Dodaj firmu

Cucle Bebica i Mama

U specijalizovanoj prodavnici opreme za bebe i mame, možete se kompletno opremiti za dolazak bebe u vaš dom ili kupiti poklon za novorođenče u Mladenovcu
Pročitaj više

Kralja Petra I 95
Mladenovac, Beograd

Cucle Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Cucle ili dude – bebama vrlo važna i omiljena stvar u njihovom životu. A mi ćemo dodati i – neophodna. Mame pridaju poseban značaj kada je izbor ovog dela bebi opreme u pitanju, pa ćemo u daljem tekstu pokušati da objasnimo prednosti i mane određenih vrsta cucli, i time vam olakšati izbor.

Cucle za bebe

Kada je reč o hranjenju beba, a ne o takozvanim cuclama varalicama, reći ćemo da postoje cucle od silikona i cucle od lateksa. 

Cucle od silikona traju duže, dok je lateks mekši i elastičniji materijal. Potrebno je da cucla svojim obikom podseća na majčinu bradavicu. 

Dok beba pije mleko ili vodu preko cucle, ista se može oštetiti. Odnosno, može se desiti da parčići silikona i lateksta dospeju u mleko, što može da izazove gušenje. Iz tog razloga vam savetujemo da cucle proveravate redovno i to svakih nedelju dana.

Sa druge strane, rupica kroz koju prolazi mleko ili voda može se vremenom proširiti. Tako se događa da mlaz koji prolazi bude mnogo veći nego što je to potrebno. 

Sada se postavlja pitanje, kako da se taj protok mleka kroz cuclu kontroliše? Obično ćete na cuclama zateći brojeve od 1 do 8. Šta oni znače? Jedinica je namenjena novorođenčetu, a osmica bebama koje su već stasale.

Vrste cucli za bebe

Ako ste novopečena mama koja želi sve najbolje za svoju bebu, interesovaće vas da pročitate kakve vrste cucli su vam na raspolaganju. Dakle, pošto bebe često pate od stomačnih grčeva, ili kolika, najbolje je da nabavite anticolic cucle. 

U čemu je prednost anticolic cucli? One su tako dizajnirane da količinu vazduha koga beba proguta pri hranjenju svedu na najmanju moguću meru. 

Pored njih, pronaći ćete i cucle za jednokratnu upotrebu, koje su veoma praktične kada se nalazite van kuće. Ovakve cucle su sterilisane i upakovane u celofan. 

Cucle varalice

Cucle varalice imaju mnoge prednosti i neke bebe ih jednostavno obožavaju, pa je ona njihov najbolji prijatelj u prvim mesecima života. 

Cucla ima mehaničko dejstvo, jer ona pomaže da se zadrži otvorenim prolaz vazduha kroz usta, gurajući jezik prema napred.

Varalica će pomoći da se umanji stres kod bebe, jer dok je koristi, beba se oseća sigurno i spokojno. Duda joj je dobro poznato i prijatno iskustvo.

Kada birate cuclu varalicu za svoje dete, savet je da odaberete poznate marke jer ste na taj način sigurni u kvalitet. Što se tiče oblika koji se preporučuje, izaberite jednostavno onu koju vaša beba najviše voli. Pravilo koga se morate pridržavati jeste da veličina cucle odgovara uzrastu bebe, ali i da joj dozvolite da isproba nekoliko, pre nego što i sami uvidite u kojoj dudi vaša beba najviše uživa. 

Kako se pravilno koristi cucla varalica?

Ovo pitanje zanima mnoge mame, a neke tu čak i prave greške. Dakle, cuclu je potrebno koristiti kada vaša beba drema ili spava. Nakon što beba zaspi, cucla ne bi trebalo ponovo da joj se stavlja u usta i ako ispadne. 

Na kraju, istaći ćemo da ovu vrstu varalice za vašu bebu trebalo bi da koristite do njenog prvog rođendana. Upotrebu cucle varalice trebalo bi postepeno smanjivati.

Cucle – cena:

Raspon cena za cucle za bebe je od 153 din. do 260 dinara. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane