Dodaj firmu

Altalab laboratorija mikoplazma

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Mikoplazma Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Aqualab Plus laboratorije

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i najbrže izdavanje rezultata
Pročitaj više

Kneginje Zorke 30
Vračar, Beograd

Mikoplazma Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Mnogi ljudi nikada nisu čuli za termin mikoplazma. Šta je to ustvari? Mikoplazma je veoma često polno prenosiva bolest ili urinarna infekcija uzrokovana mikroorganizmima koji imaju osobine bakterija i nastanjuju se u uretri ili reproduktivnom sistemu.

Mikoplazma je zapravo grupa bakterija koja uključuje čak više od 70 različitih vrsta. 

Mikoplazma simptomi

Zanimljivo je da prisustvo mikoplazme u organizmu obično nema simptoma. Međutim, vremenom usled povećanja njihovog broja ili usled oslabljenja imunog sistema, ona može da izazove određene infekcije. 

Mikoplazma - simptomi kod žena

U najvećem broju slučajeva, simptoma nema, ali ako ih ima oni su vaginalni svrab, peckanje prilikom mokrenja, bol za vreme seksa; mikoplazma infekcija se takođe povezuje sa bakterijskom vaginozom.

Mikoplazma – simptomi kod muškaraca

Kao i kod žena, u većini slučajeva simptoma uopšte nema, ali ako se pojave, oni mogu biti sekreti iz uretre (penisa), peckanje pri mokrenju, bol i otoci zglobova; mikoplazma je najčešći uzrok nehlamidijalnog negonokoknog uretritisa kod muškaraca.

Test na mikoplazmu

Kada je u pitanju mikoplazma testiranje, koriste se tri metode a to su: PCR test, bojenje DNK, izolacija kulture. 

Ono što lekari preporučuju jeste kombinovanje ovih testova kako bi se utvrdilo da li je uzorak čist ili sadrži mikoplazmu. 

Mikoplazma – lečenje

Mikoplazma se može lečiti kao nespecifični uretritis ili bakterijska vaginoza. U oba slučaja, infekcija se leči antibioticima, a mora se istovremeno lečiti i partner. 

Ukoliko se ne leči, mikoplazma može dovesti do zapaljenja male karlice kod žena. Može takođe doći do infekcije zapaljenja sluzokože materice, kao i do prevremenog porođaja. 

Mikoplazma – preventiva

Stalno korišćenje kondoma, značajno će umanjiti rizik od infekcije mikoplazme. Jedna urađena studija pokazala je da je konstantna upotreba kondoma prepolovila rizik od infekcije u odnosu na ljude koji kondom nikada nisu koristili.

Mikoplazma test – cena

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris. 

Test na hlamidiju, odnosno hlamidija plus dodatni patogeni – mikoplazma, ureaplazma i/ili gardnerela, od 7500 do 8000 dinara.

Mikoplazma bris – prosečna cena od 1350 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane