Leksan

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Leksan
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Leksan

Verovatno ste mnogo puta čuli za leksan, ili leksan ploče, ali niste sasvim sigurni šta je u pitanju, kakav je to materijal. U našem tekstu možete pročitati razne korisne i zanimljive informacije o leksanu, kao i gde je isti moguće nabaviti, po kojim cenama i slično.

leksan

 

Šta je leksan?

Leksan su zapravo polikarbonatne ploče. Njihove osnovne karakteristike su odlična mehanička svojstva i doprinos uštedi energije. Smatra se idealnim materijalom kada je u pitanju zastakljivanje, ili zamena površine koja je već bila ranije zastakljena.

Međutim, polje primene leksana je veoma široko – to mogu biti zimske bašte, svetlarnici, plastenici, lučne nadstrešnice... Takođe, leksan ćemo videti i u velikim tržnim centrima, na bazenima, sportskim stadionima...

Leksan ploče

Postoje razne vrste leksan ploča i to od dva, tri, četiri, pet i šest zidova koje imaju različite termoizalacione vrednosti. U ponudi su i ploče koje poseduju stabilizatore zračenja sunca. Takođe, za svoj objekat možete da izaberete leksan ploče koje imaju termoizolaciona svojstva i pružaju efekat senke.

Leksan prodaja

Ono što odlikuje leksan ploče to je i visoka otpornost na udar. To bi praktično značilo da na niskim temperaturama nisu lomljive sve do minus četrdeset stepeni; sa druge strane, ne omekšavaju ni na vrlo visokim temperaturama sve do sto dvadeset stepeni Celzijusovih.

Leksan ploče poseduju i ateste, što znači da su njihove karakteristike testirane, tj. laboratorijski ispitane, a sve u skladu sa normama u građevinarstvu.

Svakako vas zanima providnost, tj. transparentnost ovih ploča. Naravno, to pre svega zavisi od debljine ploče, i u proseku se kreće od dvadeset osam do osamdeset i dva posto. Na primer, kod opal ploča, ovaj stepen je od dvadeset četiri do pedeset osam odsto.

leksan cena

 

Leksan ploče možete da pronađete i online putem, pošto firme koje se bave njihovom prodajom imaju lepo osmišljene web prezentacije. Na njima su ploče predstavljene putem slika i kroz detaljne tekstualne opise. Za sve dodatne informacije, ljubazno i stručno osoblje vam stoji na raspolaganju.

Takođe, možete da posetite i fizička sedišta trgovina koje su oglašene na ovoj stranici.

Leksan – cena:

Cena leksan ploča se izražava kroz kvadratni metar. Na cenu utiče dosta faktora, kao što debljina ploče, transparentnost i slično.

Leksan ploče – cena:

Možemo reći da se cene u proseku kreću od 750 din. do 3900 dinara po metru kvadratnom.

Leksan cena m2:

Evo nekih primera cena: leksan 16 milimetara, struktura bronza, cena je u proseku oko 2500 dinara po kvadratnom metru.

Za leksan, šest milimetara, opal, cena je u proseku 900 dinara po kvadratu.

Ploče od leksana moguće je pronaći u različitim bojama.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.