Dodaj firmu

Kašice za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Postoje razne kašice za bebe. U određenom trenutku, najčešće početkom četvrtog meseca života bebe, njoj više neće biti dovoljno majčino mleko ili mlečna formula, pa je potrebno uvesti mešovitu ishranu. Sve je ovo izuzetno važno da bi vaša beba imala neophodne hranljive sastojke za pravilan rast i razvoj.

Adaptirana mleka za bebe

Neke majke doje svoje bebe, a neke ne, iz različitih razloga. To u današnje vreme nije problem, jer na tržištu postoje razna adaptirana, odnosno veštačka mleka za bebe. 

Takva mleka se međusobno razlikuju po sastavu, načinu pripreme kao i uzrasta bebe kojoj je namenjeno. 

Adaptirano mleko 

Postavlja se pitanje, kako se pravi adaptirano mleko? Veštačka mleka za bebe se spravljaju na taj način što po svom sastavu prilično liče na majčino mleko, odnosno usklađuje se odnos i vrsta proteina, masti, šećera, soli i drugih hranljivih sastojaka.

Možete pronaći adaptirana mleka koja sadrže vitamin D, kao i gvožđe, ali vodite računa da su ona namenjena bebama starijim od četiri meseca.

Adaptirano mleko za bebe

U ponudi na tržištu postoje i takva adaptirana mleka za bebe koje su alergične na mleko ili imaju neki poremećaj metabolizma, kao što je fenilketonurija.

Mleko koje ćete najčešće pronaći jeste mleko koje se prodaje u prahu, ili kao koncentrovana tečnost, pa je potrebno da se rastvori u običnoj ili sterilisanoj vodi. 

Zatim, postoji adaptirano mleko koje se prodaje u konzervama različite veličine. Konzerva se otvori, mleko se naspe u sterilnu bočicu i tako se ponudi bebi.

Fast food varijanta adaptiranog mleka za bebe, kao što joj ime kaže, odmah je spremna za upotrebu i dovoljna je za jedan obrok.

Sokovi za bebe

Sokovi su zdravi, ali ih ipak treba ograničiti. Zašto? Sok je baziran na vodi i ugljenim hidratima i suvišno konzumiranje može voditi nekom problemu. Potrebne količine su:

- za dete od 6 do 12 meseci, 120 ml

- za dete od 2 do 4 god, 180 ml

- za dete starije od 4 god, 250 ml.

Sok od jabuke je idealan kao prvi sok, i to za početak samo jedna kašičica. Od tog trenutka, pa za nedelju dana, beba može da dobije pasiranu jabuku u obliku kašice.

Cerealije za bebe

Kada detetu više ne bude dovoljno majčino mleko, ili adaptirano koje koristi, potrebno je preći najpre na žitarice. Većina nutricionista se slaže sa činjenicom da je uvođenje žitarica prva nemlečna hrana koju dete treba da proba.

Preporučuju se cerealije, odnosno žitarice bez glutena, jer su one najpopularnije nemlečne namirnice u bebinoj ishrani. Pirinač i kukuruz su dve žitarice koje se najbolje podnose, i imaju mali alergijski potencijal.

Postoje mnogi renomirani proizvođači bebi hrane, koja je u obliku različitih kašica i sokića, pa se možete lako odlučiti šta i kako davati vašoj bebi. 

Kašice za bebe – cena:

Neke od cena proizvoda koje smo izdvojili za vas su:

Kašice, Hipp, Juvitana, Bebivita, od 138 do 179 dinara;

Sokići, čajevi i voda, Humana, Hipp, od 145 din. do 466 dinara. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane