Dodaj firmu

Kolica za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Kolica za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Meda Shop

Specijalizovana prodavnica krupne opreme za bebe. U ponudi je veliki izbor dečijih krevetića, komoda, kolica, auto sedišta, posteljina, stolica za hranjenje, ogradica, dubaka.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 151, TC Piramida, lokal 85
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Tepih servis Živanović

Tepih servis Živanović već 16 godina stoji na usluzi kada Vam zatreba profesionalno, brzo i efikasno pranje tepiha, podova ili nameštaja. Zahvaljujući primeni savremene opreme i kvalitetnih šampona možemo da garantujemo visok standard usluge
Pročitaj više

Mihaila Bulgakova 50v, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Beba je na putu, a vi pravite spisak u glavi ili na papiru, šta će vam sve biti potrebno kada prinova stigne. Kolica za bebe zauzimaju veoma visoku poziciju na listi potrepština, jer se bez njih ne može.

Sasvim mala beba, kada izlazi u šetnju, najprijatnije će se osećati udobno zavaljena u kvalitetna bebi kolica.

Bebi kolica

Naravno nije svejedno kakva ćete kolica odabrati. Morate voditi računa o više stvari, bez obzira na budžet koji ste pripremili za ovu kupovinu.

Dakle, bitno je vreme, odnosno godišnje doba u kome očekujete novog člana porodice; važno je da li čekate jedno dete ili blizance, možda čak trojke; da biste izabrali kolica, odnosno njihovu boju, potrebno je voditi računa o polu deteta.

Niko u startu o tome ne razmišlja, ali mi ćemo vas podsetiti da proverite koliko je širok ulaz u vašu zgradu ili u lift, te kolike su dimenzije gepeka vaših kola. Bitan je teren po kome ćete voziti svoju bebu, a i vaša fizička konstitucija, u smislu da lakša kolica i te kako štede kičmu novopečene mame.

Kolica za blizance

Blizanci su uvek dupla radost, pa su im tako potrebna i adekvatna kolica, kojima će privlačiti pažnju gde god se pojavite. Možete biti praktični, pa izabrati kolica koja su pogodna za sve vremenske uslove, a posebno je važno da odaberete takve modele koje možete sklopiti jednom rukom bez ikakvog napora. 

Pošto je kod blizanaca sve potrebno duplo, tako će vam biti potrebne i dve nezavisne korpe za stvari, a ukoliko smatrate da to nije dovoljno, izaberite kolica uz koja dobijate i torbu. 

Konstrukcija kolica za blizance može biti napravljena tako da izdržava opterećenje oko 30 kilograma.

Kolica za blizance – iskustva

Da bi se vaš par beba osećao prijatno i udobno, kolica pružaju razne pogodnosti, kao što su: višepoložajni naslon za leđa, podesiva tenda, podesivi naslon za noge, prekrivač za noge; bitno je istaći da su nasloni sedišta nezavisni jedan od drugoga, pa tako jedna beba može da se zavali i da spava, a druga može da sedi i sa smeškom veselo razgleda okolinu.  

Kako odabrati kolica za bebe?

Vi ste nova mama „vozač“ kolica, pa je to novo iskustvo kako za vas, tako i za vašu bebu. Interesantno je da mame navode težinu kolica kao najvažniju karakteristiku prilikom odabira ovog dela bebi opreme. Postoje kolica od 6 kilograma, do preko 20 kg. 

Potrebno je razmišljati o tome da će vaša beba rasti, pa postajati sve veća i teža; na svu tu težinu, beba + kolica, dodajte i stvari koje nosite sa sobom, a možda ćete usput navratiti i  u prodavnicu. Takođe, često ćete biti u situaciji da kolica podignete, kada naiđete na neke prepreke na putu ili na stepenice. 

Kvalitetni točkovi su amortizeri kolica. Zahvaljujući njima, beba se neće probuditi kada naletite na neko udubljenje ili ispupčenje. U tom smislu, gumeni točkovi imaju značajnu prednost nad plastičnim. Pored toga, veoma je bitan i mehanizam za kočenje.

Dok je beba sasvim mala, vozićete je u položaju koji je ravan. Dobro je ne odlučiti se za kolica koja tu mogućnost nemaju. Veoma je važno da kolica pružaju pogled na bebu, kao i da beba može da gleda vas. Tako ćete se i vi a i vaša beba osećati sigurnije.

Kao što smo naveli u tekstu iznad, potrebno je birati kolica koja se mogu sklopiti jednom rukom, bez ikakvog napora. Često ćete se nalaziti u toj situaciji, a neće biti nikoga da vam pomogne, a i zašto bi, kada sve možete sami, jednostavno je potrebno da u startu odaberete pravi model bebi kolica. 

Vrste kolica za bebe

Postoji nekoliko osnovnih modela pa ćemo ih ukratko nabrojati:

- standardna bebi kolica

- sistemska kolica 3 u 1 (znači da poseduju auto sedište, korpu, sa ili bez torbe)

- kišobran kolica

- kolica za blizance i više dece.

Bezbednost bebi kolica

Ovo je veoma bitan aspekt naše priče o kolicima za bebe. Svoju bebicu ćete obezbediti uz pomoć pojaseva, iz pet tačaka, a ovo je naročito važno od trenutka kada vaše dete počne da sedi. Tu je i rukohvat, koji se nalazi ispred bebinog pojasa pa ga beba povremeno hvata i za njega se pridržava. 

Na kraju, zaključićemo da kontakt koji ostvarujete sa vašom bebom u prvim mesecima života, prilikom šetnje, svakako je značajniji od bilo kakvog drugog istraživanja sveta; stoga, odabirom pravog modela kolica osigurajte predivne zajedničke trenutke u šetnji sa vašom bebom!

Kolica za bebe – cena:

Cena kolica za bebe, prosečna cena od 8700 dinara do 37850 dinara.

Cena kolica za blizance se kreće u rasponu od 12050 dinara do 38500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane