Dodaj firmu

Altalab laboratorija bris koze

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Bris koze Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Bris koze Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Promena na koži može biti vlažna ili suva, pa je samim tim i uzorkovanje brisa različito. Bris kože se uzima rotacionim pokretima sterilnog štapića u jednom smeru ili brisanjem površine kože. 

Prilikom uzimanja materijala za pregled, važno je pridržavati se sledećih pravila: uzeti materijal koji je pravi, odnosno onaj u kome se nalazi uzročnik, uzeti u pravo vreme – onda kada je uzročnik prisutan. 

Bris je upravo tehnika koja se najčešće primenjuje za uzimanje materijala za analizu, a osnovni uslovi za uspešnost su da bris bude sterilan, navlažen sterilnom podlogom – bujonom, materijal mora biti uzet sa tipičnih, oštećenih mesta na vašoj koži.

Potom će ovaj uzorak blagovremeno biti dopremljen u laboratoriju gde će se uraditi bakteriološka analiza. 

Bris kože na gljivice

Gljivice normalno žive na našoj koži i sa njima smo neprekidno u dodiru preko različitih predmeta iz neposredne okoline. 

Do gljivične infekcije kože obično dolazi zbog pada imuniteta, fizičke iscrpljenosti, nepravilne ishrane, manjka vitamina i minerala... Oštećenja na koži i sluznicama tada postaju mesto gde se nastanjuju i razmnožavaju gljivice i javljaju se neprijatni lišajevi na koži.

Da bi se dijagnostikovali lišajevi na koži, osim kliničkog pregleda, važnu ulogu ima i mikološki pregled, odnosno uzimanje brisa sa promene na koži i testiranje na gljivice, a ponekad se radi i biopsija.

Bris kože lica

Kod tinejdžera često su prisutne akne, bubuljice i slične neželjene promene na licu usled pojačanog rada žlezda sa unutrašnjim i spoljašnjim lučenjem. Oni su zbog ovoga veoma nesrećni, jer je u tom dobu izgled jako važan. 

Ukoliko tinejdžerima nikakve kreme ne pomažu, stručno lice može vam uraditi bris, odnosno, uzme se iscedak bubuljice na sterilni štapić koji se stavlja u epruvetu. Sa tim uzorkom u laboratoriji se utvrđuje da li je bakterija uzročnik bubuljica. Može biti otkrivena, na primer, Ešerihija coli, koja je veoma otporna bakterija, i potrebno je dugotrajno i uporno lečenje. 

Bris kože rezultati:

Na svoje rezultate sačekaćete između 48 i 72 časa.

Bris kože cena

Cena brisa kože se kreće od 400 do 520 dinara, do 900 dinara za prosečnu cenu brisa na gljivice. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne i detaljne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane