Dodaj firmu

Po cemu je cebe za bebe tako posebno. Kao mali, svi smo imali svoju omiljenu deku, ili ćebe za bebe. Te dve reči se čak i rimuju, i verovatno to nije slučajno obzirom koliko su bebe vezane za ovaj deo svoje posteljine. 

Kada govorimo o ćebadima za decu, pričamo o vunenoj posteljini. 

Prekrivač za bebe

Vunena posteljina za decu izrađena je od najkvalitetnijih prirodnih materijala. Obično je unutrašnja strana izrađena od čiste Merino vune, a spoljašnost od najkvalitetnijeg pamuka. 

Dimenzije prekrivača za decu mogu biti 100 x 150 centimetara.

Ćebe za povoj

Da bi bebici bilo udobno dok je povijate i presvlačite, idealno je za to koristiti ćebe za povoj. Takođe, ono se može koristiti i kao ćebe za prekrivanje. 

Dimenzije ćebeta za povoj su 80 x 80 cm. Ovakvo ćebe je toplo, mekano i nežno pa je savršeno za vašu tek rođenu bebu.

Jorgan za bebe

Izbor jorgana je veoma važan za vašeg najmlađeg člana porodice. Upravo zbog činjenice da beba najveći deo svog vremena provodi spavajući, zbog toga je bitno kakav će jorgan biti i na tome ne bi trebalo da se štedi. 

Odmor i mir, od presudnog su značaja za napredovanje bebe, kao i za njen dobar apetit i raspoloženje, a u prilog tome govori i činjenica da bebe najbrže rastu upravo dok spavaju.

Jorgan za bebe se izrađuje od čistog pamuka, spolja, dok je punjenje od 150 gr/m2 100% PES. 

Dobićete i uputstva o tome kako jorgan održavati, u smislu da ga možete prati na temperaturi do 40 stepeni, te da ga ne smete centrifugirati u mašini i možete ga peglati.

Jastuk za bebe

Kada malo stvorenje položi svoju glavicu na divan, mekan i nežan jastuk, slatki snovi su zagarantovani. Ne kaže se uzalud, „spava kao beba“. A da bi bebin san bio baš ono što treba da bude, od velike je važnosti kakav ćete jastuk izabrati.

Opet, imajući u vidu da beba najveći deo dana upravo provodi sa glavicom na jastuku, on bi trebalo da bude izrađen od čistog pamuka. 

Funcija jastuka jeste opuštanje gornjeg dela leđa i vrata prilikom spavanja. Kako male bebe imaju relativno veću glavu u odnosu na trup i ramena, prvi jastuk se može koristiti do druge godine života. Potrebno je da on bude tanak kako ne bi doveo do nepravilnog položaja kičmenog stuba. 

Na to bi trebalo posebno obratiti pažnju, obzirom na to da se deca rađaju sa potpuno ravnom kičmom, i fiziološke krivine se formiraju u ovom najranijem uzrastu. Kada govorimo o površini jastuka, ona treba da bude tolika da detetu glava ne sklizne kada se okrene na jednu i drugu stranu. 

Kao što vidite iz našeg teksta, potrebna su određena znanja, informacije i saveti, kako odabrati pravo ćebe, jorgan i jastuk za vašu bebu. Sada, kada sve to znate, lakše ćete doneti pravi izbor na radost vašeg najmlađeg člana porodice.

Ćebe za bebe – cena:

Prekrivače za bebe možete pronaći po cenama od 808 din. do 1699 dinara;

Jorgan za bebe, od 1500 do 3337 dinara;

Cena jastuka za bebe, kreće se od 241 din. do 699 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Idi na vrh strane