Dodaj firmu

Dubak za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Dubak za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Meda Shop

Specijalizovana prodavnica krupne opreme za bebe. U ponudi je veliki izbor dečijih krevetića, komoda, kolica, auto sedišta, posteljina, stolica za hranjenje, ogradica, dubaka.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 151, TC Piramida, lokal 85
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Svi smo kao mali koristili dubak za bebe. Šetalice su savremena verzija ovog dela bebi opreme, koja pre svega ima funkciju da omogući vašem detetu lakše prohodavanje. Učiti dete da hoda nije nimalo lako, jer je teško biti dugo savijen u jednom istom položaju, a naročito ako beba ima starijeg brata ili sestru, o kojima brižna mama isto mora voditi računa. 

U tom smislu, šetalice za bebe su veoma praktične spravice, koje će vam uštedeti mnogo snage i truda. 

Kako odabrati šetalicu za bebu?

Naravno, ni sve šetalice nisu iste, pa je potrebno povesti računa o par stavki, a neke od njih se tiču i onog najvažnijeg, a to je sigurnost i bezbednost deteta. 

Dakle, dubak je obično namenjen deci između sedam i osamnaest meseci i težine do 12 kilograma. Sama težina dubka može biti oko 5 kilograma. 

Šetalice se moraju izrađivati u skladu sa određenim standardima, a to će podrazumevati da dubak ima šest stopera, koji omogućavaju zaustavljanje na početku stepeništa. Stoperi će reagovati i ako se vaša beba nađe na bilo kojoj većoj neravnini koja može da izazove prevrtanje. 

Kada govorimo o točkićima, reći ćemo da su zadnji točkići fiksni, a prednji se rotiraju, pa beba može sama da upravlja.

Ovakvi točkovi ne dozvoljavaju detetu da dubak odgurne nogama u bilo kom smeru, već mora da sinhronizuje kretanje. Ovo je veoma važno jer se na taj način razvija koordinacija pokreta. Sve to za cilj ima brže, lakše i pravilnije prohodavanje vaše bebe.

Dubak za bebe – iskustva

Visina šetalice je fleksibilna, odnosno, može se podesiti u tri položaja. Za mame i tate, bake i deke, važan deo priče o dubku jeste da se ovaj deo bebi opreme može lako sklopiti i odložiti. 

Svakako šetalica ne bi bila kompletna kada ne bi imala igračke, tako da se na tacni dubka nalaze razne zvečke ili volan, što je posebno zanimljivo gledati dok dete “vozi“ dubak. Takođe, postoje i muzičke dirke koje deluju veoma pozitivno i inspirišuće da dete što pre načini prve samostalne korake. 

Na šetalici još možemo pronaći visoki naslon koji obezbeđuje dobru podršku, kao i dve karike koje služe za kačenje dodatnih igračaka, jer – igračaka nikada dosta. 

Presvlaka koju poseduje dubak, lako se može skinuti i oprati, jer će verovatno stalno biti uflekana, što je sasvim očekivano i normalno kada su mala deca u pitanju. 

Duboko sedište sa visokim naslonom, bebi će pomoći da jača mišiće nogu i usavršava svoje prve korake. Podešavanje visine koje smo spomenuli, omogućava da dubak raste zajedno sa vašom bebom. Razne igračke koje se nalaze na tacni, zaokupiće dečiju pažnju, pa beba neće ni primetiti da je već prohodala.

Na ovaj način, učenje prvih koraka nikada nije bilo interesantnije, stoga omogućite takvo iskustvo svojoj bebi, uzvratiće vam sa milion bebećih osmeha!

Dubak za bebe – cena:

Cene se kreću od 3399 dinara sve do 11000 dinara za pojedine modele dubka za bebe.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane