Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kašice za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kašice za bebe

U određenom trenutku, najčešće početkom četvrtog meseca života bebe, njoj više neće biti dovoljno majčino mleko ili mlečna formula, pa je potrebno uvesti mešovitu ishranu. Sve je ovo izuzetno važno da bi vaša beba imala neophodne hranljive sastojke za pravilan rast i razvoj.

 

 

Adaptirana mleka za bebe

Neke majke doje svoje bebe, a neke ne, iz različitih razloga. To u današnje vreme nije problem, jer na tržištu postoje razna adaptirana, odnosno veštačka mleka za bebe. 

Takva mleka se međusobno razlikuju po sastavu, načinu pripreme kao i uzrasta bebe kojoj je namenjeno. 

Adaptirano mleko 

Postavlja se pitanje, kako se pravi adaptirano mleko? Veštačka mleka za bebe se spravljaju na taj način što po svom sastavu prilično liče na majčino mleko, odnosno usklađuje se odnos i vrsta proteina, masti, šećera, soli i drugih hranljivih sastojaka.

Možete pronaći adaptirana mleka koja sadrže vitamin D, kao i gvožđe, ali vodite računa da su ona namenjena bebama starijim od četiri meseca.

Adaptirano mleko za bebe

U ponudi na tržištu postoje i takva adaptirana mleka za bebe koje su alergične na mleko ili imaju neki poremećaj metabolizma, kao što je fenilketonurija.

Mleko koje ćete najčešće pronaći jeste mleko koje se prodaje u prahu, ili kao koncentrovana tečnost, pa je potrebno da se rastvori u običnoj ili sterilisanoj vodi. 

Zatim, postoji adaptirano mleko koje se prodaje u konzervama različite veličine. Konzerva se otvori, mleko se naspe u sterilnu bočicu i tako se ponudi bebi.

Fast food varijanta adaptiranog mleka za bebe, kao što joj ime kaže, odmah je spremna za upotrebu i dovoljna je za jedan obrok.

Sokovi za bebe

Sokovi su zdravi, ali ih ipak treba ograničiti. Zašto? Sok je baziran na vodi i ugljenim hidratima i suvišno konzumiranje može voditi nekom problemu. Potrebne količine su:

- za dete od 6 do 12 meseci, 120 ml

- za dete od 2 do 4 god, 180 ml

- za dete starije od 4 god, 250 ml.

 

 

Sok od jabuke je idealan kao prvi sok, i to za početak samo jedna kašičica. Od tog trenutka, pa za nedelju dana, beba može da dobije pasiranu jabuku u obliku kašice.

Cerealije za bebe

Kada detetu više ne bude dovoljno majčino mleko, ili adaptirano koje koristi, potrebno je preći najpre na žitarice. Većina nutricionista se slaže sa činjenicom da je uvođenje žitarica prva nemlečna hrana koju dete treba da proba.

Preporučuju se cerealije, odnosno žitarice bez glutena, jer su one najpopularnije nemlečne namirnice u bebinoj ishrani. Pirinač i kukuruz su dve žitarice koje se najbolje podnose, i imaju mali alergijski potencijal.

Postoje mnogi renomirani proizvođači bebi hrane, koja je u obliku različitih kašica i sokića, pa se možete lako odlučiti šta i kako davati vašoj bebi. 

Kašice za bebe – cena:

Neke od cena proizvoda koje smo izdvojili za vas su:

Kašice, Hipp, Juvitana, Bebivita, od 138 do 179 dinara;

Sokići, čajevi i voda, Humana, Hipp, od 145 din. do 466 dinara. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

13.09.2018
Kristina Milojevic
U pocetku smo kasice za beba supruga i ja kupovali u standardim prodavnicama. Nakon toga smo poceli da obracamo paznju na to sta nase dete stvarno jede. Onda smo takve kasice zamenili za one koje u sebi nemaju aditeve i druge dodatke ishrani koji nisu prirodni, vec puni vestackih boja i konzervansa.
07.08.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju kasice za bebe nisu ni malo naivne. Sve druge stvari su koliko samo mogu da vidim jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga. Smatram da su ipak kasice za bebe nesto sto je moguce da skoro svaki roditelj sam napravi.
09.05.2017
Stojance Ristovski
Kako god da okrenete, cene su naravno i vise nego jake.
25.04.2017
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, mora da kasice za bebe nisu ni malo jeftine.
12.04.2017
Milen Jovanovic
Po pravilu su ovo kasise koje su i vise nego vazne, kako pre tako i kasnije.
28.03.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se njih tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce vam pre ili kasnije biti potrebno.
13.03.2017
Filip Milutinovic
Kako god da okrenete, ipak su ovo kasice koje nisu nesto narocito skupe.
22.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Pre svega je veoma bitno da vase dete jede iskljucivo kvalitetnu hranu ili da za pocetak znate tacno sa cime vase dete reba da hranite.
03.02.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju su kasice za bebe nesto sto mora debelo da se plati.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Svaka dobra kasica za bebe mora i dobro i kvalitetno da se plati. Samo je na kraju to bitno.
06.01.2017
Todor Markovic
Ubedljivo bi najbolje bilo kada biste odlucili da za svoje dete pravite samo prirodne kasice.
19.12.2016
Jana Stankovic
Najbolje bi bilo kada bi one bile potpuno prirodne bez da imaju neke dodatke u ishrani.
30.11.2016
Janko Zivanovic
Definitino se zalazem za prirodnu ishranu i smatram da svaka majka treba da nadje bar malo vremena da se posveti pravilnoj ishrani dece.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Kada pricamo o kvalitetnim kasicama za beeb, ubedljivo je najbolje da ih sami pravite. Ako sad niste toliko u mogucnosti za tim, onda je najbolje da posetite Ergu.
25.10.2016
Petar Jankovic
Mislim da nema nista prorodnije i zdravije kada sami roditelji svojoj deci pravi prirodne kase koje su bez konzervansa i vestackih aditiva.
25.08.2016
Ivan Stojanovic
I ja sam pristalica toga da sve sto moze da se napravi u domacoj radinosti i treba tako da se uradi. Pri tome, najbolje da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem.
21.07.2016
Marko Petrovic
Slazem se u potpunosti sa prethodnim komentarima. Mada, supruga moja sama po sebi dosta eksperimentise pa je izmedju ostalog pronasla i kvalitetne recepce za pripremu domacih kasica i to po veoma povoljnim cenama.
17.06.2016
Dusan Markovic
I ja uglavnom kasice kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Mada, i tu treba posebno obratiti paznju posto svi obicnu vole malo i da uvale. Zato, treba pametno kupovati i u detalje gledati deklaracije.
16.06.2016
Filip Milutinovic
U pocetku smo kasice za beba supruga i ja kupovali u standardim prodavnicama. Nakon toga smo poceli da obracamo paznju na to sta nase dete stvarno jede. Onda smo takve kasice zamenili za one koje u sebi nemaju aditeve i druge dodatke ishrani koji nisu prirodni, vec puni vestackih boja i konzervansa.