Dodaj firmu

Altalab laboratorija bris grla

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Aqualab Plus laboratorije

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i najbrže izdavanje rezultata
Pročitaj više

Kneginje Zorke 30
Vračar, Beograd

Bris grla Dr Zvončica

Pedijatrijska ordinacija Dr Zvončica novootvorena je specijalistička ordinacija za decu svih uzrasta, od samog rođenja do navršene 18. godine, u kojoj vam je na raspolaganju dr Sandra Bošković, specijalista pedijatrije sa višegodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa decom.
Pročitaj više

Stevana Dukica 24
Palilula, Beograd

Bris grla Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Bris grla je najbolji način da se utvrdi postoji li neka bakterija u grlu koju treba lečiti. Takođe, bris bi trebalo uzeti kod čestih upala, otoka, crvenila ili nadražaja. Bris se uzima ujutru, pre pranja zuba i unošenja hrane. Ukoliko se mora uzeti u toku dana, potrebno je da protekne minimum dva časa od poslednjeg uzimanja hrane. Važno je znati, da pre uzimanja brisa, ne smemo koristiti nikakav antibiotik, niti ispirati usta dezinfekcionim rastvorom.

Bris grla – kako se radi?

Ako vas očekuje ovaj pregled, evo šta bi trebalo da znate: materijal će biti uzet, tako što će medicinski tehničar drvenom špatulom najpre pritisnuti jezik. Potom će sterilnim brisom preći preko zadnjeg zida ždrela, krajnika i inflamiranih (upaljenih) delova, pri čemu će stalno rotirati bris oko svoje osovine. Ukoliko postoji purulentan odnosno gnojni sadržaj, takođe će biti uzet. Nakon što je tehničar uzeo materijal, isti će staviti u sterilnu tubu. Sve ovo vas ništa neće boleti, i za par minuta biće gotovo.

Bris grla na viruse

Bol u grlu najčešće mogu da prouzrokuju virusi ili bakterije. Neki od virusa koji izazivaju grlobolju, na sluzokoži usta mogu da prouzrokuju pojavu afti – malih bolnih plikova. Bol u ždrelu takođe može biti posledica disanja na usta i udisanja hladnog vazduha, recimo. Pored bola, javlja se i problem sa gutanjem, koje je otežano. Ukoliko je grlobolja izazvana virusima, simptomi su obično blaži i često su povezani sa običnom prehladom. Ako je bol u grlu izazvan Coxsackie virusom, mogu se pojaviti mali plikovi na krajnicima kao i na nepcu. 

Ako su bol u grlu izazvale bakterije, izlečićete se antibioticima bez ikakvih komplikacija. Ako su u pitanju virusi, obično će biti dovoljan lek za skidanje temperature. Simptomi mogu biti olakšani sprejevima i tabletama koje sadrže anestetike i antiseptike.

Bris grla – rezultati

Rezultati vašeg brisa grla biće gotovi od 24 do 48 sati. Potrebno je naglasiti, da je ovo jednostavna i jeftina dijagnostička metoda koja se može obaviti u velikom broju privatnih laboratorija, čak i bez odlaska u zdravstvenu ustanovu. Posle 24 časa i prvog čitanja već se može znati da li raste neka od patogenih bakterija koju treba lečiti antibiotikom. 

Ukoliko nema visoke temperature, a vi se dobro osećate, nemate druge tegobe i normalno ste raspoloženi, nema potrebe da se sa ovim brisom žuri. Ukoliko bol u grlu ne prolazi za dan – dva, postoji verovatnoća da nije reč o virusima, nego o bakterijama, i tada po savetu vašeg lekara, trebalo bi uraditi bris grla.

Bris grla – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane