Dodaj firmu

Zbog čega su drveni kreveci za bebe najbolji izbor?

Zbog čega su drveni kreveci za bebe najbolji izbor?

Ne može se reći da je naročito lako mladim roditeljima kada treba da pripreme sve za dolazak bebe.

Često se događa da najveći problem u takvim situacijam predstavlja izbor odgovarajućeg krevetića za bebe, prosto zato što je ponuda i više nego obimna.

Ipak, drveni kreveci nikada ne izlaze iz mode, pa je samo potrebno odabrati odgovarajući model. A njih na tržištu ima i više nego dovoljno, tako da će čak i najzahtevniji i najprobirljiviji budući roditelji sasvim sigurno da pronađu model koji će moći da odgovori na najbolji mogući način svim njihovim zahtevima.

Kako odabrati najbolji krevetac za bebe?

Mora se priznati da nije uopšte tako jednostavno birati dečiji nameštaj unapred, jer izbor zavisi od mnogo faktora. Činjenica da su drveni kreveci dostupni u brojnim modelima dovodi do toga da roditelji jednostavno nisu sigurni kojoj njih je najbolje izabrati. U tome im može pomoći sagledavanje celokupnog stanja sobe, u kojoj će boraviti beba, odnosno karakteristika te prostorije, prosto zato što će im onda izbor donekle biti sužen.

Izuzev onih koji se smatraju klasičnim, na tržištu se mogu naći i drveni kreveci koji imaju prostor za odlaganje, odnosno oni koji podsećaju na nekadašnje kolevke sa ili bez baldahina, kao i drveni krevetići za bebe koji podsećaju na kućicu, jer imaju i dodatak nalik krovu iznad.

U većini slučajeva se modeli mogu naći u boji drveta, zatim u beloj ili tamno braon boji, a ima i onih kompanija čiji drveni kreveci se mogu naći u nekim drugim, otvorenijim bojama.

U principu, ne bi se trebalo toliko baviti time koje boje treba da bude krevetac, koliko je važno da to bude model koji će se dobro uklopiti u konkretni prostor, u kome će boraviti novorođenče, odnosno u kome će beba moći udobno da se smesti.

Ukoliko roditelji smatraju da im nije potrebna dodatna oprema, onda su klasični drveni kreveci najbolja opcija. U većini slučajeva se za njihovu izradu koristw ili iverica ili medijapan,a dizajn takvih krevetića za bebe je vrlo jednostavan. Naravno da je posebno značajno za udobnost odabir dušeka, tako da bi o tome trebalo posebno voditi računa.

Drveni kreveci za bebe sa dodatnim elementima

U slučaju da je prostorija u kojoj će biti smešteno novorođenče nešto manje površine, dolaze u obzir drveni krevetići koji imaju dodatnu opremu. Mahom se na tržištu mogu naći takozvani drveni kreveci tri u jedan, a čak se mogu naći modeli poznati kao pet u jedan. Zapravo se radi o broju delova dodatne opreme, a u većini slučajeva to podrazumeva prostor za odlaganje bebinih stvari u vidu fioke najčešće, odnosno podlogu za presvlačenje, pa čak postoje i oni drveni krevetići za bebe koji imaju deo namenjen kupanju novorođenčeta. Međutim, treba imati u vidu da će beba vrlo brzo da preraste tu kadicu, tako da ona možda i nije neophodna.

Ima i onih modela koji su tako koncipirani da se mogu dugo koristiti, prosto zato što su u pitanju multifunkcionalni drveni kreveci, koji se kasnije mogu proširiti prostorom za radni sto vašeg mališana.

Ipak, smatra se najboljom opcijom drveni krevetac za bebe koji je jednostavnog dizajna, ali uz korišćenje vrlo udobnog dušeka, kako bi beba mogla u njemu da zaista uživa.

Čemu služe prenosivi kreveci za bebe?

Na tržištu se danas svakako najčešće mogu naći drveni kreveci u različitim bojama i različitih modela, ali je sve više roditelja koji se odlučuju i za takozvane prenosive krevece, makar u prvim mesecima bebinog života.

Pored toga što se takve krevetići za bebe vrlo lako prenose sa jednog mesta na drugo, odnosno sklapaju i rasklapaju, oni imaju i najčešće dva nivoa. Gornji nivo je namenjen upravo bebama u prvim mesecima njihovog života, a kasnije one mogu spavati i na donjem nivou ili se jednostavno takvi krevetići mogu koristiti umesto ogradica.

Svakako bi bilo idealno da u obzir dođu drveni kreveci na prvom mestu, koji će biti smešteni u bebinom domu, a da kasnije, ukoliko to bude bilo potrebno, roditelji kupe i prenosive krevetiće za bebe. A posebno se to preporučuje ukoliko beba na primer boravi češće kod bake i deke ili ako roditelji često odlaze na put sa novorođenčetom. U tom slučaju nije moguće da budu poneti i drveni krevetići, pa su prenosivi najbolja opcija, kako beba ne bi imala problem zbog promene mesta boravka, makar i u kratkom vremenskom periodu.

Firme povezane sa tekstom

Leto dečija robna kuća

Dečija robna kuća sa kompletnim asortimanom opreme, garderobe i aksesoara za bebe, decu i trudnice u Beogradu
Pročitaj više

Autoput Beograd-Niš bb (Sinjska bb)
Voždovac, Beograd
Idi na vrh strane