Dodaj firmu

Gracia Medika - Laboratorije

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

BioDiagnostica laboratorija

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate ...
Pročitaj više

Gundulićev Venac 5
Stari grad, Beograd

Aqualab Plus laboratorije

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i ...
Pročitaj više

Kneginje Zorke 30
Vračar, Beograd

Bris na hlamidiju Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

Hlamidija je poznata kao tiha polna bolest. Opravdano nosi ovaj naziv, jer se često dešava da simptomi izostanu a sa druge strane, posledice nelečenja su veoma opasne. Iz tog razloga neophodno je uraditi bris na hlamidiju, da bi se utvrdilo njeno eventualno postojanje.

Ako bismo pravili „rang-listu“ polno prenosivih bolesti, na zasluženom prvom mestu su kondilomi, a odmah za njima – hlamidija. Ako ste seksualno aktivni, znajte da je verovatnoća da imate hlamidiju 1 prema 10. To nije baš mali procenat, zar ne?

Hlamidija - prenošenje

Iz svega gore napisanog, vidi se da se hlamidija prenosi seksualnim putem. Ukoliko se ne leči, ova bakterija može trajno da ošteti polne organe i da dovede do steriliteta i kod žena i kod muškaraca. 

Hlamidija kod žene

Ova bakterija može kod žene inficirati cerviks i urinarni trakt, a može uzrokovati i zapaljenje karlice. Grlić materice kod tinejdžerki i mladih devojaka nije potpuno zreo, pa su one u posebnom riziku da se inficiraju hlamidijom, ako su seksualno aktivne i naročito ako često menjaju partnere, čime mogućnost infekcije raste.

Hlamidija kod muškaraca

Ona može inficirati urinarni trakt, kao i deo koji sprovodi spermu od testisa do semevoda. Posledice mogu biti upala semenih kanalića, otok i zapaljenje testisa te bolovi u testisima.

Hlamidija simptomi

Kod žena, zanimljivo je, da u 70 do 80 posto slučajeva, simptoma nema! Ako ima simptoma, oni bi bili peckanje pri mokrenju, pojačan vaginalni sekret, neuobičajen bol prilikom seksa, krvarenje između menstrualnih ciklusa. 

Kod muškaraca, oko 25 do 50 posto njih nema nikakve simptome. Ako simptoma ima, oni su peckanje pri mokrenju, sekrecija iz penisa, natečeni ili upaljeni testisi, neugodan svrab oko glavića na penisu. 

Hlamidija u trudnoći

Bakterija ovde povećava rizik za infekciju vodenjaka i plodove vode, što može da izazove i prevremeni porođaj. Ukoliko postoji infekcija za vreme porođaja, postoji šansa da bakterija bude prenesena na bebu. Bebe koje se pravovremeno leče antibioticima, uglavnom prolaze dobro, ali je uvek bolje da se vi izlečite za vreme trudnoće i sprečite neželjene probleme.

Test na hlamidiju

Za test na hlamidiju koristi se uzorak telesne tečnosti ili urina da bi se utvrdilo da li je bakterija prisutna. Najviše testova se radi korišćenjem uzorka telesne tečnosti uzetog sa inficiranog dela tela. 

Kod brisa uretre na hlamidiju, ne bi trebalo mokriti najmanje tri sata pre uzimanja uzorka.

Na kraju, zaključićemo da svako ko je seksualno aktivan, trebalo bi bar jednom godišnje da uradi bris na hlamidiju, da bi se potvrdilo ili negiralo njeno prisustvo, a sve s obzirom na to da simptomi hlamidije mogu da budu i neprimetni u velikom procentu slučajeva.

Bris na hlamidiju – cena

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane