Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Cipelice za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Cipelice za bebe

Cipele su neobično važne za vašu bebu, jer kada ona načini prve korake, počinju da se formiraju stopala, dakle njihov pravilan oblik. Iz tog razloga, na kupovini ovog dela dečije opreme, ne bi trebalo ni u kom slučaju štedeti, a pre svega je važno pravilno se informisati. Ovaj tekst ima nameru da vam pruži sve potrebne informacije, kada odlučujete kakve cipelice su za vašu bebu najbolje.

 

Nehodajuce cipele za bebe

Pre nego što beba načini svoje prve korake, dovoljno je da nosi samo čarape. Za početak, u kući beba može da hoda bosa, ili čak u mekanim cipelicama, jer će na taj način lakše ojačati i usavršiti koordinaciju pokreta stopala i nogu. 

Kako odabrati cipele za bebu?

Ovo pitanje je br. 1 među roditeljima i njihovim dilemama. Opšte prihvaćeno pravilo, kao i nešto što preporučuju stručnjaci jeste da cipele za bebu trebalo bi da budu mekane, elastične, i da stopalima obezbeđuju ravnotežu. 

Sa druge strane, ni previše mekane ne smeju biti, ali ni previše tvrde; cipela ne bi smela da steže bebino stopalo, ali napred moraju biti dovoljno široke da prsti nisu stisnuti niti savijeni.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora cipela za bebe?

Ukoliko biste greškom izabrali cipele koje nisu odgovarajuće ili ne pružaju dovoljnu potporu, moglo bi doći do trajnog deformiteta stopala. To može biti izuzetno ozbiljno, a takođe može doći i do prekomernog znojenja, što će nežnu dečiju kožu stopala dovesti do raznih iritacija. 

Znaćete da bebi cipele odgovaraju, kada se ona vrlo lako navikne na njih i rado ih nosi.

 

 

Veoma je važno da detetovo stopalo proveravate svakog meseca, jer deci stopala veoma brzo rastu. Ono što možete očekivati jeste da ćete svom najmlađem članu morati da kupujete cipele na tri do šest meseci, mada je sve to individualno. To bi značilo da bi dete trebalo da ima cipele za svako godišnje doba. 

Uvek bi trebalo imati na umu da cipele za bebe treba da budu udobne i odgovarajuće veličine. 

Od kog materijala su najbolje cipele za bebe?

Kao najbolji materijali koji se koriste pri izradi cipela za bebe, savetuju se prirodna koža ili platno koje se može prati u veš mašini. Materijale bi trebalo birati prema godišnjem dobu za koje kupujete cipelice za svoju bebu. Cipele imaju svoju funkciju da štite od oštrih predmeta, ali i od kiše, snega kao i vrućeg asfalta preko leta. 

Đon je takođe bitna stavka na koju morate obratiti pažnju. Za decu se savetuju polutvrdi đonovi, koji imaju tvrd petni deo kao i savitljiv prednji deo. Veoma je važno da se đon ne kliza, jer svi znamo koliko su bebe nemirne, pa bi se možda mogle povrediti.

Budite praktični: prve cipele za vašu bebu neka budu sa pertlama, jer beba neće biti u mogućnosti sama da ih skida. Ako biste odabrali cipele na čičak traku, kao izbor za prvu obuću, veoma lako bi vam se moglo desiti da dođete iz šetnje sa jednom cipelom, jer je beba jednostavno usput skinula „dosadnu“ cipelicu.

Sa čičak trakom cipele birajte kada vaša beba malo poodraste. 

Kada govorimo o veličini, još jednom da napomenemo da cipele treba da budu veće oko 0,6 cm, na taj način one neće biti prevelike, a i vi ćete prištedeti novac, jer nećete morati baš svakog meseca da kupujete novu obuću.

Cipele za bebe – cena:

Cene dosta zavise od proizvođača, pa ćemo napomenuti raspon od 690 din. preko 870 din. sve do 1659 dinara za takozvane cipele – patike.

Dalje, cene se kreću od 2490 din. sve do 4399 dinara za atraktivne modele cipela za proleće i jesen. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

14.09.2018
Uros Vukicevic
Kao lekar sam pristalica da cipelice za bebe budu pre svega ortopedski pravilne kako bi se stopalo deteta razvijalo sto lakse. Zbog toga ovakve proizvode u Beogradu gledam da kupujem na sto kvalitetnijim i najpoznatijim mestima.
07.08.2017
Lea Stankovic
U svakom pogledu cipelice za bebe su nesot sto bi u svakom slucaju trebalo da bude potpuno normalno i nesto sto bi uvek trebalo da se podrazumeva da bude jedan potpno normalno sastavni deo opreme za bebe.
09.05.2017
Stojance Ristovski
Moje licno misljenje je takvo da sve cipelice za bebe trebaju da se posebno plate.
25.04.2017
Simona Vucinic
Po meni je licno veoma vazno da se sve cipelice za bebe plate na jedan pravi nacin.
12.04.2017
Milen Jovanovic
Po pravilu su ovo cipelice koje moraju da se lepo plate. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne.
28.03.2017
Marta Dencevic
Sto se cipelica tice, naravno da je kvalitet i vise nego bitan. Sve drugo je daleko manje vazno.
13.03.2017
Filip Milutinovic
Naravno da je sto se tice ovih cipelica kvalitet veoma vazan. Sve drugo je daleko manje vazno.
22.02.2017
Ljubinka Sreckovic
kako god da okrenete, u svakom slucaju su cipelice za bebe ipak nesto sto je posebno. Ukoliko se za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
03.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice, cipelice za bebe su manje vise svima potrebne. To je ipak nesto potpuno normalno.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Ovo su uvek bile i vise nego posebne cipele. Ako se bas za njih odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.
06.01.2017
Todor Markovic
Cipelice za bebe u svakom slucaju treba da budu kvalitetne ali bas iz toga razloga one i kostaju toliko koliko kostaju - jako puno.
19.12.2016
Jana Stankovic
Vazno je samo da u potpunosti odgovaraju detetu kako bi stopalo moglo da mu se bas onako dobro i kvalitetno razvija.
30.11.2016
Janko Zivanovic
Ako hocemo vec da pricamo realno, samo po pitanju cipelica za bebe treba da posetite neko proveren mesto i da se onda po tom pitanju opredelite za kvalitet u koji mozete da imate puno poverenje.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Veoma je vazno da cipelice za bebe bas budu kvalitetn. Pri tome, kvalitet ne samo da je bitan vec je I poprilicno presudan.
25.10.2016
Petar Jankovic
Veoma je vazno da odmah kupite neki kvalitetne cipelice za bebe i ukoliko to odmah uradite postoji velika sansa da vam dete prohoda na vreme.
25.08.2016
Ivan Stojanovic
Oko ovoga po meni nema neke prevelike nedoumice. Cipelice za bebe moraju biti cvrste i stabilne, kak bi dte na sto kvalitetniji nacin moglo da prohoda, odnosno sto lakse i sto brze moglo da prohoda.
21.07.2016
Marko Petrovic
Veoma je vazno da beba od pocetka svog razvoja nosi iskljucivo kvalitetnu obucu. Takva obuca je jako bitna zbog toga sto pospesava normalan rast i razvojoj deteta. U proseku se cena krece oko nekih 4000 dinara pa na vise.
17.06.2016
Dusan Markovic
isti slucaj je i kod mene. Nikada ne stedim na kvalitetu na ustrb zdravlja mog deteta. Ono sto svima mogu da preporucim je da se dobro raspitaju po pitanju kvalitet i materijala od kojeg su cipelice uradjene.
16.06.2016
Ivan Stojanovic
Kao lekar sam pristalica da cipelice za bebe budu pre svega ortopedski pravilne kako bi se stopalo deteta razvijalo sto lakse. Zbog toga ovakve proizvode u Beogradu gledam da kupujem na sto kvalitetnijim i najpoznatijim mestima.Pozz