Dodaj firmu

Flašice za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Flašice za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Neizostavan deo bebi opreme, ono što morate imati svakoga dana i uvek pri ruci, jesu flašice za bebe. Međutim, mnoge mame se nađu u dilemi kada je u pitanju izbor flašice. Njih zanima kakvu flašicu da odaberu, kog oblika, koliko flašica će im biti potrebno...

Nastavite sa čitanjem našeg teksta, jer ste na pravom mestu da dileme oko flašica za bebe budu otklonjene.

Kakvu flašicu za bebe kupiti?

Ni sve flašice nisu iste, naravno. U prva tri meseca, bebe ne mogu popiti više od 100 ml mleka za jedan obrok. Iz tog razloga kupite dve male flašice, od 120 ml. 

Kod prvih flašica nemojte mnogo eksperimentisati, kupite onu najjednostavniju, a kasnije, možete pronaći neku koja će odgovarati i bebi i vama.

Koliko flašica će biti potrebno?

Odgovor na ovo pitanje krije se u tome da li beba pije majčino mleko ili je hranite humanizovanim mlekom? Ako dojite bebu, biće vam potrebne dve flašice, od kojih je jedna za vodu, a druga za mleko. U drugom slučaju, najmanje tri flašice biće potrebno da nabavite, i to dve za vodu i jednu za mleko. 

Da li je bolja cucla od lateksa ili silikona?

Sve ima svoje prednosti, ali i mane. Na primer, lateks je mekši i elastičniji, dok silikon traje duže. Veoma je važno da oblik cucle bude sličan majčinoj bradavici. 

Cucle morate proveravati redovno, jer komadići lateksa ili silikona mogu upasti u mleko i uzrokovati gušenje. Cucla ne sme da ima ni oštećenje oko rupice, jer sa vremenom će se ta rupica proširiti, pa će mleko izlaziti više nego što je to potrebno.

Kakav je protok mleka kroz cuclu, znaćete po tome što većina proizvođača označava protok kroz cuclu brojevima od 1 do 8, pri čemu je jedinica namenjena tek rođenim bebicama a osmica onim velikim i odraslim bebama.

Šta je još potrebno kupiti uz flašicu za bebe?

Može vam biti potreban sterilizator za flašice, mada taj aparat nije sasvim sa povoljnom cenom, tako da vam može poslužiti i četka za čišćenje flašica kao i vruća voda.

Anticolic flašice – šta je to?

Možda nikada niste čuli za ovaj pojam, pa ćemo objasniti da je reč o specijalnim vrstama flašice sa posebnim ventilom koji ne dopušta vazduhu da dospe u bebin želudac. 

Da li odabrati staklene ili plastične flašice?

Staklene flašice su 100% bezbedne, mada se i plastične flašice za bebe izrađuju od plastike koja ne sadrži štetne supstance. Kada beba počne sama da drži flašicu može joj se vrlo lako desiti da je ispusti. U tom smislu su plastične flašice daleko praktičnije od staklenih. 

Kako sačuvati mleko u flašici?

Potrebno je znati da se obrok od adaptiranog mleka mora popiti dok je svež. Ukoliko se nalazite van kuće, nemojte poneti napravljeno mleko, već ponesite prokuvanu vodu u termosu pa obrok za vašu bebicu napravite onda kada želite da je nahranite.

Kako zagrejati mleko u flašici?

Obično se koristi električni grejač za flašice, mada se mleko može ugrejati i na jednostavnije načine. Dobar savet za mame, jeste da pre nego što počnu da hrane svoju bebu, nakapaju nekoliko kapi mleka na nadlanicu da provere da li je temperatura pogodna. Mleko se po pravilu ne zagreva u mikrotalasnim pećnicama, jer bi u tom slučaju ono bilo neravnomerno zagrejano.

Flašice za bebe – cena:

Za flašice za bebe, potrebno je izdvojiti od 442 din. do 623 dinara za staklene flašice.

Kada govorimo o priboru za flašice i cucle, navedimo prosečne cene: za četku za flašice, potrebno je izdvojiti od 259 do 819 dinara; stalak za flašice, cena u proseku oko 500 dinara; za sušilicu za flašicu i pribor za hranjenje, potrebno je oko 1100 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane