Dodaj firmu

Altalab laboratorija vaginalni bris

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Vaginalni bris Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Vaginalni bris Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate u optimalnom vremenskom periodu
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Pregled vaginalnog sekreta, odnosno vaginalni bris, predstavlja jednostavnu i bezbolnu metodu ispitivanja sekreta pokupljenog iz vagine, odnosno sa prednje i zadnje usne, kao i kanala grlića materice. Na osnovu uzetog uzorka pravi se citološki razmaz, koji dalje fiksira na mikroskopskoj pločici. 

Citološki razmaz se boji specijalnim bojama. Nakon bojenja, vrši se mikroskopska analiza morfoloških osobina sekreta kao i ćelija u njemu. Ove analize mogu pokazati znake zapaljenja vagine, zatim grlića materice, a takođe videće se i uzročnici infekcije, dobroćudne i zloćudne ćelije i druge patohistološke promene. 

Vaginalni bris rezultati

Na osnovu vaginalnog brisa može se utvrditi stepen čistoće vaginalnog sekreta. To bi značilo rađenje analize koja služi za raspored pregledanog uzorka vaginalnog sekreta u jednu od šest određenih grupa. Te grupe su formirane na osnovu čistoće sekreta. 

Vaginalni sekret

Grupe sekreta:

Prva i druga grupa označavaju da je nalaz sekreta uredan. 

Treća grupa, u odnosu na subjektivne tegobe pacijentkinje, zahteva specifičnu vrstu terapije i praćenje. 

Četvrta grupa sekreta, već bi značila triper – gonoreju. 

Peta grupa, pokazuje prisustvo trohomonas vaginalisa.

Šesta grupa sekreta ukazuje na gljivičnu infekciju.

Bakteriološki pregled vaginalnog sekreta

Ovo je analiza, odnosno, medicinski test, kojim se utvrđuje vrsta i stepen bakterijskog zagađenja u okviru sekreta vagine. Prilikom ove analize, uzimaju se cervikalni i bakteriološki vaginalni bris. 

Papanicolau test predstavlja pregled koji za cilj ima rano otkrivanje promena na grliću materice. Napomenućemo ovde jednu važnu činjenicu, zbog koje bi i vi trebalo da uradite ovaj pregled, a to je da od kako je uveden Papa test, stopa javljanja karcinoma grlića materice opala je čak za 70%. To dovoljno govori o preventivnom efektu Papa testa.

Spomenimo na kraju još i ispitivanje sastava vaginalne flore. Ovaj test služi za određivanje ukupne strukture vaginalne flore, ili skupa svih mikroorganizama vagine. 

Sva ova ispitivanja mogu pomoći ženama kada žele da preveniraju oboljenja koja mogu uticati na njihovu plodnost, ali i na celokupno zdravlje.

Vaginalni bris – cena 

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane