Dodaj firmu

Zatezanje stomaka Dr Branislav Piščević

Plastični i estetski hirurg dr Branislav Piščević već više od dve decenije uspešno otkljanja sve nesavršenosti sa Vašeg lica i tela. U prijatnom ambijentu naše ordinacije dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka koji će rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Zatezanje stomaka Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd

Medical Time Hospital - Zatezanje stomaka

Estetska i opšta hirurgija u elitnoj bolnici na Vračaru. Uvećanje grudi, liposukcija, opšta hirurgija, uklanjanje ateroma
Pročitaj više

Krunska 9
Vračar, Beograd

Zatezanje stomaka Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Zatezanje stomaka Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Zatezanje stomaka Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic

Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vašeg lica ili tela, estetski hirurg dr Branislav Piščević nudi različit spektar operacija iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji će uspešno rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Zatezanje stomaka Elenoro clinic

Ordinacija Elenoro Clinic nudi široku paletu usluga iz oblasti plastične i estetske hirurgije, kao i najsavremenije anti aging procedure. Mi smo tu da Vaš izgled učinimo savršenim
Pročitaj više

Kostolačka 75
Voždovac, Beograd

Svi mi želimo ravan stomak, ako je moguće sa pločicama. Malo ljudi zaista i ima savršeno izvajan ovaj deo tela.

Zatezanje stomaka je procedura kojom se otklanja višak kože i potkožnog tkiva sa abdomena (tako zvani viseći stomak) i zateže se celokupna muskulatura stomačnog zida. Ovakav opušten stomak se najčešće javlja kod osoba koje su izgubile veći broj kilograma ili kod žena koje su imale više porođaja. Svakako, i genetika tu ima svog uticaja. 

Razlozi za operaciju zatezanja stomaka 

Višak kože i masnog tkiva, opušten i labav stomak, strije na donjem delu stomaka i opušteni i razdvojeni mišići trbušnog zida, govore da bi trebalo da obavite ovu vrstu hirurške intervencije. 

Zatezanje stomaka – priprema za operaciju

Najpre je potrebna saglasnost pacijenta. Bićete obavešteni o tome šta će sve biti obuhvaćeno ovim zahvatom, a lekar će vas pitati kakvu tačno promenu na svom stomaku želite. 

Kao i uvek pri hirurškim zahvatima, biće vam uzeta anamneza, odnosno podaci o tome od kojih ste bolesti bolovali od rođenja do sadašnjeg trenutka, da li eventualno uzimate neke lekove, na koje od njih ste alergični, da li ste imali neke operativne zahvate...

Pregled se obavlja u stojećem i ležećem položaju i potrebno je utvrditi koliki je višak kože i potkožnog masnog tkiva, stepen labavosti muskulature trbušnog zida, kao i moguće prisustvo ventralnih kila. 

Zatezanje stomaka – kako se izvodi?

Rez koji će vaš hirurg načiniti je horizontalan i nalazi se u donjem delu stomaka iznad pubičnih dlačica i pruža se bočno prema karličnim kostima. Koliko će rez biti dug, zavisi od viška kože i stepena njene opuštenosti. Nemojte brinuti kako ćete se skinuti na plaži, jer je rez sakriven i ima konture kupaćeg kostima. 

Koža i potkožno tkivo se ispreparišu sve do mišićne fascije (elastični omotač vezivnog tkiva) i gore do rebara. Stomačni mišići se zategnu i uradi se njihovo spajanje, koji oblikuju novu i lepu konturu tela. Višak kože i potkožnog tkiva se zatim zateže, sve do iznad pupka. Ovaj višak se odstranjuje. Pravi se novi pupak koji mora da liči na pravi. U nekim slučajevima radi se i liposukcija.

Zatezanje stomaka – iskustva

Operisani pacijent mora da bude u položaju savijenih nogu nekoliko dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Posebni steznici se nose još mesec dana nakon intervencije. Za to vreme, morate izbegavati fizičke napore. Seksualne aktivnosti morate izbeći najmanje dve nedelje posle zahvata. 

Ova operacija se veoma dobro podnosi i komplikacije su retke. 

Zatezanje stomaka – cena

Cene se kreću oko 1250 do 3000 evra.

*Cena je data orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane