Dodaj firmu

Patike za bebe Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Patike za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema JELATEX

Bebi oprema JELATEX vrhunskim kvalitetom materijala pruža maksimalnu udobnost Vašem novorođenčetu. Pored robe domaćih proizvođača, deo naše ponude uvozi se iz Turske. Takođe, nudimo garderobu za stariju decu, kao i igračke za sve uzraste.
Pročitaj više

Mileševska 32
Vračar, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Beba Kids

Beba Kids - sve što je potrebno za Vaše dete! Beba Kids, multibrend radnja sa najkvalitetnijom dečijom garderobom, obućom i igračkama.
Pročitaj više

Ignjata Joba 57
Voždovac, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Interesantno je da je kupovina patike za bebe posao kojem roditelji veoma ozbiljno pristupaju. Jer, svako želi najbolje za svoje dete. Ipak, novopečene mame i tate često se nađu u dilemi kakve patike kupiti, od kog proizvođača, kakvog materijala... 

U daljem tekstu ćemo pokušati da sa par korisnih saveta otklonimo takve dileme i pomognemo roditeljima pri izboru.

Kako odabrati patike za bebu?

Najpre, potrebno je odrediti pravo vreme kada ćete kupiti prvu obuću svojim mališanima. To je obično trenutak kada oni počnu da stoje i prave prve samostalne korake. Ono što je najvažnije kod izbora patika za bebu jeste da one budu odgovarajuće veličine. 

Patika ne sme da stiska bebino stopalo, i mora biti veća barem 0, 6 cm. Imajte na umu da dečije nogice brzo rastu, te često proveravajte veličinu patika. 

Ipak, nemojte odabrati ni prevelike patike, jer će to biti razlog nestabilnosti pri hodu, pa će stopalo detata praktično „plivati“ u patikama, što nikako nije dobro. Na taj način se stopalo nepravilno opterećuje, dete krivo gazi i to može dovesti do deformiteta.

Pored odgovarajuće veličine, bilo bi takođe poželjno da patike budu dovoljno duboke da bi držale skočne zglobove, kao i čvrsto vezane, kako bi bile dobra potpora pri hodu  još uvek nedovoljno razvijenim mišićima i ligamentima nogu.

Od kakvih materijala kupiti patike za bebe?

Navedimo kao prvo i najvažnije, kada je u pitanju materijal izrade, a to je da je potrebno da bebino stopalo može da diše. To znači da patike treba da budu izrađene od prirodnih materijala, kako spolja tako i iznutra.

Sve ovo je neobično važno kod sasvim male dece jer ona nemaju još uvek uspostavljenu termoregulaciju. Šivene patike su trajnije u odnosu na lepljene, a i manji je rizik od pojave alergije na sintetički lepak.

Tvrdoća patika za bebe

Ono što je jako bitno, jeste da patike za bebu ne smeju biti tvrde i time ograničavati normalno savijanje stopala pri hodu. Sa druge strane, patike ne smeju biti ni previše mekane, jer će to uticati na smanjenje stabilnosti pri hodu bebe.

Posebno je važno obratiti pažnju na deo patike koji drži skočni zglob. On bi trebalo da bude čvršći, dok prednji deo prema prstima treba da bude mekan, ali i dovoljno širok, da prstići vaše bebe ne bi bili zbijeni.

Patike za bebe – iskustva

Da biste zaista dobili kvalitet za svoju bebu, odnosno patike koje to omogućavaju, naš savet je da poverenje poklonite proverenim markama i da ne štedite prilikom odabira prvih patika za dete. 

Imajte u vidu da će vaša beba možda najveći deo dana provoditi u patikama, pa stoga je dobro da ih ima dva para, kako bi ih naizmenično menjala, i da bi se patike mogle provetriti i osušiti od znoja. 

Takođe, kada govorimo o godišnjim dobima, reći ćemo da se jesenje i prolećne patike najduže nose, pa povedite računa o njihovoj izdržljivosti, da ne biste morali da kupujete novi par pre navršene sezone.

Patike za bebe – cena:

Potrebno je izdvojiti od 958 dinara za nehodajuće patike, sve do 4790 dinara za modele poznatih proizvođača.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane