Dodaj firmu

Liposukcija Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd

Liposukcija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Liposukcija Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Liposukcija Elenoro clinic

Ordinacija Elenoro Clinic nudi široku paletu usluga iz oblasti plastične i estetske hirurgije, kao i najsavremenije anti aging procedure. Mi smo tu da Vaš izgled učinimo savršenim
Pročitaj više

Kostolačka 75
Voždovac, Beograd

Liposukcija Dr Branislav Piščević

Plastični i estetski hirurg dr Branislav Piščević već više od dve decenije uspešno otkljanja sve nesavršenosti sa Vašeg lica i tela. U prijatnom ambijentu naše ordinacije dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka koji će rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Liposukcija Diva Laser centar

Diva laser centar nalazi se na Novom Beogradu. Jedan je od najeminentnijih centara estetske medicine sa dugom tradicijom i stručnim timom na polju estetskih tretmana.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Liposukcija Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic

Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vašeg lica ili tela, estetski hirurg dr Branislav Piščević nudi različit spektar operacija iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji će uspešno rešiti svaki problem koji narušava Vaš fizički izgled.
Pročitaj više

Koste Racina 16
Savski venac, Beograd

Estetik Ramita

Dovedite Vaš izgled do savršenstva, izaberite ordinaciju Estetik Ramita. Opremljena po najvišim svetskim standardima, naša ordinacija pruža idealne uslove za intervencije iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije, kao i bezbolan oporavak.
Pročitaj više

Budimska 2
Stari grad, Beograd

Svi smo culi za tretman liposukcija. Svi mi želimo da budemo lepi, čak današnja moda i trendovi koji vladaju, nameću izgled koji teži savršenstvu. To je sve jako teško postići, obzirom na brz tempo života, malo vremena za fizičke aktivnosti, ili za pripremanje zdrave hrane, a tu su i genetika, kao i godine, koje svima nama prolaze. Za ove dileme, oko savršenog izgleda, rešenje nudi estetska hirurgija.

Liposukcija stomaka, bokova, butina, ruku, vrata

Liposukcija je jedan od najpopularnijih zahvata ove grane medicine. Sukcija zapravo znači isisavanje masnog tkiva sa određenih delova tela, a sve u cilju njegovog preobličavanja i dostizanja željene figure.

I žene i muškarci su zainteresovani za liposukciju, a važno je naglasiti da se ovom metodom ne redukuje telesna težina već je glavni zadatak liposukcije oblikovanje tela. Muškarcima je posebno zanimljivo skidanje masnog tkiva oko struka.

Ko sve može uraditi liposukciju?

Postoje ljudi koji imaju skoro savršenu telesnu težinu, ali imaju takođe i masno tkivo na stomaku, butinama, zadnjici... Oni su kandidati za liposukciju, jer obično dijetom i vežbanjem ove mane ne mogu otkloniti. Prosečno idealan kandidat za liposukciju, jeste osoba stara između 30 i 45 godina i težinom od 5 do 10 kilograma iznad idealne. Kandidat koji je najmanje idealan je osoba koja ima preko 35 godina, ali koja ima preko 20 kilograma iznad idealne telesne mase, strije, ožiljke i izraženo opuštenu kožu. 

Liposukcija – procena pacijenta pre operacije

Važno je znati, da nema veze u kojim ste godinama, liposukciju uvek možete uraditi. Međutim, bolji rezultati se dobijaju ako je koža elastična, da bi se dobila glatka kontura nakon njenog otklanjanja. Kod starijih pacijenata, koža ne može idealno da se zategne, pa je potrebno uraditi posle liposukcije i zatezanje, odnosno lifting butina, na primer.

Priprema za liposukciju

Masno tkivo najčešće se nalazi na stomaku, butinama, kukovima i struku, unutrašnjem i spoljašnjem delu natkolenice, unutrašnjoj strani kolena, potkolenice, gornjem delu ruke, u dojkama, na leđima, obrazima, vilici i vratu.

Najpre će sa vama biti obavljen prvi konsultativni pregled, gde ćete vi izreći vaše želje i očekivanja, a estetski hirurg će proceniti da li su ona realna ili nisu. Ako će do operacije doći, vi ćete naglasiti da li ste nekada imali neku operaciju, od kojih bolesti ste sve bolovali, da li koristite neke lekove i da li ste na neke od njih alergični. Na primer, Aspirin, estrogeni, antikoagulanti ne smeju da se koriste nedelju dana nakon operacije. Biće izmerena vaša težina i postavljeno vam pitanje da li u budućnosti želite da vodite računa o svojim navikama uzimanja hrane. Estetski hirurg će proceniti elastičnost vaše kože kao i količinu masnog tkiva koje treba ukloniti da bi se dobio optimalan rezultat.

Liposukcija postupak

U zavisnosti od površine tela koja se tretira i od komoditeta pacijenta, biće odlučeno da li će se operacija izvesti u opštoj anesteziji, ili u lokalnoj uz intravensku sedaciju.

Postoje tri vrste-procedure liposukcije:

  • sukciono-asistirana lipoplastika 
  • snažno-asistirana lipoplastika
  • ultrazvučna-asistirana lipoplastika.

Najčešće se primenjuje prva metoda, sukciono-asistirana lipoplastika koja se vrši pomoću specijalnih aspiracionih kanila različitih dužina, obima i oblika. Kanilama se najpre fizički razbije masno tkivo koje se prethodno infiltruje posebno pripremljenim rastvorom, tako zvana tumescent tehnika, koja uvodi veću količinu tečnosti i njenih varijacija. Zatim se kroz otvore koji se nalaze na vrhovima kanile usisavaju masne ćelije uz pomoć vakuuma. Liposukcija se može raditi u dubokom ili površnom sloju masnog tkiva. 

Posle operacije moraćete da nosite steznik, nekoliko nedelja.

Ovu operaciju možete izvršiti u bolničkim ili ambulantnim uslovima. Najpre ćete dobiti premedikaciju, a tokom same operacije biće kontrolisan rad vašeg srca, puls, količina kiseonika u krvi i krvni pritisak. Nakon nekoliko časova uz odobrenje vašeg hirurga možete ići kući ili ćete se zadržati jednu noć na hirurškom odeljenju.

Liposukcija – oporavak

Dužina oporavaka zavisi od osobe do osobe. Prvog dana nakon operacije, moraćete ustati, da bi se poboljšala cirkulacija. To su periodi kratkih i lakših aktivnosti u prvih nekoliko dana. Lekar će vam reći koje lekove ne smete piti u tom periodu, a takođe ne smete ni pušiti. 

Prvo previjanje se obavlja nakon dva do tri dana. Moguće je da ćete imati modrice i otoke. Otoci će se početi povlačiti u toku prvih nedelju dana, a modrice mogu postojati čak i do tri nedelje. Možete osećati i utrnulost, koja zna da potraje i nekoliko nedelja, ali onda se vraća normalan osećaj. 

Normalnim aktivnostima se možete vratiti nakon jedne do dve nedelje, a neki pacijenti se vrate svojim obavezama u roku od nekoliko dana.  Nakon toga potrebno je započeti sa nekim oblikom vežbanja. U zavisnosti od toga koliko je zahtevan bio operativni zahvat, trajaće i vreme vašeg potpunog oporavka.

Rezultati liposukcije

Vaš izgled će biti kakav ste želeli ukoliko zadržite postoperativnu težinu. Ukoliko se ugojite, masno tkivo će se rasporediti podjednako, a ne u regijama koje su bile problematične. Javljaćete se na kontrole kod vašeg estetskog hirurga radi praćenja vašeg stanja i uspešnosti operacije.

Liposukcija cene

Cene se kreću od od 900 evra za liposukcija vrata, preko 1500 evra za liposukciju stomaka i butina.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane