Dodaj firmu

Altalab laboratorija imunohistohemijska analiza

Laboratorija na Altini. Sve vrste analiza, hormone, biohemija, virusologija i drugo.
Pročitaj više

Hemingvejeva 1
Zemun, Beograd

Imunohistohemijska analiza Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Imunohistohemijska analiza Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

Imunohistohemijska analiza omogućava tačniju dijagnostiku tumora, čime se postiže preciznije određivanje terapije, a samim tim i bolje lečenje pacijenta. Aparati koji se koriste za imunohistohemijske analize pružaju brže, efikasnije i pouzdanije, standardizovane i kvalitetne analize i rezultate.

Sistem je potpuno automatizovan, zatvoren i obavlja celu proceduru. Imunohistohemijske analize (IH), kao i hibridizacija in situ (ISH) su danas sastavni deo patohistološke dijagnostike.

Imunohistohemijska analiza – iskustva

Medicinskim rečnikom kazano, imunohistohemija je zapravo, metoda u laboratorijskoj dijagnostici, koja se, koristeći osnovni princip u imunologiji, da se određeno antitelo veže i prepoznaje samo ciljni antigen, bavi primenom obeleženih antitela kao specifičnih reagenasa za lokalizaciju i otkrivanje sastava tkiva. 

Pošto ovo zvuči veoma komplikovano za prosečnog čoveka, reći ćemo da se ove analize koriste za određivanje specifičnog tipa tumora, kao i njegovog porekla, ukoliko je ono nepoznato. Moguće je odrediti različite prognostičke markere u tumorskom tkivu, kao i receptorski i hormonski status. 

Kada se dobiju rezultati, na osnovu svih ovih parametara, određuje se onkološka terapija.

Ono što je važno, jeste da može da se jasno ustanovi, odnosno, da se razgraniči da li je tumor u početnoj fazi ili uznapredovao, a takođe i da se otkrije eventualno postojanje mikrometastaza. 

Kada je pacijentu određena terapija, koja je i sprovedena, ponovo će se uraditi imunohistohemijske analize, koje će pokazati da li su posle primene terapijskog lečenja u tkivu ostale ćelije tumora. 

Veoma velika prednost je u tome, što je moguća procena učinka terapije, kako klasične, tako i ciljane molekularne terapije. 

Imunohistohemijske analize se rade prema potrebi. Međutim, u nekim oblastima, kao što je hematopatologija, dijagnoza neće biti postavljena bez ovih analiza. 

Možemo slobodno reći da je imunohistohemija danas nešto što se podrazumeva, odnosno, rutinska i neophodna metoda u patohistologiji. U većini oblasti medicine, bez imunohistohemije i hibridizacije in situ, nema precizne dijagnoze oboljenja. 

Najvažnije je to što je postignut napredak u lečenju, koji se može okarakterisati kao veoma značajan, jer je omogućena ciljana i individualna terapija. 

Imunohistohemija analiza – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 dinara za analizu jednog antitela, preko imunohistohemijske analize estrogena, progesterona, hereceptina od 6000 dinara, do analize 5 – 10 antitela, za 14 000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane