Dodaj firmu

Gracia Medika - Laboratorije

U “Gracia Medika” poliklinici u Beogradu možete uraditi niz laboratorijskih analiza, kao i dijagnostčkih usluga, a naš tim odgovoriće na sva Vaša pitanja.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Beogradski Oftalmološki Centar

Beogradski Oftalmološki Centar je specijalna očna bolnica u kojoj se pružaju usluge kompletnog pregleda i dijagnostike, laserske intervencije na prednjem i zadnjem segmentu oka, operacije katarakte i glaukoma, estetske i funkcionalne hirurgij...
Pročitaj više

27. Marta 17-19
Palilula, Beograd

Bris oka Mikrobiološka laboratorija Marković

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka
Pročitaj više

Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula, Beograd

Beolab Laboratorije

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera.
Pročitaj više

Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica, Beograd

Kada se radi bris oka? Infekcije oka se dešavaju kada štetni mikroorganizmi, bilo da se radi o bakterijama, virusima ili gljivicama, napadnu očnu jabučicu i okolne strukture. Najčešći simptomi su crvenilo, osećaj peckanja, stranog tela, oko će vam suziti i biti osetljivo na svetlost.

Bris oka je najbolje uzorkovati ujutru pre umivanja i nanošenja bilo kakvih kapi ili masti za oči. 

Bris oka na bakterije

Bakterije i gljivice u oko dolaze iz prašine, preko prljavih ruku, iz nosa... Zbog toga je važno da kada se oči brišu, maramicu treba baciti i ne koristiti je ponovo. I ispiranje običnom vodom veoma je korisno, ali najpre bi trebalo dobro oprati ruke. Ako lečenje ne urodi plodom, najbolje je uraditi bris oka. Ovo je važno, jer dugotrajno a neuspešno lečenje može dovesti do hroničnog konjuktivisa. U oku može biti prisutna i bakterija Ešerihija coli, koja je veoma otporna i treba biti jako uporan u lečenju. 

Bris oka – kako se radi?

Ukoliko često imamo pojavu konjuktivisa, biće potrebno da uradimo bris oka. Ponekad se deca plaše ovog pregleda, a on je u stvari, sasvim jednostavan i potpuno bezbolan, bez obzira na to koliko je oko osetljiv organ. 

Doktor sa štapićem lagano utrlja unutrašnju stranu oka i to bi bilo sve. Trajanje je svega oko jednog minuta. 

Veoma je važno uraditi bris oka da bi se utvrdilo šta je tačno problem.

Bris oka – konjuktivitis

Sekret, manje ili više obilan, lepi se za trepavice i kapke naročito ujutru posle spavanja. Većina konjuktivisa nastaje dejstvom raznih klica pa je potrebno uzeti bris oka i identifikovati izazivača te odrediti antibiogram. Najčešće su u pitanju streptokok, stafilokok, pneumokok. 

Bris oka – rezultati:

Pošto vam je uzet bris oka, na nalaze ćete sačekati od 48 do 72 časa.

Bris oka – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 400 do 520 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane