Dodaj firmu

Nosiljke za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Nosiljke za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Meda Shop

Specijalizovana prodavnica krupne opreme za bebe. U ponudi je veliki izbor dečijih krevetića, komoda, kolica, auto sedišta, posteljina, stolica za hranjenje, ogradica, dubaka.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 151, TC Piramida, lokal 85
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Cesto vidjamo nosiljke za bebe. Kada mogu kenguri da nose svoju bebu u nosiljci, zašto to ne bi mogle prave mame? Šalu na stranu, kada vašoj bebi počnu da jačaju leđni i vratni mišići, ona će početi polako da podiže glavu i noge, pokušavajući da se izdigne u sedeći položaj. 

Nosiljke za bebe se popularno zovu kengur nosiljke, i pre svega su veoma praktične, pa se sve veći broj roditelja odlučuje za njih kada izvodi svoju bebu u šetnju ili treba da skokne do prodavnice, na primer, a bebu nema ko da čuva. To je u tim slučajevima mnogo praktičnije nego iznositi kolica, kao da je u pitanju duga šetnja. 

Kengur nosiljke za bebe

Savremene bebe počinju vrlo rano da se uče da sede, već negde oko četvrtog meseca starosti. Interesatno je da i bebe vole kengur nosiljke, a to znamo po tome što ih nošenje u kenguru podseća na nošenje u rukama, pa se bebe osećaju spokojno i sigurno u kenguru.

Sa kengurom ipak ne bi trebalo početi prerano. Stručnjaci savetuju da treba tempirati period kada beba počne samostalno uspravno da drži glavu, kao i kada nauči stabilno da sedi, a sve se to najvećem broju beba događa između petog i sedmog meseca života. 

Prilikom korišćenja kengur nosiljki, bitno je birati one modele koji omogućavaju pravilno držanje kičme.

Nosiljke za bebe – iskustva

Prateći svetske trendove, nosiljke za bebe se izrađuju tako da budu modernog i praktičnog dizajna. Na taj način je omogućena je potrebna podrška prilikom nošenja bebe. Veoma je zanimljivo da kod izbora nosiljki možete se odlučiti za model kod koga ćete dete nositi licem okrenutim prema vama ili leđima okrenutim prema majci, a licem okrenutim ka smeru kretanja. 

Beba mora biti sigurna u našoj nosiljci pa su tu podešavajući kaiševi. Naravno, uvek je bitna težina bebe, pa shodno tome birate i nosiljku. Postoje modeli koji su namenjeni za nošenje beba i male dece od 3 do 9 kg, odnosno uzrasta od 3 do 12 meseci. Težina deteta može ići kod nekih modela i do 14, 5 kg. 

Svakako je bitan materijal od koga je sačinjena nosiljka. Važno je da on bude kvalitetan i udoban, kako bi se beba osećala prijatno i lepo. Iz tog razloga, nosiljke za bebe se izrađuju od mekanih sunđerastih materijala koji su velike izdržljivosti.

Kada govorimo o održavanju kengur nosiljke, jer će se svakako zaprljati mnogo puta, potrebno je da znate da se one mogu prati na niskim temperaturama. 

Pojedini modeli nosiljki sadrže praktičan džep koji služi za odlaganje stvari ali i funkcionalnu portiklu. Ovo su neke sitnice, na koje možda ne obraćate pažnju, ali koje će vam itekako dobro doći u svakodnevnim aktivnostima sa vašim detetom. 

Možda će vam biti značajno da imate nosiljku koja sadrži specijalnu potporu za glavu i dizajnirana je tako da bebina glavica stoji pravilno i u najranijem dobu. Materijal od koga su sačinjene nosiljke može biti takav da kroz njega može da cirkuliše vazduh, a što se boja tiče, izbor je širok, od plavih, roze, sivih, crvenih, zelenih...

Sada je sve spremno  za dugu i prijatnu šetnju ili odlazak u kupovinu sa najmlađim članom vaše porodice, na obostrano zadovoljstvo!

Nosiljke za bebe – cena:

Cene se kreću u rasponu od 2400 dinara do 6990 dinara, za nosiljku koja između ostalog, ima i podršku za lumbalni deo.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane