Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Stolice za hranjenje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Stolice za hranjenje

Ovakve stolice, ili hranilice, naći ćete u svakoj kući koja ima najmlađe članove porodice. One su veoma praktične, funkcionalne, lake za upotrebu ali i za održavanje. Dete će se sedeći u njoj osećati veoma prijatno, što će stimulativno uticati na apetit, jer je beba sve vreme fokusirana na hranu. 

 

 

Sa druge strane, vaša beba će se osećati važno, jer ravnopravno sedi za stolom sa svim ostalim ukućanima. Ipak, kada birate stolicu za hranjenje, dobro je da obratite pažnju na nekoliko stvari koje ćemo navesti u tekstu koji sledi.

Hranilice za bebe

Spomenućemo nekoliko najtraženijih modela, a to su: 

- stolica koja se pričvrsti za sto;

- stolica sa metalnom konstrukcijom;

- stolica sa plastičnom konstrukcijom;

- drvena stolica.

Kako odabrati stolicu za hranjenje?

Pre svega, veličina vašeg prostora određuje i veličinu stolice, dok skuplji modeli imaju više funkcija. Bitna je podesivost naslona, iz razloga što ćete moći da je koristite i pre nego što vaša beba počne da sedi. Sa druge strane, podesivost visine vam omogućava da hranilicu namestite na svaku visinu stola.

Kako vaše dete bude raslo, tako možete da podešavate deo za noge, da bi mu bilo udobnije, a sve zahvaljujući podesivosti visine oslonca za noge.

Veličina sedišta je važna u smislu da je potrebno da ovaj deo bude veći, kako bi vaš mališan mogao što duže da koristi svoju hranilicu.

Mnogi roditelji na prvo mesto stavljaju praktičnost, pa hranilica koja se lako sklapa i rasklapa, te one koje su lake za transport i staju u gepek, bivaju prvi izbor pri kupovini.

Kada govorimo o bezbednosti deteta prilikom obedovanja u stolici, mislimo na zaštitne pojaseve. Oni štite bebu da ne bi ispala, pa se savetuje da bez obzira koliko će dete boraviti u stolici, uvek stavite pojas.

 

 

Najsigurniji su pojasevi koji se vezuju u pet tačaka, dok kod onih koji se vezuju samo u dve, odnosno oko struka bebe, postoji mana što dete može da se izvuče iz pojasa.

Navlake sa stolica mogu da se skidaju i operu, što je mamama veoma važno za održavanje higijene, jer se prilikom hranjenja stalno događa da se stolica isprlja. Takođe, delovi stolice mogu biti napravljeni od materijala koga nije potrebno skidati, već se jednostavno samo prebriše.

Da bi se vaša beba osećala „kraljevski“, mora da ima i poslužavnik, gde će joj se servirati hrana. On može u potpunosti da se skine sa hranilice, a postoje modeli koji imaju i tacnu, pa ukoliko je potrebno da promenite obrok, ne morate da skidate poslužavnik, već samo jedan njegov deo.

Hranilice mogu biti i na točkovima, što je posebno praktično, jer možete birati na kom mestu ćete hraniti svoju bebu. Točkovi moraju da poseduju kočnice, koje će fiksirati točak kada želite da zaustavite hranilicu.

Određene stolice za hrajenje imaju igračke na poslužavniku koje mogu da sviraju ili ih deca pritiskaju. 

Ponekada su deca problematična kada je ishrana u pitanju, ali smo sigurni da uz pomoć adekvatne stolice za hranjenje, te zanimljivih igračaka na njoj, apetit vaše bebe će se samo povećati, na vaše sveopšte zadovoljstvo. 

Stolice za hranjenje – cena:

Možete ih pronaći u prodavnicama bebi opreme po cenama  od 4690 dinara do 17590 dinara, u zavisnosti od modela i funkcija koje poseduju.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Nikolija Milojevic
Jeste to neka uobicajena cena oko 10.000,00 dinara. Stolica za hranjenje je sigurno nesto sto je potrebno i neophodno svi roditeljima. Takodje, ona znacajno moze pomoci i u ucenju deteta da jede samostalno.
Stojance Ristovski
Kako god da okrenete, stolica za hranjenje jeste nesto sto je u danasnje vreme po meni i vise nego korisno. Sve druge stvari su koliko se meni licno cini jedno prosto gubljenje vremena i nista vise od toga.
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, nisu one ni malo naivne. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Milen Jovanovic
Nisu one ni malo jeftine kako god da okrenete.
Lea Stankovic
U susticni su ovo stolice okje moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Filip Milutinovic
Po meni su u svakom slucaju ove stolice nesto sot je veoma vazno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Naravno da je sto se ovih stolica tice, kvalitet veoma vazan. Sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice i ja licno smatram da su stolice za igracke ipak nesto posebno. Sve drugo je mnogo gore resenje.
Marta Dencevic
Moje licno misljenje je da sv stolica za hranjenje moraju debelo da se plate. To je po meni ipak neko potpuno normalno resenje.
Todor Markovic
Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovih stolica veoma je bitno da se odlucite za kvalitet, posto je ipak sigurnost vaseg deteta u pitanju.
Nikolina Pantelic
Moja sestra je kupila ovakvu jednu stolicu. Kaze mi da joj bas znaci, posebno kada sama hrani dete.
Janko Zivanovic
Ukoliko mene pitate, naravno da su stolice za hranjenje i vise nego svima potrebne.
Jana Stankovic
Ja bih uvek tezila da imam bar jednu. To bi mi u svakom slucaju bas bilo lakse, posto bih onda i ja mogla bez nekih vecih problema da sedim.
Petar Jankovic
Koliko mogu da vidim ovo je sve popularniji deo bebi opreme.
Biljana Brankovic
Ako trazite kvalitetne stolice za hranjenje, onda svakako traba da posetite radnu za bebi opremu koja se zove Miljkovic. Kazu mi prijateljica da tamo ima veoma veliki izbor.
Ivan Stojanovic
U moje vreme nije bilo takvih stolica. Pa cak ni kada su moja deca bila mala. Mislim da je u danasnje vreme poprilicno lakse da se bude roditelj i da se gaji dete.
Marko Petrovic
Posebno je onda u tom smislu pozeljno da birate stolicu koja je dozvolite da beba u njoj bude sto optimalnije smestena.
Dusan Markovic
Jeste to neka uobicajena cena oko 10.000,00 dinara. Stolica za hranjenje je sigurno nesto sto je potrebno i neophodno svi roditeljima. Takodje, ona znacajno moze pomoci i u ucenju deteta da jede samostalno.
Nikolina Pantelic
Po kojoj ceni si uzela stolicu u Modena Duo? Cula sam da su malo napumpani sa cenama. I ja sam uzela jednu ali u Dexi Co. Odlicnog je kvaliteta i mogu ti reci da sam bas zadovoljna. Cena je bila oko 10000 dinara.
Ljubinka Sreckovic
Kupili pre neki dan jednu stolicu za hranjenje u Modena Duo. Cena je bila korektna a i usluga takodje. Mozete dobiti dosta korisnih saveta. Sa druge strane stolica nam dosta znaci i olaksava nam zivot. Pozz