Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zvečke za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Zvečke za bebe

Za zvečku slobodno možemo reći da je to prva bebina igračka u životu. Ponekad roditelji misle da sasvim mala deca i ne umeju da se igraju, da će to naučiti tek sa sazrevanjem, ali to ipak nije tačno, jer bebe itekako znaju šta im je zanimljivo. 

 

 

Možemo to i naučno dokazati, na primeru da istraživanja govore da je novorođenče u prvim danima života sposobno za suptilnu komunikaciju sa okolinom. To je upravo preko kožne osetljivosti, pa je dodir toliko važan za bebe. 

Sve navedeno bi značilo da dete ima sposobnost i potrebu da se igra, a na vama je samo da izabarete igračku koja će vašu bebu motivisati, a to svakako može biti zvečka, kao izbor broj jedan.

Kako odabrati zvečku za bebu?

Kada analiziramo igračke za bebe, možemo reći da je svaka igračka dobra ako ispunjava neke uslove. Oni mogu biti podsticanje učvršćivanja, upražnjavanja i proširivanja sposobnosti na aktuelnom nivou razvoja; zatim, zadovoljenje potreba na prethodnom, regresivnom nivou i treće – podsticanje razvoja ka narednim nivoima.

Nekada je zvečka bila najobičnija kugla koja zveči kada se protrese, a danas je zvečka jako napredovala, u smislu da ima razne melodije i svetlosne efekte. 

Stručnjaci savetuju da prva zvečka treba da bude u obliku kugle prečnika 5 centimetara i na dršci od 10 do 13 cm. Najbolje je ako je crvene boje da beba može zvečku da fiksira i prati. Važno je da zvečka bude takve boje, da beba može da je uoči, što bi značilo da su sve kombinacije kontrastnih boja odgovarajuće. 

U prvom mesecu života bebe, kada zvečku pomeramo ispred bebinog lica po horizontali, ona će moći da je prati do 45 stepeni u stranu. 

Dalje, u drugom i trećem mesecu, moći će da je prati i do 90 stepeni, uz živahnije pokrete i veće interesovanje. 

Kada govorimo o zvuku zvečke, on bi trebalo da se izdvaja u odnosu na naš glas, kao i sve ostale zvuke koji dopiru iz okruženja, odnosno da bude dovoljno jasan. 

Zvečke za bebe – iskustva

Kao što smo videli iz teksta iznad, uloga zvečke je najpre podsticajna, odnosno beba prati zvečku pogledom, i težište je na percepciji. 

 

 

Kako vaša beba raste, tako se i zvečka menja. Druga zvečka koju budete kupili vašoj bebi može biti šarenih boja, u obliku kotura, na primer. 

U početku, bebe zvečku hvataju refleksno, a od kraja četvrtog meseca počinje da se razvija voljni hvat rukom. Beba počinje svesno da hvata predmete, na primer, pružiće ruku do zvečke, uhvatiti je i dovesti do usta. U petom mesecu, vaša beba će želeti da opipava predmete, pa joj možete ponuditi složenije modele zvečki. 

Interesantna je koordinacija oko-ruka. Beba je zainteresovana za zvečku, posmatra je i premešta iz ruke u ruku. Važno je da bebi dajete zvečku sa obe strane kako bi se razvijao hvat i levom i desnom rukom. 

Vaša beba će koristiti razne zvečke sve do 10-11 meseci. Naglasićemo da zvečke utiču i na emotivni razvoj deteta. To se dešava na taj način, što je zvečka detetu drag predmet, za kojim će ono posezati kada god se oseti nesigurno. Zvečka je bebi dobro poznato iskustvo, što čini da se oseća spokojnom. 

Kroz ovaj tekst smo pokušali da objasnimo koliko se značajnih stvari krije u jednoj običnoj kugli koja zveči; uz pomoć nje, dete će nastaviti dalje da istražuje svet koji ga okružuje, sve više i više, obogaćujući svoje iskustvo novim saznanjima. 

Zvečke za bebe – cena:

Cene se kreću u rasponu od 163 din. pa sve do 1174 dinara za zvečku koja poseduje trepćuće svetlo koje se aktivira zahvaljujući senzoru pokreta, a namenjena je uzrastu od 3 meseca pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

13.09.2018
Jelena Stanarevic
Kupila detetu zvecku u Dexy Co. Cena je bila 800 dinara ali je zato veoma kvalitetna. Evo, dok ovo pisem i dalje se igra sa njom. Toplo svima preporucujem da posete ovo mesto i da se sami uvere u kvalitet i veliki izbor opreme za bebe.
07.08.2017
Stojance Ristovski
Bar su koliko se meni licno cini, zvecke za bebe standardi deo opreme za bebe koji se u danasnje vreme moze kupiti na mnogim lokacijama u Beogradu a da je sa cenama zaista i vise nego prihvatljiv.
09.05.2017
Jovana Milinkovic
Po pravilu, sto se ovih zvecki tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do izrazaja.
25.04.2017
Milen Jovanovic
Sto se tice zvecki za bebe, samo treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari nisu bas toliko vazne.
12.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, nisu bas ove zvecke toliko vazne i bitne. Druge stvari su daleko manje vazne i bitne.
28.03.2017
Filip Milutinovic
One su po meni, ako mene pitate, ipak nesto potpuno normalno.
13.03.2017
Simona Vucinic
Naravno da je i vise nego vazno da sve zvecke za bebe budu bas onako pravog kvaliteta.
22.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Moje licno misljenje je da sto se tice zvecki za bebe, one su za vas jedno idealno resenje. Sve drugo je mnogo bolje resenje.
21.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se njih licno tice, moje licno misljenje je da sve zvecke za bebe moraju dobro i deblo da se plate. Mada, ipak je to i dalje pristupacno.
03.02.2017
Todor Markovic
Nisu ipak ni zvecke za bebe ni malo jeftine ako mene pitate.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini sto se tice zvecki zaista treba da samo da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je inace manje vazno.
06.01.2017
Janko Zivanovic
Sto se tice zvecki za bebe samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.
19.12.2016
Jana Stankovic
Ako mene licno pitate, zvecke za bebe bas mogu da budu onako kvalitetne i da vam bas dugo potraju. Tako da nije istina to sto neko kaze da bas moraju dosta da se plate.
30.11.2016
Petar Jankovic
Deci je sigurno zvecka, jedan od najzanimljivijih delova bebi opreme.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko trazite neke kvalitetne zvecke za bebe, najbolje je da po tom pitanju posetite beba Brestill. To je ipak mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
25.10.2016
Ivan Stojanovic
Mislim da kvalitetna zvecka za bebe vec moze da se kupi po nekoj ceni od 300-400 dirana bez nekih vecih problema.
25.08.2016
Marko Petrovic
Ako nisat bar su zvecke za bebe promenljiva kategorija. One nisu preivse ksupe i zbog toga po meni treba da se opredelte za sto veci njihov broj i onda da ih samo rotirate.
21.07.2016
Dusan Markovic
Dexi Co ima kvalitetnu robu ali postoje i druga mesta koja imaju kvalitetnu roba ali koja ipak nisu toliko skupa. Bar se kvalitetne zvecke mogu kupiti na raznim mestima u Beogradu i to po veoma povoljnim cenama.
17.06.2016
Simona Vucinic
Po meni je cena od 800 dinara skupa. Inace, za Dexi Co sam cula da imaju napumpane cene. Pitanje je da li te cene opravdavaju kvalitet. Mislim da je to poprilicno diskutabilno.
16.06.2016
Marta Dencevic
Kupila detetu zvecku u Dexy Co. Cena je bila 800 dinara ali je zato veoma kvalitetna. Evo, dok ovo pisem i dalje se igra sa njom. Toplo svima preporucujem da posete ovo mesto i da se sami uvere u kvalitet i veliki izbor opreme za bebe.