Dodaj firmu

Operacija ginekomastije - iskustva i preporuke

Operacija ginekomastije - iskustva i preporuke

Možda nekome i zvuči neobično da se i pripadnici muškog pola podvrgavaju eststekim zahvatima. Ginekomastija je medicinski termin koji se koristi za opisivanje uvećanja muških dojki.

Do ovog stanja mogu dovesti hormonske promene, nasledni faktora, bolesti ili upotrebe određenih lekova. Može se javiti kod muškaraca bilo koje starosti, a često je izvor značajne sramote i anksioznosti.

Hirurški tretman ginekomastije, poznat i kao operacija ginekomastije, procedura je koja uključuje uklanjanje viška masnog tkiva i/ili žlezdanog tkiva iz grudi. Upravo ova intervencija može biti rešenje za muškarce koji su nezadovoljni izgledom svojih grudi i koji žele da izgledaju muževnije.

Koliko košta operacija ginekomastije?

Cena operacije ginekomastije može se značajno razlikovati i uglavnom zavisi od složenosti postupka, stručnosti hirurga, geografske lokacije i vrste anestezije.

Najjednostavnije je da odgovor na ovu temu dobijete tako što ćete u pretraživač na internetu ukucati “ginekomastija operacija cena”. Na osnovu tih podataka biće vam i mnogo jasnije šta sve ima uticaja na cenu ove intervencije.

Ipak, važno je razumeti da cena operacije ne bi trebalo da bude jedini, niti najvažniji faktor prilikom donošenja odluke. Zapravo, kada je u pitanju ginekomastija operacija, cena bi trebalo da bude razmatrana na kraju, budući da je mnogo važnije odabrati proverenog i stručnog hirurga, na prvom mestu. U suštini, kvalifikacije, iskustvo i stručnost hirurga su od ključnog značaja i za uspešnost ove intervencije.

Pored toga, pacijent treba da se oseća ugodno i sigurno prilikom razgovora sa hirurgom i timom, a hirurg bi trebao da bude u stanju da adekvatno odgovori na sva pitanja i nedoumice.

Kakva su iskustva pacijenata koji se odlučuju za operaciju ginekomastije?

Različita su iskustva pacijenata koji su prošli kroz operaciju ginekomastije. Mnogi pripadnici jačeg pola, koji su prošli kroz ovu intervenciju navode da je došlo do značajnog poboljšanja samopouzdanja i kvaliteta života nakon operacije. Oni često ističu olakšanje zbog eliminacije fizičke nelagodnosti, kao što je otežano nošenje određene odeće, ali i smanjenje psihičke nelagodnosti povezane sa samopercepcijom i interakcijama sa drugima.

Međutim, kao i kod svake operacije, postoji rizik od komplikacija. Neke od mogućih komplikacija uključuju infekciju, ožiljke, neravnomernost ili asimetriju grudi, kao i senzorne promene bradavice. Neki pacijenti ističu i da nisu baš bili zadovoljni rezultatima, a što se dovodi u vezu najpre sa nerealnim očekivanjima koja su imali.

Suma sumarum, kada je u pitanju ginekomastija operacija iskustva su uglavnom pozitivna. A da bi bila izbegnuta ona koja se smatraju negativnim i koja se dovode u vezu sa nerealnim očekivanjima pacijenata, najbitnije je dobro se informisati i iskreno porazgovarati sa nadležnim stručnjakom pre intervencije.

Gde treba raditi operaciju ginekomastije?

Uprkos čestoj zabludi, visokokvalifikovani i iskusni hirurzi za ginekomastiju mogu se pronaći širom sveta, uključujući i Srbiju. Odluka o tome gde će se operacija izvesti trebalo bi da se bazira na kvalifikacijama i iskustvu hirurga, a ne isključivo na geografskoj lokaciji ili na ceni.

I koliko god pacijentima cena operacije ginekomastije bila bitna, ona ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude presudna. Fokus treba staviti na stručnosti lekara koji će izvoditi intervenciju, kao i na samu ordinaciju i njenu opremljenost. Iskustva pacijenata i te kako mogu da budu od koristi prilikom donošenja odluke o tome kome treba poveriti da izvrši ovu intervenciju.

Firme povezane sa tekstom

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd
Idi na vrh strane