Mikrobiološka laboratorija Marković

4.8 | 25 ocena
Ulica: Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Grad: Beograd
Opština: Palilula
Mikrobiološka laboratorija Marković
Telefon: 011/
Mobilni: 065/

O nama

MIKROBIOLOŠKA LABORATORIJA MARKOVIĆ

Laboratorija MARKOVIĆ je privatna mikrobiološka laboratorija osnovana 2004. godine u Beogradu. Nalazi se u ulici Mije Kovačevića broj 10, na teritoriji opštine Palilula, u neposrednoj blizini Bogoslovije i stadiona OFK Beograd.

Laboratorija MARKOVIĆ je specijalizovana za oblast Mikrobiologije i njena delatnost prevashodno obuhvata kliničku mikrobiološku dijagnostiku, što podrazumeva uzimanje uzoraka pacijentima, kompletnu mikrobiološku obradu tih uzoraka, identifikaciju izolovanih bakterija sa antibiogramom (ispitivanje osetljivosti na antibiotike) i izdavanje mikrobiološkog izveštaja uz interpretaciju nalaza. Takođe, korisnicima naših usluga smo uvek na raspolaganju za bilo kakvu vrstu stručne konsultacije.

Naš tim čine lekari specijalisti mikrobiologije sa dugogodišnjim iskustvom, laboratorijski tehničari mikrobiološkog smera i ostalo tehničko osoblje (logističari i dr.). Zahvaljujući stručnom osoblju, kvalitetnoj opremi i korišćenju reagenasa svetski priznatih proizvođača vrhunskog kvaliteta uz poštovanje principa dobre laboratorijske prakse i preporuka Svetske zdravstvene organizacije (WHO), Evropskog komiteta za testiranje osetljivosti na antimikrobne lekove (EUCAST) i Instituta za kliničke i laboratorijske standarde (CLSI), Laboratorija MARKOVIĆ je tokom godina stekla reputaciju pouzdane laboratorije u čiji se rezultat veruje. Kao rezultat toga, naša laboratorija je ostvarila saradnju sa više od 20 lekarskih ordinacija, poliklinika, opštih i specijalnih bolnica i laboratorija iz Beograda i više gradova u Srbiji.

U laboratoriji MARKOVIĆ može da se uradi veliki broj različitih mikrobioloških (bakterioloških, mikoloških i virusoloških) analiza, koje, između ostalog, obuhvataju mikrobiološku analizu urina (urinokulturu), različite briseve (kao što su bris grla, bris nosa, bris uha, bris oka, brisevi rana, kože i dr.), analizu stolice na patogene bakterije (koprokulturu), kao što su bakterije iz rodova Salmonela (Salmonella), Šigela (Shigella), Jersinija (Yersinia) i Kampilobakter (Campylobacter), ili na crevne parazite, tj. protozoe (npr. Đardija – Giardia) i helminte (npr. pantljičare), analize ispljuvka (sputuma), sperme (spermokultura) i krvi (hemokultura), izolaciju i identifikaciju dermatofita – gljivica koje izazivaju oboljenja kože, noktiju i dlaka, odnosno kvasnica, npr. kandide (Candida), kao i druge mikrobiološke analize.

U našoj laboratoriji se uzimaju i genitalni brisevi, odnosno ginekološki (vaginalni i cervikalni) brisevi kod žena i uretralni brisevi kod muškaraca i pored klasične bakteriološko-mikološke-parazitološke analize na genitalne patogene (kao što su Neisseria gonorrhoeae, izazivač gonoreje i trihomonas - Trichomonas vaginalis), obavljaju se i analize na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu (Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis i Ureaplasma urealyticum) kod žena i muškaraca. Hlamidija iz cervikalnih i uretralnih briseva dokazuje se metodom direktne imunofluorescencije, dok se prisustvo mikoplazmi i ureaplazmi dokazuje kvalitativno ili kvantitativno sa antibiogramom komercijalno dostupnim testovima.

Za pojedine vrste mikrobioloških analiza koje se rade u našoj laboratoriji postoje i brzi testovi, među kojima su i testovi za dokazivanje streptokoka grupe A (Streptococcus pyogenes) u brisevima grla i nosa, prisustva antigena Helicobacter pylori u stolici, prisustva Rotavirusa, Adenovirusa i Norovirusa u stolici, odnosno prisustva, takođe u stolici, toksina klostridije (Clostridium difficile) koja izaziva psudomembranozni kolitis.

Od nedavno se u Mikrobiološkoj laboratoriji MARKOVIĆ radi i brzi imunohromatografski test za detekciju antigena virusa SARS-CoV-2 (brzi antigenski test na COVID-19). Rezultat se izdaje u roku od 30 minuta od uzimanja uzorka iz nosa (nazofaringealni bris), pri čemu je mikrobiološki izveštaj dvojezičan (na srpskom i engleskom) i kao takav validan i za putovanja u inostranstvo (preporuka je da se pre samog testiranja i putovanja u određenu zemlju proveri da li je dozvoljen ulazak u tu zemlju sa negativnim antigenskim testom).

Takođe, u našoj laboratoriji je moguće obaviti mikrobiološku kontrolu čistoće radnih površina, sterilnosti instrumenata i rastvora, odnosno kontrolu procesa sterilizacije suvom i vlažnom toplotom.

Briseve u laboratoriji uzimaju laboratorijski tehničari, a po potrebi i lekari specijalisti. Ginekološke briseve, izuzev trudnicama, uzimaju isključivo lekari, radnim danima u prepodnevim časovima, a vikendom tokom naznačenog radnog vremena. Ginekološki brisevi za trudnice mogu se obraditi u našoj laboratoriji, ukoliko ih trudnica donese od svog ginekologa. Za uzimanje genitalnih briseva kod žena, potrebno je da se pacijentkinja najavi i zakaže termin, dok se uretralni brisevi muškarcima mogu uzeti tokom čitavog radnog dana, bez zakazivanja.

Laboratorija MARKOVIĆ je otvorena svakog dana u godini, uključujući i nedelju i državne i verske praznike (365 dana u godini). Radno vreme naše laboratorije je od 8-19h radnim danom, od 9-14h subotom i od 10-14h nedeljom. U našoj neposrednoj blizini se nalaze i druge renomirane zdravstvene ustanove (biohemijska laboratorija, pedijatrijska ordinacija i opšta bolnica), tako da pacijenti mogu da obave sve potrebne analize ili preglede na jednom mestu.

Cenovnik

5 najnovijih iz cenovnika

1. Brzi antigenski test za SARS-CoV-2 (QuickProfileTM, LumiQuick Diagnostics, SAD)
2.000,00 rsd
2. Pregled stolice na Norovirus (RIDA®QUICK Norovirus, R-Biopharm, Nemačka)
2.000,00 rsd
3. Izolacija - dermatofiti (3 nedelje)
750.00 rsd
4. Direktni preparat
500,00 rsd
5. Analiza na M. hominis i U. urealyticum sa kvantifikovanjem i antibiogramom (Mycoplasma IST2, Biomerieux, Francuska)
2.000,00 rsd
Pogledajte ceo cenovnik

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  30.03.2021 21:56

  Izuzetno precizni u svom radu.Sve pohvale

  Neregistrovan korisnik
  28.09.2020 21:42

  Prezadovoljna dr Šijak, sve pohvale !

  Neregistrovan korisnik
  26.07.2020 16:25

  Kontakt sa dr Sijak je bio itekako bitan pred operaciju karcinoma materice.Divna doktorka koja savetuje pacijenta kako treba,mirnim tonom,uz izuzetnu ljubaznost kakva se ne srece svaki dan.Hvala mnogo.Dugogodisnji pacijent Aleksandra Jovicic

  Neregistrovan korisnik
  01.01.2020 09:21

  Da li radite 02.01.2020?

  Neregistrovan korisnik
  12.12.2019 10:20

  Сјајни!

  Mirjana Vukovic
  07.06.2019 11:58

  Ponekad nam zatrebaju razni brisevi i urinokultura, na primer. Ako ne želite da čekate, uvek možete da se oslonite na laboratorije koje rade analize jako brzo i precizno, pre svega. U tom smislu, preporučujem Mikrobioloska laboratorija Markovic, zakažite i nećete pogrešiti nimalo!

  Гордана Т.Ђорђевић
  15.11.2017 10:42

  Fantasticna laboratorija najpovoljnija u Beogradu, svaka cast za ljubaznost strucnost i povoljne cene. Za preporuku

  Borislav Milic
  26.12.2016 08:54

  U laboratoriji Markovic moze da se uradi veliki broj razlicitih mikrobioloskih analiza.Njihov tim cine lekari specijalisti mikrobiologije sa dugogodisnjim iskustvom, laboratorijski tehnicari mikrobioloskog smera i ostalo tehnicko osoblje.

  vesna
  16.01.2015 05:37

  Predusretljivi, brzi i sto je najvaznije...pouzdani. Svaka cast!Pravi zapadni profesionalci!

  Firme u blizini

  Patohistološka laboratorija Dr Radosavljević, Hercegovačka 20b, Zemun, Beograd
  Beolab Laboratorije, Borska 41m, Ratka Mitrovića 148, Rakovica, Beograd
  BioDiagnostica laboratorija, Gundulićev Venac 5, Stari grad, Beograd
  Aqualab Plus laboratorije, Kneginje Zorke 30, Vračar, Beograd
  Labaratorija Analiza 3, Vajara Zivojina Lukica 6, Novi Beograd, Beograd
  Laboratorija Mak Lab, Generala Stefanika 18, lok.2, Voždovac, Beograd
  Laboratorija Medialta, Dobanovački put 2, Altina, Zemun, Beograd
  Gracia Medika - Laboratorije, Koče Popovića 7, Savski venac, Beograd
  Idi na vrh strane