Dodaj firmu

KOLIKO KOŠTA LIPOSUKCIJA?

KOLIKO KOŠTA LIPOSUKCIJA?

U novije vreme jedna od možda i najpopularnijih estetskih metoda, koja se sprovodi sa ciljem uklanjanja masnog tkiva iz određenih regija, te oblikovanja tela, liposukcija je sve zastupljenija među pripadnicima oba pola. Istini za volju, dame se nešto češće odlučuju za ovakvu vrstu tretmana, a posebno ukoliko problem sa nagomilanim masnim naslagama imaju samo na određenim delovima tela.

Ukoliko govorimo o tome ko je idealan kandidat za jedan takav estetski tretman onda bi to sigurno bile osobe mlađe i srednje životne dobi, čija koža je još elastična i dovoljno zategnuta, ali koje samo na određenim delovima tela imaju problem sa masnim naslagama.

Koliko košta liposukcija?

Svako ko razmišlja o ovakvom tretmanu, sasvim izvesno se zapita i koliko košta liposukcija? A da biste dobili odgovor na to pitanje potrebno je samo malo istraživanja na internetu. Sasvim je dovoljno da u polje za pretragu ukucate “liposukcija cena” i dobićete sve najrelevantnije rezultate.

Ipak, iako nema sumnje da cena jednog takvog tretmana igra značajnu ulogu, svakako je mnogo važnije odabrati proverenu ordinaciju, odnosno hirurga sa višegodišnjim pa i višedecenijskim iskustvom. Tako ćete biti sasvim sigurni da ste u pravim rukama, što bi se reklo, uzevši u obzir da u određenim slučajevima može doći i do komplikacija. A da biste to maksimalno izbegli, osim pribavljanja informacija o tome koliko košta liposukcija, trebalo bi da pronađete i informacije o samoj ordinaciji, odnosno o konkretnom stručnjaku koga odaberete.

Treba imati na umu i to da se cena liposukcije može razlikovati od ordinacije do ordinacije. Ali na cenu ovog tretmana mnogo više utiče to koja regija se tretira te koja vrsta tretmana se radi.

Primera radi, liposukcija brade predstavlja najpovoljniju opciju, a u tom slučaju se cena tretmana kreće između pet i osam stotina evra. Od 800 evra je cena liposukcije podbratka i vrata u mnogim ordinacijama koje su specijalizovane i za takve vrste estetskih tretmana. Za liposukciju ruku i lica treba u proseku izdvojiti oko 1.000 evra, dok je cena tretmana za butine i noge viša u proseku za oko pet stotina evra. Ono što je važno imati na umu ukoliko vas zanima liposukcija, cena za tretman nogu može da varira i u zavisnosti od toga da li se tretiraju cele noge ili samo njihovi određeni delovi.

Tačnije, u tom slučaju na cenu utiče i to koliki je obim u pitanju i da li su zahvaćeni samo listovi, recimo ili samo butine ili cele noge. Sasvim očekivano, među svim ovim tretmanima, liposukcija abdomena podrazumeva i najvišu cenu, a koja se u proseku kreće 1.700 evra.

Sve navedene informacije treba uzeti u obzir kao opšte, budući da cena liposukcije u velikoj meri varira i od ordinacije do ordinacije i od toga na koji način će konkretni tretman biti izvršen, odnosno kojom metodom.

Šta utiče na cenu liposukcije?

S obzirom na to da se u ponudi nalazi nekoliko različitih vrsta tretmana to i odgovor na pitanje koliko košta cena liposukcije najpre zavisi od odabira same metode. Međutim, to ipak nije sve što utiče na cenu ovog tretmana, primarno namenjenog oblikovanju određenih delova tela.

O čemu se zapravo radi?

Najbitnije je da stručnjak odluči da li će biti odabran klasični metod ili ultrazvučna, odnosno laserska metoda. Zatim je potrebno da detaljnim pregledom utvrdi koji deo tela je problematičan. Kombinacijom te dve informacije biće definisano i koliko košta liposukcija.

Na definisanje cene ove usluge i te kako utiče i to koja se regija tretira. Primera radi, cena liposukcije vrata i podbratka je u većini ordinacija ista, dok cena liposukcije brade može da varira mahom između 500 i 800 evra. Za par stotina evra su skuplji tretmani liposukcije lica i ruku, a u većini ordinacija je najskuplji tretman liposukcija abdomena.

Kada je u pitanju lipsoukcija butina, tu se treba posebno detaljno informisati oko cene. Naime, na cenu usluge u tom slučaju utiče i to da li će biti tretirane samo butine ili, pak cele noge, odnosno butine, kolena i listovi.

Gde je najsplativije zakazati tretman liposukcije?

Pod pretpostavkom da ste se dovoljno raspitali o tome koliko košta liposukcija, sledeće pitanje koje se nameće jeste koju ordinaciju odabrati, te da li lipsoukciju raditi u Srbiji ili u inostranstvu?

Ono što je važno da znate, a što ste sigurno saznali ukoliko ste pretraživali već pomenuti termin “liposukcija cena”, te uporedili potom cene tretmana sa inostranstvom, jeste da su cene jednog takvog tretmana u našoj zemlji u velikoj meri povoljnije. Zato, u principu i nema dvoumljenja oko toga, pa ostaje samo da odaberete najbolju ordinaciju. U tome vam mogu pomoći informacije o samom hirurgu, koji će izvršiti tretman. Valjalo bi da to bude stručnjak sa višedecenijskim iskustvom, koji će se svakom pacijentu maksimalno posvetiti.

Firme povezane sa tekstom

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd
Idi na vrh strane