Cucle

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Cucle
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Cucle

Cucla ili duda – bebama vrlo važna i omiljena stvar u njihovom životu. A mi ćemo dodati i – neophodna. Mame pridaju poseban značaj kada je izbor ovog dela bebi opreme u pitanju, pa ćemo u daljem tekstu pokušati da objasnimo prednosti i mane određenih vrsta cucli, i time vam olakšati izbor.
 

Cucle za bebe

Kada je reč o hranjenju beba, a ne o takozvanim cuclama varalicama, reći ćemo da postoje cucle od silikona i cucle od lateksa. 
Cucle od silikona traju duže, dok je lateks mekši i elastičniji materijal. Potrebno je da cucla svojim obikom podseća na majčinu bradavicu. 
Dok beba pije mleko ili vodu preko cucle, ista se može oštetiti. Odnosno, može se desiti da parčići silikona i lateksta dospeju u mleko, što može da izazove gušenje. Iz tog razloga vam savetujemo da cucle proveravate redovno i to svakih nedelju dana.
Sa druge strane, rupica kroz koju prolazi mleko ili voda može se vremenom proširiti. Tako se događa da mlaz koji prolazi bude mnogo veći nego što je to potrebno. 
Sada se postavlja pitanje, kako da se taj protok mleka kroz cuclu kontroliše? Obično ćete na cuclama zateći brojeve od 1 do 8. Šta oni znače? Jedinica je namenjena novorođenčetu, a osmica bebama koje su već stasale.

Vrste cucli za bebe

Ako ste novopečena mama koja želi sve najbolje za svoju bebu, interesovaće vas da pročitate kakve vrste cucli su vam na raspolaganju. Dakle, pošto bebe često pate od stomačnih grčeva, ili kolika, najbolje je da nabavite anticolic cucle. 
U čemu je prednost anticolic cucli? One su tako dizajnirane da količinu vazduha koga beba proguta pri hranjenju svedu na najmanju moguću meru. 
Pored njih, pronaći ćete i cucle za jednokratnu upotrebu, koje su veoma praktične kada se nalazite van kuće. Ovakve cucle su sterilisane i upakovane u celofan. 

Cucle varalice

Cucle varalice imaju mnoge prednosti i neke bebe ih jednostavno obožavaju, pa je ona njihov najbolji prijatelj u prvim mesecima života. 
 
 
Cucla ima mehaničko dejstvo, jer ona pomaže da se zadrži otvorenim prolaz vazduha kroz usta, gurajući jezik prema napred.
Varalica će pomoći da se umanji stres kod bebe, jer dok je koristi, beba se oseća sigurno i spokojno. Duda joj je dobro poznato i prijatno iskustvo.
Kada birate cuclu varalicu za svoje dete, savet je da odaberete poznate marke jer ste na taj način sigurni u kvalitet. Što se tiče oblika koji se preporučuje, izaberite jednostavno onu koju vaša beba najviše voli. Pravilo koga se morate pridržavati jeste da veličina cucle odgovara uzrastu bebe, ali i da joj dozvolite da isproba nekoliko, pre nego što i sami uvidite u kojoj dudi vaša beba najviše uživa. 

Kako se pravilno koristi cucla varalica?

Ovo pitanje zanima mnoge mame, a neke tu čak i prave greške. Dakle, cuclu je potrebno koristiti kada vaša beba drema ili spava. Nakon što beba zaspi, cucla ne bi trebalo ponovo da joj se stavlja u usta i ako ispadne. 
Na kraju, istaći ćemo da ovu vrstu varalice za vašu bebu trebalo bi da koristite do njenog prvog rođendana. Upotrebu cucle varalice trebalo bi postepeno smanjivati.

Cucle – cena:

Raspon cena za cucle za bebe je od 153 din. do 260 dinara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Lea Stankovic
Kako god da okrenete, nisu ove cucle nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Druge stvari su po meni jedno cisto gubljenje vremena. Samo da znate da svako dete voli ciclu i da voli da je ima. Ipak je to po meni nesto potpuno normalno.
Milen Jovanovic
Po pravilu, sto se cucli tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do kvaliteta.
Simona Vucinic
Po pravilu, sto se cucli tice, sigurno pre ili kasnije treba da dodjete do kvaliteta sve drugo je samo gubljenje vremena.
Filip Milutinovic
Po pravilu kada pricamo o cuclama odmah treba da znate da je kvalitet nesto sot je pre ili kasnije sigurno nesto sto ce da dodje do izazaja.
Marta Dencevic
Po meni je sto se cucli tice, sigurno kvalitet nesto sto je manje - vise svima potrebno. Sve drugo je samo po meni gubljenje vremena.
Mihajlo Nastasovic
Sto se njih tice, u svakom slucaju kvaltiet nije nesto previse sto moze da dodje do izrazaja.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi je samo poznato, sto se cucli tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan. Bas u tom pogledu i treba da se odlucite za pravi kvalitet.
Todor Markovic
Licno mislim da je sto se tice cucli u svakom slucaju potrebno da se odlucite iskljucivo za kvalitet.
Nikolina Pantelic
U razlicitim prodavnicama uvek postoje akcije u kojima po ceni jedne mozete da dobijete dve ili tri cucle. Ali to nije slucaj uvek, naravno.
Janko Zivanovic
Sto se ovoga tice, samo treba da znate da su cucle ipak sto se tice cene koliko toliko u danasnje vreme pristupacne.
Jana Stankovic
Ako nista drugo, bar cucle u danasnje vreme nisu vise toliko skupe.
Petar Jankovic
Po pitanju cucli, samo treba da imate srca i da shvatite da je veoma vazno da se oko toga posvetite svom detetu kvalitetno.
Biljana Brankovic
Ukoliko vec trazite kvalitetne cucle, ubedljivo je najbolje resnej da posetite radnju koja se zove Andrej.
Ivan Stojanovic
U suprotnom slucaju i da ne dobije dovoljne kolicine cucli nemate nesto previse razloga da se brinete posto bar to u danasnje vreme nije toliko skupo.
Marko Petrovic
Kada vam se dete bude rodilo dobicete sigurno veliki broj cucli tako da necete morati nesto previse da brinete oko toga.
Dusan Markovic
Neka prosecna cena po kojoj se mogu kupiti cucle se krece vec od nekih 200 dinara. Cucla je veoma bitna za normalan razvoj deteta i njegov mir, narocito u periodima kada mu intenzivno rastu zubi.
Petar Jankovic
Mi cucle obicno nabavljamo u Beba Brestill. Cene su povoljne, svega negde oko 200 dinara. Sa tom cenom sam mogu reci zaista zadovoljan i svima bih preporucio da posete ovu radnju i licno se uvere u kvalitet.
Stojance Ristovski
Obicno supruga i ja cucle kupujemo u radnji Andrej i mogu samo reci da smo i vise nego zadovoljni. Cena je obicno oko 200 dinara. Ima naravno i nesto jeftinijih ali je kvalitet toga los. Zato je najbolje da od samog pocetka uzimate kvalitetnu bebi opremu. Duze ce vam trajati.