Dodaj firmu
Decije sediste
Decije sediste
6800 din.
Buster UP 15-36kg
Buster UP 15-36kg
1790 din.
Autosedište Jungle "Avanti" 9-36kg
Autosedište Jungle "Avanti" 9-36kg
8.590 din.7.690 din.
Popust 11%
Autosedište Jungle "Siesta" 0-25kg
10.990 din.9.890 din.
Popust 11%
Autosedište Jungle "Max" 9-36kg
9.790 din.8.790 din.
Popust 11%
Autosediste "Zhongba" - ISOFIX 0-36kg
24.999 din.19.999 din.
Popust 21%

Ko god ima bebu, i automobil, mora imati i auto sedišta za bebe. Ovo nije samo vaša želja da se dete udobnije i sigurnije vozi, već ste na kupovinu sedišta za bebe obavezni po zakonu. 

Dakle, prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, sva deca niža od 135 cm, (a uskoro i od 150 cm) moraju da se prevoze u auto sedištu. Poenta poštovanja zakona nije izbegavanje rigoroznih kazni, već sigurnost i bezbednost dece, koji moraju biti na prvom mestu.

Auto sedišta za bebe – iskustva

Već dosta godina unazad, auto sedišta za najmlađe su obavezan deo enterijera svakog automobila. Ne samo kada putujete na more, ili u drugi grad, već i pri kraćim relacijama, prilikom gradske vožnje, u obavezi ste da stavite dete u ovo sedište.

Možda se sada pitate kako deca prihvataju vožnju u auto sedištu? Odgovor je jednostavan: ako u startu počnete da koristite sedište, stalno, pri svakoj vožnji i bez izgovora, dete će ga prihvatiti, kao jedno pravilo od koga nema odstupanja.

Zašto je auto sedište za bebe tako važno?

Naravno, svaka vožnja je potencijalno opasna, jer koliko god da mi pazimo, možda ne paze drugi, stanje na putevima je različito, mnogo toga zavisi i od vremenskih uslova i slično. 

Prema statističkim podacima, odnosno na osnovu studija i testova o bezbednosti u saobraćaju, dobijeni su rezultati koji pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za više od 50 posto, a novorođenčadi do čak 70%.

Iz svega navedenog, vidimo neophodnost korišćenja ovog dela enterijera vašeg automobila.

Kako odabrati auto sedište za bebe?

Auto sedište se koristi sve dok dete ne postigne visinu koja je propisana zakonom, a od tada će moći samostalno da se vezuje pojasom od automobila. 

Sva auto sedišta koja se mogu naći u ponudi prodavnica poseduju mekane uloške koji pružaju bebi udobnost prilikom vožnje i prate njen razvoj. Nije važno za koje sedište ćete se odlučiti, u tom smislu da su sva sedišta prošla neophodna testiranja i da poseduju potrebne sertifikate.

Auto sedište za decu se može koristiti tako što se vezuje pojasom automobila ili ISO fix sistemom, ukoliko sedište koje ste odabrali poseduje ovakav sistem.

Auto sedišta za decu

Možemo ih podeliti u nekoliko grupa:

- Auto sedišta od 9 do 36 kg

- Auto sedišta od 0 do 18 kg

- Auto sedišta od 9 do 18 kg

- Auto sedišta od 15 do 36 kg.

Morate imati u vidu da je kupovina auto sedišta jedna od najvažnijih kupovina koju obavljate za svoje dete, jer je u pitanju njegov život i njegova sigurnost. Sva deca, bez izuzetka od rođenja pa do 12. godine trebalo bi da se voze u auto sedištu. 

Pre kupovine sedišta, potrebno je da izmerite svoju bebu, pa na osnovu njene težine, a ne uzrasta, odredite iz koje grupe ćete izabrati auto sedište. 

Upoznajte se sa tim kako se sedište postavlja i funkcioniše, pa čak i ukoliko beba iz porodilišta ide kući kolima, eto prilike za prvu vožnju u životu u auto sedištu za bebe!

Auto sedišta za bebe – cena:

Cene auto sedišta se kreću od 15500 din. do 34000 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta. 

Idi na vrh strane