Dodaj firmu

Cipelice za bebe Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd

Bebi oprema JELATEX

Bebi oprema JELATEX vrhunskim kvalitetom materijala pruža maksimalnu udobnost Vašem novorođenčetu. Pored robe domaćih proizvođača, deo naše ponude uvozi se iz Turske. Takođe, nudimo garderobu za stariju decu, kao i igračke za sve uzraste.
Pročitaj više

Mileševska 32
Beograd

Bebi oprema Dexy Co

Bebi oprema „Dexy Co“ olakšaće Vam kupovinu i pronalaženje svega što Vam je neophodno za pravilan rast i razvoj Vašeg detata.
Pročitaj više

Bul. Mihajla Pupina 4 (Ušće SC), Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Novi Beograd, Beograd

Beba Kids

Beba Kids - sve što je potrebno za Vaše dete! Beba Kids, multibrend radnja sa najkvalitetnijom dečijom garderobom, obućom i igračkama.
Pročitaj više

Ignjata Joba 57
Voždovac, Beograd

Beba Brestill

Specijalizovana prodavnica koja budućim mamama nudi veliki izbor kvalitetnih i praktičnih proizvoda. Pored veleprodaje imamo i maloprodajne objekte na Novom Beogradu (blok 19a)
Pročitaj više

Omladinskih brigada 102; Vladimira Popovića 48a, blok 19a (zgrada GTC)
Novi Beograd, Beograd

Cipelice za bebe su neobično važne za vašu bebu, jer kada ona načini prve korake, počinju da se formiraju stopala, dakle njihov pravilan oblik. Iz tog razloga, na kupovini ovog dela dečije opreme, ne bi trebalo ni u kom slučaju štedeti, a pre svega je važno pravilno se informisati. Ovaj tekst ima nameru da vam pruži sve potrebne informacije, kada odlučujete kakve cipelice su za vašu bebu najbolje.

Nehodajuce cipele za bebe

Pre nego što beba načini svoje prve korake, dovoljno je da nosi samo čarape. Za početak, u kući beba može da hoda bosa, ili čak u mekanim cipelicama, jer će na taj način lakše ojačati i usavršiti koordinaciju pokreta stopala i nogu. 

Kako odabrati cipele za bebu?

Ovo pitanje je br. 1 među roditeljima i njihovim dilemama. Opšte prihvaćeno pravilo, kao i nešto što preporučuju stručnjaci jeste da cipele za bebu trebalo bi da budu mekane, elastične, i da stopalima obezbeđuju ravnotežu. 

Sa druge strane, ni previše mekane ne smeju biti, ali ni previše tvrde; cipela ne bi smela da steže bebino stopalo, ali napred moraju biti dovoljno široke da prsti nisu stisnuti niti savijeni.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora cipela za bebe?

Ukoliko biste greškom izabrali cipele koje nisu odgovarajuće ili ne pružaju dovoljnu potporu, moglo bi doći do trajnog deformiteta stopala. To može biti izuzetno ozbiljno, a takođe može doći i do prekomernog znojenja, što će nežnu dečiju kožu stopala dovesti do raznih iritacija. 

Znaćete da bebi cipele odgovaraju, kada se ona vrlo lako navikne na njih i rado ih nosi.

Veoma je važno da detetovo stopalo proveravate svakog meseca, jer deci stopala veoma brzo rastu. Ono što možete očekivati jeste da ćete svom najmlađem članu morati da kupujete cipele na tri do šest meseci, mada je sve to individualno. To bi značilo da bi dete trebalo da ima cipele za svako godišnje doba. 

Uvek bi trebalo imati na umu da cipele za bebe treba da budu udobne i odgovarajuće veličine. 

Od kog materijala su najbolje cipele za bebe?

Kao najbolji materijali koji se koriste pri izradi cipela za bebe, savetuju se prirodna koža ili platno koje se može prati u veš mašini. Materijale bi trebalo birati prema godišnjem dobu za koje kupujete cipelice za svoju bebu. Cipele imaju svoju funkciju da štite od oštrih predmeta, ali i od kiše, snega kao i vrućeg asfalta preko leta. 

Đon je takođe bitna stavka na koju morate obratiti pažnju. Za decu se savetuju polutvrdi đonovi, koji imaju tvrd petni deo kao i savitljiv prednji deo. Veoma je važno da se đon ne kliza, jer svi znamo koliko su bebe nemirne, pa bi se možda mogle povrediti.

Budite praktični: prve cipele za vašu bebu neka budu sa pertlama, jer beba neće biti u mogućnosti sama da ih skida. Ako biste odabrali cipele na čičak traku, kao izbor za prvu obuću, veoma lako bi vam se moglo desiti da dođete iz šetnje sa jednom cipelom, jer je beba jednostavno usput skinula „dosadnu“ cipelicu.

Sa čičak trakom cipele birajte kada vaša beba malo poodraste. 

Kada govorimo o veličini, još jednom da napomenemo da cipele treba da budu veće oko 0, 6 cm, na taj način one neće biti prevelike, a i vi ćete prištedeti novac, jer nećete morati baš svakog meseca da kupujete novu obuću.

Cipele za bebe – cena:

Cene dosta zavise od proizvođača, pa ćemo napomenuti raspon od 690 din. preko 870 din. sve do 1659 dinara za takozvane cipele – patike.

Dalje, cene se kreću od 2490 din. sve do 4399 dinara za atraktivne modele cipela za proleće i jesen. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane