Dodaj firmu

Altalab laboratorija bris nosa

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Aqualab Plus laboratorije

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i najbrže izdavanje rezultata
Pročitaj više

Kneginje Zorke 30
Vračar, Beograd

Bris nosa Dr Zvončica

Pedijatrijska ordinacija Dr Zvončica novootvorena je specijalistička ordinacija za decu svih uzrasta, od samog rođenja do navršene 18. godine, u kojoj vam je na raspolaganju dr Sandra Bošković, specijalista pedijatrije sa višegodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa decom.
Pročitaj više

Stevana Dukica 24
Palilula, Beograd

Bris nosa Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Bris nosa bi trebalo uzeti pre primene antibiotske terapije, i truditi se da od poslednjeg ispiranja prođe bar od tri do četiri sata. 

Najbolje bi bilo da se za mikrobiološki pregled sakupi sekret iz nosa, pogotovo ako je gust i obojen, što bi značilo da je verovatno prisutna bakterijska infekcija. Ukoliko je sekret vodenast i providan, obično je u pitanju virusna infekcija. 

Bris nosa kod dece 

Ukoliko je potrebno da se vašem detetu uzme bris nosa, biće potrebno da svoje dete držite u krilu, jednu ruku da stavite preko obe njegove ruke, a drugu stavite na čelo deteta i tako pridržavate glavu dok stručno lice uzima bris. Sve je bezbolno, pa nema razloga za brigu.

Bris nosa – kako se radi

Materijal će se uzeti tako što će bris biti navlažen sterilnim fiziološkim rastvorom. Bris će se ubaciti oko dva centimetra u nozdrvu, a uzorak će se uzeti tako što se bris rotira po nazalnoj sluznici. Kao što smo već napisali, optimalno vreme za uzimanje brisa je pre početka uzimanja antibiotika. Takođe, važno je uzeti i uzorak sa gnojem i eksudatom (zapaljenski izliv), ukoliko postoje. 

Bris nosa – stafilokoke

Veliki broj sojeva stafilokoka su svuda oko nas i na površinama našeg tela, pa i u nosu. Stafilokoka je bakterija za koju se kaže da je uslovno patogena što bi značilo da može da izazove bolest u organizmu kome je značajno poremećen imunitet iz bilo kog razloga, urođenog ili stečenog. 

U bakteriološkoj kulturi nosa se često nađe ova bakterija i kod potpuno zdravih ljudi. 

Bris nosa eozinofili

Citološki bris nosa na eozinofile je jednostavna analiza kojom u slučaju pozitivnog nalaza, odnosno, prisutnosti eozinofila, u sluznici nosa, potvrđuje alergijsko poreklo upale nosne sluznice – rinitisa, te se radi kod sumnje na alergijsko poreklo upale nosne sluznice. Ovaj bris bi trebalo uraditi ukoliko imate tegobe kao što su kijanje, zapušen nos, curenje vodenog sekreta iz nosa; svrab i crvenilo nosa i očiju, osećaj peckanja i suzenja očiju; kašalj koji nadražuje i grebanje u grlu. Deset dana pre uzimanja brisa ne biste smeli uzimati kapi za nos.

Bris nosa – rezultati:

Na rezultate ove bakteriološke analize sačekaćete od dva do tri dana. 

Bris nosa – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane