Mikrobioloska laboratorija Markovic

  • 8
4.75 | 20 ocena

O nama - MIKROBIOLOŠKA LABORATORIJA MARKOVIĆ


Laboratorija MARKOVIĆ je privatna mikrobiološka laboratorija osnovana 2004. godine u Beogradu. Nalazi se u ulici Mije Kovačevića broj 10, na teritoriji opštine Palilula, u neposrednoj blizini Bogoslovije i stadiona OFK Beograd.

Mikrobiološka Laboratorija MARKOVIĆ je specijalizovana za oblast Mikrobiologije i njena delatnost prevashodno obuhvata kliničku mikrobiološku dijagnostiku, što podrazumeva uzimanje uzoraka pacijentima, kompletnu mikrobiološku obradu tih uzoraka, identifikaciju izolovanih bakterija sa antibiogramom (ispitivanje osetljivosti na antibiotike) i izdavanje mikrobiološkog izveštaja uz interpretaciju nalaza. Takođe, korisnicima naših usluga smo uvek na raspolaganju za bilo kakvu vrstu stručne konsultacije.

Naš tim čine lekari specijalisti mikrobiologije sa dugogodišnjim iskustvom, laboratorijski tehničari mikrobiološkog smera i ostalo tehničko osoblje (logističari i dr.). Zahvaljujući stručnom osoblju, kvalitetnoj opremi i korišćenju reagenasa svetski priznatih proizvođača vrhunskog kvaliteta uz poštovanje principa dobre laboratorijske prakse i preporuka Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i Instituta za kliničke i laboratorijske standarde (CLSI), mikrobiološka Laboratorija MARKOVIĆ je tokom godina stekla reputaciju pouzdane laboratorije u čiji se rezultat veruje. Kao rezultat toga, naša laboratorija je ostvarila saradnju sa više od 20 lekarskih ordinacija, poliklinika, opštih i specijalnih bolnica i laboratorija iz Beograda i više gradova u Srbiji.

U laboratoriji MARKOVIĆ može da se uradi veliki broj različitih mikrobioloških (bakterioloških, parazitoloških, mikoloških i virusoloških) analiza, koje, između ostalog, obuhvataju mikrobiološki nalaz urina (urinokulturu), različite briseve (kao što su bris grla, bris nosa, bris uha, bris oka, brisevi rana, kože i dr.), analizu stolice na patogene bakterije (koprokulturu), kao što su bakterije iz rodova Salmonela (Salmonella), Šigela (Shigella), Jersinija (Yersinia) i Kampilobakter (Campylobacter), ili na crevne parazite, tj. protozoe (npr. Đardija – Giardia) i helminte (npr. velika i mala dečja glista), analize ispljuvka (sputuma), sperme (spermokultura) i krvi (hemokultura), izolaciju i identifikaciju dermatofita – gljivica koje izazivaju oboljenja kože, noktiju i dlaka, odnosno kvasnica, npr. kandide (Candida), kao i druge mikrobiološke analize.

U našoj laboratoriji vrši se i uzimanje genitalnih briseva, odnosno kompletni ginekološki (vaginalni i cervikalni) brisevi kod žena i uretralni brisevi kod muškaraca. Pored klasične bakteriološko-mikološke-parazitološke analize na genitalne patogene (kao što su Neisseria gonorrhoeae, izazivač gonoreje i trihomonas - Trichomonas vaginalis), obavlja se i test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu (Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis i Ureaplasma urealyticum) za muškarce i žene. Hlamidija iz cervikalnih i uretralnih briseva dokazuje se metodom direktne imunofluorescencije, dok se prisustvo mikoplazmi i ureaplazmi dokazuje kvalitativno ili kvantitativno sa antibiogramom komercijalno dostupnim testovima.

Za pojedine vrste mikrobioloških analiza koje se rade u našoj laboratoriji postoje i brzi testovi, među kojima su i testovi za dokazivanje streptokoka grupe A (Streptococcus pyogenes) u brisevima grla i nosa, prisustva Rotavirusa i Adenovirusa u stolici, odnosno prisustva, takođe u stolici, toksina klostridije (Clostridium difficile) koja izaziva psudomembranozni kolitis.

Takođe, u našoj laboratoriji je moguće obaviti mikrobiološku kontrolu čistoće radnih površina, sterilnosti instrumenata i rastvora, odnosno kontrolu procesa sterilizacije suvom i vlažnom toplotom.

Briseve u laboratoriji uzimaju laboratorijski tehničari, a po potrebi i lekari specijalisti. Ginekološke briseve, izuzev trudnicama, uzimaju isključivo lekari, radnim danima u prepodnevim časovima, a vikendom tokom naznačenog radnog vremena. Kompletni ginekološki brisevi za trudnice mogu se obraditi u našoj laboratoriji, ukoliko ih trudnica donese od svog ginekologa. Uretralni brisevi muškarcima se mogu uzeti tokom čitavog radnog dana, bez zakazivanja.

Mikrobiološka Laboratorija MARKOVIĆ je otvorena svakog dana u godini, uključujući i nedelju i državne i verske praznike (365 dana u godini). Radno vreme naše laboratorije je od 8-19h radnim danom, od 9-14h subotom i od 10-14h nedeljom. U našoj neposrednoj blizini se nalaze i renomirana biohemijska laboratorija i klinika, tako da pacijenti mogu da obave sve potrebne analize ili preglede na jednom mestu. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite našu laboratoriju, na usluzi Vam je naš patronažni tim radi uzimanja i transporta uzoraka do laboratorije.

Hvala na poverenju!

Privatna mikrobiološka laboratorija MARKOVIĆ, Palilula, Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

28.09.2020 21:42
Neregistrovan korisnik

Prezadovoljna dr Šijak, sve pohvale !

26.07.2020 16:25
Neregistrovan korisnik

Kontakt sa dr Sijak je bio itekako bitan pred operaciju karcinoma materice.Divna doktorka koja savetuje pacijenta kako treba,mirnim tonom,uz izuzetnu ljubaznost kakva se ne srece svaki dan.Hvala mnogo.Dugogodisnji pacijent Aleksandra Jovicic

01.01.2020 09:21
Neregistrovan korisnik

Da li radite 02.01.2020?

12.12.2019 10:20
Neregistrovan korisnik

Сјајни!

07.06.2019 11:58
Mirjana Vukovic

Ponekad nam zatrebaju razni brisevi i urinokultura, na primer. Ako ne želite da čekate, uvek možete da se oslonite na laboratorije koje rade analize jako brzo i precizno, pre svega. U tom smislu, preporučujem Mikrobioloska laboratorija Markovic, zakažite i nećete pogrešiti nimalo!

15.11.2017 10:42
Гордана Т.Ђорђевић

Fantasticna laboratorija najpovoljnija u Beogradu, svaka cast za ljubaznost strucnost i povoljne cene. Za preporuku

26.12.2016 08:54
Borislav Milic

U laboratoriji Markovic moze da se uradi veliki broj razlicitih mikrobioloskih analiza.Njihov tim cine lekari specijalisti mikrobiologije sa dugogodisnjim iskustvom, laboratorijski tehnicari mikrobioloskog smera i ostalo tehnicko osoblje.

16.01.2015 05:37
vesna

Predusretljivi, brzi i sto je najvaznije...pouzdani. Svaka cast!Pravi zapadni profesionalci!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Laboratorije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Mikrobioloska laboratorija Markovic
  • mikrobioloska laboratorija markovic,
  • markovic mikrobioloska laboratorija,
  • mikrobioloska laboratorija markovic radno vreme,
  • mikrobioloska laboratorija markovic palilula,
  • laboratorija markovic beograd