Dodaj firmu

Altalab laboratorija bris na kandidu

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Bris na kandidu Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Bris na kandidu Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Kada se radi bris na kandidu? Kandida je zapravo gljivica, koja je otkrivena davne 1983. godine. Bezopasna kandida živi na našoj koži i u crevima. Kada je hrana bila prirodnija, odnosno pre ekspanzije prehrambene industrije, gljivica kandida nikada nije izazivala velike probleme, ali kada se ona hrani velikom količinom alkohola i šećera, počinje prekomerno da se razmnožava. Ukoliko se ovo zanemari, doći će do agresivne gljivične infekcije.

Pad imuniteta organizma, stresni način života, dodatno smanjuju otpornost na ovu gljivicu.

Kandida - simptomi

Vrlo je korisno znati koje simptome izaziva gljivica kandida, pa ako se prepoznate, dobro je uraditi bris.

Dakle, simptomi mogu biti suva usta, upala usne sluzokože, grlo koje je neprestano upaljeno; kiselina u želucu i loše varenje, nadimanje stomaka i podrigivanje; osetljiva creva, bolovi u stomaku i vetrovi jako neprijatnog mirisa; proliv ili zatvor; tačkice pred očima, glavobolja, depresija; osip, koprivnjača, svrab u anusu, na vagini, u vulvi; uporna vaginalna upala; crvenilo lica, umor i osećanje hladnoće; upaljena prostata; zadihanost, razdražljivost, predmenstrualna napetost; vrtoglavica, suzne oči; i kada su rutinski medicinski testovi uglavnom negativni. 

Ako je više simptoma sa ove liste prisutno kod vas, verovanto imate kandidu. 

Kandida na jeziku i u grlu

Znaci prisustva kandide na vašem jeziku i u grlu su: bele naslage na jeziku i u usnoj duplji; nadražaj na kašalj i suvo kašljucanje; osećaj knedle i grebanje u grlu; otežano disanje, hronično zapušen nos; hrkanje, kratak dah, hronično kijanje ili kašljanje; stalno ponovljene prehlade i crveno grlo.

Kandida - dijagnoza

Dijagnostikovanje kandide može se započeti brisom. Kao i kod svih drugih bolesti, rano otkrivanje je veoma značajno za uspešnost terapije. Ovo je vrlo uporna gljivica i potrebno je dosledno lečenje. Kandida u trudnoći ume biti veoma nezgodna, jer se trudnicama ne preporučuje uzimanje lekova, pa se treba posavetovati sa ginekologom.

Kandida - lečenje

Kada govorimo o genitalnoj kandidijazi, treba znati da je može imati i partner. Važno je znati da se može javiti i posle primene antibiotika, promene Ph vrednosti vagine, primene agresivnih hemijskih sredstava za higijenu... Pored lečenja vaginaletama, postoji i oralna terapija, koja se preporučuje kod uporne kandidijaze. 

Na kraju, reći ćemo da ako imate tegobe koje se mogu svrstati u sve iznad nabrojane, potrebno je da uradite bris na kandidu, u zavisnosti šta su vaši problemi, uradićete bris na kandidu u grlu, na jeziku, koži, genitalnim organima...

Bris na kandidu – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane