Dodaj firmu

Zvečke za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Zvečke za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Za zvečke za bebe slobodno možemo reći da je to prva bebina igračka u životu. Ponekad roditelji misle da sasvim mala deca i ne umeju da se igraju, da će to naučiti tek sa sazrevanjem, ali to ipak nije tačno, jer bebe itekako znaju šta im je zanimljivo. 

Možemo to i naučno dokazati, na primeru da istraživanja govore da je novorođenče u prvim danima života sposobno za suptilnu komunikaciju sa okolinom. To je upravo preko kožne osetljivosti, pa je dodir toliko važan za bebe. 

Sve navedeno bi značilo da dete ima sposobnost i potrebu da se igra, a na vama je samo da izabarete igračku koja će vašu bebu motivisati, a to svakako može biti zvečka, kao izbor broj jedan.

Kako odabrati zvečku za bebu?

Kada analiziramo igračke za bebe, možemo reći da je svaka igračka dobra ako ispunjava neke uslove. Oni mogu biti podsticanje učvršćivanja, upražnjavanja i proširivanja sposobnosti na aktuelnom nivou razvoja; zatim, zadovoljenje potreba na prethodnom, regresivnom nivou i treće – podsticanje razvoja ka narednim nivoima.

Nekada je zvečka bila najobičnija kugla koja zveči kada se protrese, a danas je zvečka jako napredovala, u smislu da ima razne melodije i svetlosne efekte. 

Stručnjaci savetuju da prva zvečka treba da bude u obliku kugle prečnika 5 centimetara i na dršci od 10 do 13 cm. Najbolje je ako je crvene boje da beba može zvečku da fiksira i prati. Važno je da zvečka bude takve boje, da beba može da je uoči, što bi značilo da su sve kombinacije kontrastnih boja odgovarajuće. 

U prvom mesecu života bebe, kada zvečku pomeramo ispred bebinog lica po horizontali, ona će moći da je prati do 45 stepeni u stranu. 

Dalje, u drugom i trećem mesecu, moći će da je prati i do 90 stepeni, uz živahnije pokrete i veće interesovanje. 

Kada govorimo o zvuku zvečke, on bi trebalo da se izdvaja u odnosu na naš glas, kao i sve ostale zvuke koji dopiru iz okruženja, odnosno da bude dovoljno jasan. 

Zvečke za bebe – iskustva

Kao što smo videli iz teksta iznad, uloga zvečke je najpre podsticajna, odnosno beba prati zvečku pogledom, i težište je na percepciji. 

Kako vaša beba raste, tako se i zvečka menja. Druga zvečka koju budete kupili vašoj bebi može biti šarenih boja, u obliku kotura, na primer. 

U početku, bebe zvečku hvataju refleksno, a od kraja četvrtog meseca počinje da se razvija voljni hvat rukom. Beba počinje svesno da hvata predmete, na primer, pružiće ruku do zvečke, uhvatiti je i dovesti do usta. U petom mesecu, vaša beba će želeti da opipava predmete, pa joj možete ponuditi složenije modele zvečki. 

Interesantna je koordinacija oko-ruka. Beba je zainteresovana za zvečku, posmatra je i premešta iz ruke u ruku. Važno je da bebi dajete zvečku sa obe strane kako bi se razvijao hvat i levom i desnom rukom. 

Vaša beba će koristiti razne zvečke sve do 10-11 meseci. Naglasićemo da zvečke utiču i na emotivni razvoj deteta. To se dešava na taj način, što je zvečka detetu drag predmet, za kojim će ono posezati kada god se oseti nesigurno. Zvečka je bebi dobro poznato iskustvo, što čini da se oseća spokojnom. 

Kroz ovaj tekst smo pokušali da objasnimo koliko se značajnih stvari krije u jednoj običnoj kugli koja zveči; uz pomoć nje, dete će nastaviti dalje da istražuje svet koji ga okružuje, sve više i više, obogaćujući svoje iskustvo novim saznanjima. 

Zvečke za bebe – cena:

Cene se kreću u rasponu od 163 din. pa sve do 1174 dinara za zvečku koja poseduje trepćuće svetlo koje se aktivira zahvaljujući senzoru pokreta, a namenjena je uzrastu od 3 meseca pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane