Hlamidija je poznata kao tiha polna bolest. Opravdano nosi ovaj naziv, jer se često dešava da simptomi izostanu a sa druge strane, posledice nelečenja su veoma opasne. Iz tog razloga neophodno je uraditi bris na hlamidiju, da bi se utvrdilo njeno eventualno postojanje.

Ako bismo pravili „rang-listu“ polno prenosivih bolesti, na zasluženom prvom mestu su kondilomi, a odmah za njima – hlamidija. Ako ste seksualno aktivni, znajte da je verovatnoća da imate hlamidiju 1 prema 10. To nije baš mali procenat, zar ne?

Hlamidija - prenošenje

Iz svega gore napisanog, vidi se da se hlamidija prenosi seksualnim putem. Ukoliko se ne leči, ova bakterija može trajno da ošteti polne organe i da dovede do steriliteta i kod žena i kod muškaraca. 

Hlamidija kod žene

Ova bakterija može kod žene inficirati cerviks i urinarni trakt, a može uzrokovati i zapaljenje karlice. Grlić materice kod tinejdžerki i mladih devojaka nije potpuno zreo, pa su one u posebnom riziku da se inficiraju hlamidijom, ako su seksualno aktivne i naročito ako često menjaju partnere, čime mogućnost infekcije raste.

Hlamidija kod muškaraca

Ona može inficirati urinarni trakt, kao i deo koji sprovodi spermu od testisa do semevoda. Posledice mogu biti upala semenih kanalića, otok i zapaljenje testisa te bolovi u testisima.

Hlamidija simptomi

Kod žena, zanimljivo je, da u 70 do 80 posto slučajeva, simptoma nema! Ako ima simptoma, oni bi bili peckanje pri mokrenju, pojačan vaginalni sekret, neuobičajen bol prilikom seksa, krvarenje između menstrualnih ciklusa. 

Kod muškaraca, oko 25 do 50 posto njih nema nikakve simptome. Ako simptoma ima, oni su peckanje pri mokrenju, sekrecija iz penisa, natečeni ili upaljeni testisi, neugodan svrab oko glavića na penisu. 

Hlamidija u trudnoći

Bakterija ovde povećava rizik za infekciju vodenjaka i plodove vode, što može da izazove i prevremeni porođaj. Ukoliko postoji infekcija za vreme porođaja, postoji šansa da bakterija bude prenesena na bebu. Bebe koje se pravovremeno leče antibioticima, uglavnom prolaze dobro, ali je uvek bolje da se vi izlečite za vreme trudnoće i sprečite neželjene probleme.

Test na hlamidiju

Za test na hlamidiju koristi se uzorak telesne tečnosti ili urina da bi se utvrdilo da li je bakterija prisutna. Najviše testova se radi korišćenjem uzorka telesne tečnosti uzetog sa inficiranog dela tela. 

Kod brisa uretre na hlamidiju, ne bi trebalo mokriti najmanje tri sata pre uzimanja uzorka.

Na kraju, zaključićemo da svako ko je seksualno aktivan, trebalo bi bar jednom godišnje da uradi bris na hlamidiju, da bi se potvrdilo ili negiralo njeno prisustvo, a sve s obzirom na to da simptomi hlamidije mogu da budu i neprimetni u velikom procentu slučajeva.

Bris na hlamidiju – cena

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Bris na hlamidiju
Pitaj firme

BRIS ZA ŽENE (C + M + U + VB)

Akcija -% 1500 Din.
BRIS ZA ŽENE (C + M + U + VB) - 1.500 din samo u Poliklinici i Laboratoriji Millenium Medic!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris

Akcija -% 1450 Din.
Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris po ceni od 1.450 din samo u Poliklinici Mi...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

PREMIUM PLUS ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI-Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena)

Akcija -% 7000 Din.
PREMIUM PLUS ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija+ palpatorni pregled grudi + preventivni UZ D...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Extra ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + brisevi (chlamydia, mycoplazma,ureaplazma)

Akcija -73% 2690 Din.
Extra ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + brisevi (chlamydia, mycoplazma, ureaplazma) - 2.6...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Hlamidija + Mikoplazma + Ureaplazma sa uzimanjem briseva

Akcija -22% 1800 Din.
Hlamidija + Mikoplazma + Ureaplazma sa uzimanjem briseva po ceni od 1.800 din samo u Poliklinici i Laboratoriji LaboMedi...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Paket briseva za žene - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Vaginalni bris

Akcija -54% 1570 Din.
Paket briseva za žene - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Vaginalni bris po ceni od 1.570 din samo u Poliklinici LaboMe...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris

Akcija -48% 1440 Din.
Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris po ceni od 1.440 din samo u Poliklinici La...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

13.11.2018
Uros Vukicevic

Bris na hlamidiju ne spada u standardne briseve. Za kvalitetan i pravilno uradjen bris na hlamidiju potrebno je da izdvojite oko 5000 dinara. U svakom slucaju, zdravlje nema cenu.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete, nije on ni malo naivan. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

08.05.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju nije ovo ni malo jednostavan bris i pri tome nije ni malo jeftin bris kako god da okrenete.

24.04.2017
Lea Stankovic

Po meni je sigurno samo to da je ovo bris koji jednostavno mora da kosta. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

11.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Moje je licno misljenje takvo da kada vec pricamo o ovom brisu, pre ili kasnije sigurno da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne.

27.03.2017
Simona Vucinic

Hlamidija je nesot sto je manje vise sviam potrebno. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

10.03.2017
Todor Markovic

Problem je pre svega u tome sto on ima poprilicno jaku cenu.

07.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ovo jedna detaljna vrsta brisa.

20.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovog brisa tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo bolje resenje.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je poznato, ne moze svaka laboratorija da na podjednako dobr nacin uradi bris na hlamidiju posto je to veroavtno jedna veoma promenljiva bakterija.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi je poznato, ovo je veoma osetljiva vrsta brisa na promene i bas iz tog razloga treba da je uradi profesionalac.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Po pitanju ovog brisa, samo treba da se odlucite za kvalitet.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Koliko mi je samo poznato, bris na halmidiju moze da se uradi u nekoliko laboratorija ali je problm u tome sto nije ni malo jeftin.

29.11.2016
Jana Stankovic

Ako pricamo realno, po pitanju brisa na ovu vrstu bakterije, ubedljivo je najbolje resenje da posetite ordinaciju Forum Lab i ukoliko to budete uradili sigurna sam da se necete pokajati.

10.11.2016
Biljana Brankovic

To je jedan posebno kvalitetna vsta brisa, u koju je najbolje da se uverite u ordinaciji Beo Lab. To je ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

22.09.2016
Marko Petrovic

Sva sreca pa nikada do sada nisam radio bris na hlamidiju. To je u svakom slucaju uzimnje brisa koje treba da bude kvalitetno i zbog toga je potrebno da se obratite laboratoriji Aqualab Plus.

22.08.2016
Dusan Markovic

U svakom slucaju ovo je tip bris koji nije previse cesto u upotrebi. Zbog toga i jeste cena ta koja jeste.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Bris na hlamidiju ne spada u standardne briseve. Za kvalitetan i pravilno uradjen bris na hlamidiju potrebno je da izdvojite oko 5000 dinara. U svakom slucaju, zdravlje nema cenu.