Dodaj firmu

Smanjenje grudi Dr Branislav Piščević

Plastični i estetski hirurg dr Branislav Piščević već više od dve decenije uspešno otkljanja sve nesavršenosti sa Vašeg lica i tela. U prijatnom ambijentu naše ordinacije dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka koji će rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Smanjenje grudi Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd

Medical Time Hospital - Smanjenje grudi

Estetska i opšta hirurgija u elitnoj bolnici na Vračaru. Uvećanje grudi, liposukcija, opšta hirurgija, uklanjanje ateroma
Pročitaj više

Krunska 9
Vračar, Beograd

Smanjenje grudi Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Smanjenje grudi Elenoro clinic

Ordinacija Elenoro Clinic nudi široku paletu usluga iz oblasti plastične i estetske hirurgije, kao i najsavremenije anti aging procedure. Mi smo tu da Vaš izgled učinimo savršenim
Pročitaj više

Kostolačka 75
Voždovac, Beograd

Smanjenje grudi Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Smanjenje grudi Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic

Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vašeg lica ili tela, estetski hirurg dr Branislav Piščević nudi različit spektar operacija iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji će uspešno rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Većina žena želi bujno poprsje, upravo zbog toga hirurški zahvat smanjenje grudi najčešće se izvodi iz zdravstvenih razloga. Prekomerna težina grudi može izazvati bol u vratu i leđima, opteretiti kičmu i biti uzrok osteroporoze. Vertikalno smanjenje grudi se naziva mamoplastika. 

Smanjenje grudi – priprema za operaciju

Kao i uvek, kada dođete kod hirurga, biće vam uzeti anamneza, odnosno, sadašnje zdravstveno stanje, lekovi koje eventualno uzimate, te vaše bolesti od rođenja do danas,  operativni zahvati, kao što je biopsija grudi. Estetski hirurg će vam možda predložiti da prvo redukujete telesnu težinu a tek onda da se izvede operacija smanjenja grudi. 

Pre operacije neophodno je napraviti osnovnu mamografiju, a godinu dana posle i druge mamografske preglede. Četiri do šest nedelja pre zahvata moraćete prestati da konzumirate cigarete. Dve nedelje pre operacije, neophodno je prestati uzimati lekove koji kasnije mogu pojačati krvarenje. 

Ko bi trebalo da se podvrgne operaciji smanjivanja grudi?

Ukoliko imate grudi koje su prevelike u odnosu na vaše telo, teške i viseće grudi. Međutim, devojke koje imaju manje od 18 godina (period do kada traje formiranje i rast grudi), i ako planiraju da rađaju, ne bi trebalo da se podvrgnu ovoj operaciji.

Smanjenje grudi – kako izgleda operacija?

Operacija traje od dva do tri sata, nakon koje ćete biti smešteni u sobi za oporavak do sledećeg jutra. Zahvat se izvodi u opštoj anesteziji, a po završetku grudi će vam biti povezane elastičnim zavojem. Za pacijentkinju su najvažniji oblik grudi i ožiljci. Što se tiče ožiljaka, oni mogu biti samo oko areole, mogu biti vertikalni i u obliku slova T.

Smanjenje grudi – oporavak

Posle operacije, pacijentkinja će dobiti jako sredstvo protiv bolova i to intravenozno. Dan nakon zahvata bićete otpušteni kući. Dobićete preporuku za antibiotik, protiv upale, kao i analgetik. Konci će biti uklonjeni od jedne do tri nedelje. Ovo je kompleksna operacija i važno je da lekar prati vaš oporavak. Sve zavisi od osobe do osobe, ali je uglavnom potrebno da prođu meseci da bi se videli konačni rezultati. Eventualno, možda će biti potrebna još jedna operacija. 

Smanjenje grudi – iskustva

Moguće komplikacije se događaju retko i mogu se izbeći, uprkos kompleksnosti intervencije. U modernim klinikama, koriste se savremeni anesteziološki aparati koji drastično smanjuju rizik operacije. Hiljade i hiljade žena koje su obavile ovu intervenciju na kraju bude jako zadovoljne rezultatima.

Smanjenje grudi – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 3000 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane