Dodaj firmu

Kengur nosiljke Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Kengur nosiljke Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Meda Shop

Specijalizovana prodavnica krupne opreme za bebe. U ponudi je veliki izbor dečijih krevetića, komoda, kolica, auto sedišta, posteljina, stolica za hranjenje, ogradica, dubaka.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 151, TC Piramida, lokal 85
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Kenguri svoje bebe nose u torbici, pa su ljudi počeli da ih „kopiraju“, tako što su za svoje mlade (bebe) izmislili kengur nosiljke. Ovakav način nošenja vašeg deteta je više nego praktičan: zamislite da ste sami kod kuće i potrebno je da skoknete do prodavnice; vrlo je nezahvalno iznositi čitava kolica, ubacivati u lift i voziti ih do marketa preko puta. Naravno, bebu samu kod kuće ne možete ostavljati, čak ni kada spava, može se probuditi baš u tih 10 minuta koliko niste tu, i početi panično da plače. 

Pravo rešenje u ovakvim situacijama su takozvane kengur nosiljke. Jednostavno je zakačite za sebe, stavite vašu bebicu unutra i spremni ste za akciju!

Kada početi sa upotrebom kengur nosiljki?

Postavlja se pitanje kada je najbolje početi koristiti kengur nosiljku? Odgovor na to pitanje je da je pravo vreme između petog i sedmog meseca, jer je to doba kada beba počinje samostalno uspravno da drži glavu, kao i kada nauči stabilno da sedi.

Kada bebi budu počeli da ojačavaju leđni i vratni mišići, ona će pokušavati da podiže glavu i noge, pokušavajući da se izdigne u sedeći položaj.

Ipak, savet roditeljima je da ne počinju prerano sa korišćenjem kengur nosiljki.

Zašto se bebama toliko dopada ova vrsta „transporta“? Jednostavan je razlog, kengur ih podseća na nošenje u rukama, blizak je kontakt sa mamom ili tatom, pa se beba oseća sigurno i zaštićeno. A i vi sa njom.

Možete birati modele kengur nosiljki gde je beba vama okrenuta leđima, te gleda u pravcu kretanja; ili druga varijanta, gde je beba okrenuta licem ka vama.

Kako izabrati kengur nosiljke?

Svi roditelji bi hteli praktičnu, dugotrajnu, kvalitetnu, sigurnu kengur nosiljku koja se pri tome lako održava. I sve to možete i dobiti. 

Na primer, prilikom odabira kengur nosiljke važno je obratiti pažnju na modele koji omogućavaju pravilno držanje kičme. Na taj način je osigurana potrebna podrška prilikom nošenja bebe. 

Vrlo je važno da beba pravilno drži glavu, pa odaberite kengur nosiljku koja ima specijalnu potporu za to, čak i u najranijem uzrastu. 

Dobro je obratiti pažnju na funkcionalne portikle kao i praktičan džep koji služi za odlaganje stvari. Izbor boja je širok, za dečake plave, sive, zelene, za devojčice roze, crvene...

Kengur nosiljke i težina bebe

Naravno, sve nosiljke ne podržavaju istu težinu deteta, pa tako postoje modeli koji mogu poneti težinu deteta od 14, 5 kg, ali i one koje su namenjene do godinu dana starosti, i nose od 3 do 9 kilograma. 

Da biste vi bili spokojni, jer je vaša beba sigurna, potrebno je da kengur nosiljka ima podesive kaiševe, a što se tiče same izrade kengur nosiljke, to su kvalitetni mekani sunđerasti materijali, koji su velike izdržljivosti. Materijal može biti takav da kroz njega može cirkulisati vazduh. 

Bebica će svoju nosiljku zaprljati nebrojeno puta, pa je mamama važno da se ona može oprati na niskim temperaturama. 

U vašem naručju, beba je najzaštićenija, a kengur nosiljka oponaša baš to – neposredni kontakt i blizina, učiniće da se i beba i mama osećaju sigurno, uživajući u šetnji.

Kengur nosiljke – cena:

Potrebno je izdvojiti iznos u rasponu od 2400 dinara do 6990 dinara, za kengur nosiljku koja između ostalog, ima i podršku za lumbalni deo.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane