno resavaju.
Dusan Markovic
Moze li neko da mi objasni sta tacno taj problem predstavlja i koliko ga je tesko resiti? U svakm slucaju treba oko njegovog resavanja da se posavetujete sa nekim strucnim licem ako je vec toliko opasan.
Ivana Petrovic
Nije nikva sramota ukoliko devojke pocnu da pate od te bolesti. Najbolje bi bilo da ukoliko pocnu da pate od nje odmah krenu da se bez daljeg cekanja suocavaju sa tim problemom.