Dodaj firmu

Gracia Medika - Laboratorije

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Aqualab Plus laboratorije

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i ...
Pročitaj više

Kneginje Zorke 30
Vračar, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate ...
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Uretralni bris Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

Sta je to uteralni bris? Muškarci koji su zaraženi hlamidijom, mikoplazmom i ureaplazmom najčešće nemaju nikakve ili veoma blage, neprimetne simptome. Obično se javlja svrab, pojačan sekret, peckanje prilikom mokrenja i bol za vreme seksa.

Posledice nelečenja mogu biti veoma opasne, stoga bi trebalo na vreme obaviti pregled, u koji je uključen i uretralni bris.

Uretralni bris kod muškaraca

Infekcije urinarnog trakta se mogu podeliti na nekomplikovane i komplikovane. Kod nekomplikovanih infekcija lečenje se sprovodi pomoću uroantiseptika i antibiotika.

Kod muškaraca, sve patološke izmene smatraju se komplikovanim. Infekcije se mogu podeliti po nastanku – na akutne i hronične; po lokalizaciji – na donji i gornji urinarni sistem; po tendenciji ponavljanja – na povremene i recidivirajuće (one koje se vraćaju, ponavljaju).

Mikrobiološki uzročnici urinarnih infekcija su najčešće Ešerihija coli u čak 80% slučajeva, i još neki gram pozitivni i gram negativni bacili.

Uzroci za pojavu urinarnih infekcija su različiti, od dijabetesa i poremećaja imuniteta, kamena u bubregu do urinarne i fekalne inkontinencije, kao i mnogi drugi.

Što se tiče simptoma, kod muškaraca to može biti čekanje na početak mokrenja i slab mlaz urina, bol u perineumu i napetost u rektumu, urin ima mlečan ili mutan izgled, sa intenzivnim mirisom, dok groznica može biti znak da je infekcija zahvatila prostatu ili bubrege.

Uretralni bris – kako se radi?

Kod sumnje na uretritis, bilo da je izazvan bakterijama, hlamidijom, mikoplazmom ili ureaplazmom, uzima se uretralni bris, i to ujutru pre mokrenja, a ukoliko to nije moguće onda pre uzimanja uritralnog brisa pacijent ne treba da urinira jedan do dva sata. Iako muškarci baš i ne vole uzimanje ovog brisa, napomenućemo da je bezbolan. 

Uretralni bris – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane