Dodaj firmu

Gracia Medika - Laboratorije

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Bris uha Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

Kada je potrebno raditi bris uha? Upala srednjeg uha često se javlja kao komplikacija respiratornih infekcija gornjih disajnih puteva zbog slabije prohodnosti nosa i Eustahijeve tube. Eustahijeva tuba se nalazi na prelazu iz nosa u grlo. Bol u uhu je dominantan simptom akutne upale uha, mogu ga pratiti i povišena temperatura, curenje gnoja iz uha, slabija čujnost...

Pregled uha

Uho se pregleda otoskopom. Na ovaj način stiče se uvid u stanje ušne školjke pacijenta, ušnog kanala, bubne opne kao i predela oko uha. Ukoliko se pregled obavi otoendoskopom, tada prikazom na ekranu, pacijent može da vidi isto što i lekar, koji će na najbolji način objasniti njegovo trenutno stanje. 

Prema indikacijama i potrebi, biće uzet i bris iz uha.

Bris uha – kako se radi?

Bris se uzima iz uha koje nije prethodno tretirano antibioticima. Ukoliko pacijent koristi neku terapiju, potrebno je da prođe od tri do četiri dana od poslednjeg uzimanja leka. 

Pre uzimanja brisa uho se ne sme čistiti, ispirati i ne sme se skidati cerumen, odnosno, ušna mast. 

Bris uha kod dece 

Kada kažemo upala uha, onda najčešće mislimo na akutnu upalu srednjeg uha. Ovo je najčešća infekcija kod dece u zimskim mesecima. 

U slučaju da je bubna opna hiperemična (crvena), izbočena, ili je već prisutna gnojna sekrecija (ponekad dođe i do spontane perforacije bubne opne) u ušnom kanalu kao i u nosu, neophodno je uvesti antibiotik u lečenje. 

Veoma je važno pre antibiotske terapije uzeti bakteriološki bris nosa, te kod curećeg uha i bris uha. 

Bris uha nalaz

Ukoliko vaš nalaz brisa uha glasi da je u ispitivanoj kulturi izolovana mikroflora spoljnog ušnog kanala, to bi značilo da nije nađeno ništa nenormalno, jer nađena mikroflora znači bakterije i gljivice i slično, koje se inače nalaze u spoljnom ušnom kanalu. 

Bris uha rezultati

Na svoje rezultate sačekaćete od 48 do 72 časa.

Bris uha cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 400 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane