Vratite se na mobilnu verziju sajta
Strije Strije - saznajte sve o uklanjanje strija sa stomaka, grudi ili nakon trudnoce, kao i cene i akcije za lasersko ukanjanje strija. www.navidiku.rs StrijeSTRIJE Beograd, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Šabac, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Novi Sad, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Novi Beograd, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Čukarica, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Palilula, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Savski venac, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Stari grad, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Vračar, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Zvezdara, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Kragujevac, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena STRIJE Voždovac, Kako ukloniti strije, Uklanjanje strija laserom cena

Strije

Strije ili brazde na koži nastaju used naglog širenja kože. One su najčešće posledica gojenja, gde koža se rasteže i prati promene koje nam dolaze izunutra.  Najčešće nastaju usled brzog i prekomernog gojenja, trudnoće ili vežbanja. Koža dobije izgled pukotina koje su tamno crvene, posle čega prelaze prelaze u srebrnobelu boju.  Ovu  pojavu nazivamo strijama,  uz celulit na butinama, ovo je jedan od najomraženijih problema današnjice.
 
                                   
 
Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo se reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegovog oštećenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.
Genetika određuje kvalitet kože i vezivnog tkiva. Kod pojedinih ljudi vezivno tkivo je slabijeg kvaliteta, te je povećana sklonost ka razvoju strija. Strije tipično nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje kože: u pubertetu, usled gojenja i trudnoće. Kod body buildera strije nastaju usled prebrzog rasta mišića. 

Strije na stomaku

Strije na stomaku se pojavljuju usled naglog gojenja ili mršavljenja. Prilikom nagle promene težine one se javljaju na stomaku, bokovima, bedrima i gluteusu. One takođe mogu nastati i u trudnoći. Iako strije vezujemo za naglo širenje kože, ova pojava nije prisutna kod svake trudnice. Kao preventivu trebalo bi koristiti specijalne kreme za sprečavanje nastanka strija, ali isto tako i obratiti pažnju na ishranu. 

Strije na gudima

Strije, odnosno svetle linije koje se pojavljuju na grudima se uglavnom vezuju za pubertet ili za trudnoću kada dolazi do naglog rasta dojki. Takođe ove promene mogu nastati i prilikom gojenja, kada zbog naglog širenja dolazi do pucanja kože. 

Strije u trudnoći

Strije se u najvećem broju slučajeva pojavljuju u trudnoći. Za sprečavanje ove pojave od izuzetnog je značaja preventiva, odnosno mazanje specijalnim melemima i kremama koje smanjuju ili čak i u potpunosti otklanjaju mogućnost pojave strija. Prilikom trudnoće treba voditi računa o ishrani, poželjno je obratiti pažnju na unos C i E vitamina, kako bi organizam mogao normalno da funkcioniše i da koža bude nahranjena i iznutra. Genetika, takođe, igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju nastanak strija. Ukoliko imate prirodno elastičnu kožu, velike su šanse da ih ne dobijete u trudnoći čak i ako se ne mažete ni sa kakvim kremama. Naravno uvek se preporučuje mazanje krema i melema kao preventiva, da posle ne bude kasno.

Kako ukloniti strije

Strije nastaju na mestima koja su najviše izložena rastezanju i rastu kože, a to su: ramena, nadlaktice, grudi, stomak, bokovi, bedra i gluteus.
Strije u početku imaju crvenu boju i vodoravnog su oblika, a kasnije poprimaju belu boju. Veličina i širina znatno variraju kod različitih ljudi, tako da mogu biti široke nekoliko centimetara, a duge do 20-ak centimetara. Uglavnom su u nivou kože, s tim što  ponekad znaju biti i ispod nivoa kože. Najčešće su međusobno paralelne. Ukoliko su strije u početnoj fazi kada su tamno crvene mnogo ih je lakše ukloniti. 
Gotovo da i nema čoveka bez strija. U velikom broju slučajeva određenim metodama se strije mogu dosta smanjiti. Tokom puberteta i trudnoće treba koristiti kreme protiv strija. To se naročito odnosi na devojčice i dečake u pubertetu. Postoji jedna zajednička stvar kod trudnoće i puberteta, a to je da strije nastaju na istim mestima: grudi, trbuh, bokovi, stražnjica i bedra. Na tim mestima treba nanositi kreme protiv strija 1 do 2 puta dnevno. Preporučuje se se hrana bogata belančevinama i dosta vitamina C, kao preventive, al ii u toku tretmana. 
Postoje različite vrste tretmana koji su se pokazali dosta uspešni kada je u pitanju uklanjanje strija. Neki od njih su:
 • Laserski tretmani
 • Mezoterapija
 • Tretman dermorolerima
 • Hirurške metode 
 • Karboksiterapija

Uklanjanje strija laserom

 
Strije su do sada bile skoro nerešiv problem u medicini. Upotrebom lasera u estetskoj medicini dolazi do određenih pomaka. Tretman laserom dovodi do uspostavljanja pravilne arhitektonike kože što je presudno za dobar rezultat u otklanjanju strija.
Za uklanjanje strija nijedna do sada korišćena metoda nije mogla da proizvede tako uočljiv efekat, za veoma kratako vreme. Uz to oporavak traje samo 24 sata.
Tretman laserom za strije je veoma sigurna procedura koja koristi tehniku frakcionog laserskog zraka pomoću koje se prave mikroskopske ranice duboko u koži, nakon čega se površinski sloj kože obnovlja za 24 sata. Tretirane zone u dubljim slojevima derma izazivaju proizvodnju potpuno novih kolagenih vlakana sa fantastičnim rezultatima, eliminaciju strija uz istovremeno zatezanje tretirane kože.
Upotrebom lasera postiže se:
 • Uklanjanje strija na svim delovima tela
 • Zatezanje kože tretirane regije

Prednosti lasera u odnosu na druge metode:

 • Fantastični rezultati uz minimalan oporavak od 6 do 12 sati
 • Značajno je efikasniji od svih drugih lasera i radiotalasa
 • Tretmani su bezolni bez upotrebe lokalne anestezije
 • Bezbedna , minimalno invazivna procedura
 • Nema neželjenih efekata i komplikacija
Preporučuje se  2 do 3 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi već posle 24 sata i postaju sve uočljiviji u naredne četiri nedelje.

Uklanjanje strija cena

Kada je u pitanju otklanjanje strija laserom cene variraju od 4 000 dinara do 20 000 dinara u zavisnosti od regije koja se tretira i stanja kože, odnosno kolika je regija koja se tretira.  U proseku je potrebno izdvojiti oko 7 500 dinara za jedan tretman.
*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za uklanjanje strija predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu uklanjanje STRIJA

Reoblikovanje tela radiotalasima (butine + stomak)

popust 50%

Reoblikovanje tela radiotalasima (butine + stomak)

Reoblikovanje tela radiotalasima (butine + stomak) - 2.500 din! Astrum kozmetičk...Pročitajte više

Cena kupona: 5.000din./2.500din.

Firma: Astrum kozmetički studio
Cara Dušana 44,

58d:14h:52m

Reoblikovanje butina radiotalasima

popust 50%

Reoblikovanje butina radiotalasima

Reoblikovanje butina radiotalasima - 1.500 din! Astrum kozmetički studio!...Pročitajte više

Cena kupona: 3.000din./1.500din.

Firma: Astrum kozmetički studio
Cara Dušana 44,

58d:14h:52m

Reoblikovanje stomaka radiotalasima

popust 50%

Reoblikovanje stomaka radiotalasima

Reoblikovanje stomaka radiotalasima - 1.500 din! Astrum kozmetički studio!...Pročitajte više

Cena kupona: 3.000din./1.500din.

Firma: Astrum kozmetički studio
Cara Dušana 44,

58d:14h:52m

Afrodita White Choco tretman (piling + choco maska + masaža) 90 minuta

popust 62%

Afrodita White Choco tretman (piling + choco maska + masaža) 90 minuta

Afrodita White Choco tretman (piling + choco maska + masaža) 90 minuta - 1.799 d...Pročitajte više

Cena kupona: 4.500din./1.699din.

Firma: Kozmetički salon Tina S 021
Bulevar Oslobodjenja 20, stan 16, sprat 4,

06d:14h:52m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Strije
Napišite komentar:
Nikolija Milojevic

Petak, 28.09.2018. 10:55

Za kvaliteno uklanjanje strija, potrebno je da posetite neki pouzdan kozmeticki salon. U tom smislu, cula sam da laser centar DreamSkin predstavlja jedno od najboljih resenja po ovom pitanju. Ukoliko se odlucite da neki od tih centar posetite tokom radnog vremena, sigurno se necete pokajati.

Ivana Petrovic

Petak, 15.09.2017. 11:10

U svakom slucaju su strije nesto sto moze dosta da kosta. Zbog toga bi najbolje bilo kada bi svaka zena mogla samostalno da utice na nastajanje strija da se desi da one ne nastanu tek tako vec da zaista od njih ima koristi.

Petar Jankulovski

Sreda, 08.02.2017. 07:37

Moje je licno misljenje da sto se strija tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

Stojance Ristovski

Četvrtak, 02.02.2017. 07:04

Ukoliko mene pitate, smatram da bar problem sa strijama u Beogradu ne bi trebao toliko tesko da se resava.

Ivana Petrovic

Petak, 27.01.2017. 08:56

Strije mogu da budu bas onako uporne, tako da je u svakom slucaju u njih potrebno uloziti nesto vise novca. Nazalost, to je surova realnost.

Milen Jovanovic

Petak, 20.01.2017. 08:05

Kada pricamo iskreno, nije realno ocekivati da ce ovaj problem da se resi sam od sebe.

Jovana Milinkovic

Sreda, 11.01.2017. 07:41

Strije su uvek poseban jedan problem. Ako se bas za njega odlucite, sigurno da ne bi trebalo uvek da se pokajete. Naravno, sve pod uslovom da pronadjete neke povoljne cene.

Filip Milutinovic

Petak, 30.12.2016. 11:59

Moje misljenje je da po pitanju strija, samo treba da se odlucite za kvalitet i to je ipak nesto najvaznije.

Lea Stankovic

Sreda, 21.12.2016. 08:32

Ako mene licno pitate, po pitanju strija samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako se vec opredelite za tako nesto samo treba da znate da nikako ne smete da se kasnije pokajate.

Mihajlo Nastasovic

Sreda, 14.12.2016. 05:44

Po pitanju strija, ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne traba da se brinete.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 05.12.2016. 09:55

Ako nesto moze uspesno da otkloni strije, onda je to u svakom slucaju neki kvalitetan i popularana laserski centar.

Todor Markovic

Petak, 02.12.2016. 08:15

Ako pricamo o strijama, to je generalno problem sa kojim se vecina zena srece u danasnje vreme. Ako se vec za to odlucite, mislim za tu borbu, samo treba da pronadjete neko strucno I provereno mesto.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 28.11.2016. 01:18

Licno smatram da po pitanju strija samo treba da posetite dermatolosku ordinaciju Dr. Bogdanovic i vise nista po tom pitanju nema da se brinete.

Ljubinka Sreckovic

Četvrtak, 17.11.2016. 11:43

Po pitanju strija, samo treba da posetite kozmeticki salon Zoka in i da se bas na tom mestu uverite u kvalitet. Pri tome, iskreno mislim da vam tamo bas mogu pomoci.

Nikolina Pantelic

Sreda, 09.11.2016. 12:39

Po pitanju strija, ubedljivo je najbolje resenje za vas da posetite Dr. Lazovic, koji je izmuedju ostalog i jedan veoma kvalitetan estetski hirurg.

Janko Zivanovic

Petak, 28.10.2016. 11:02

Sva sreca pa moja zena nema strije. Ukoliko bi ih imala slobodno bih mogao da je posavetujem da se ipak odluci da preduzme neki zahvat kako bi resila taj problem.

Petar Jankovic

Utorak, 20.09.2016. 11:51

Ukoliko posetite ordinaciju Opal, sigurno se necete pokajati posto ce vam strije biti kao rukom odnesene.

Ivan Stojanovic

Utorak, 06.09.2016. 12:17

Kod odredjenih zena strije mogu da budu neverovatno uporne. Pri time, strije su nesto u sta mozete da budete sigurni da se nece resiti same po sebi.

Marko Petrovic

Petak, 02.09.2016. 09:01

Ukoliko su vam potrebni kvalitetni kozmeticki tretmani, onda je u svakom slucaju potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Cene su naravno razlicite ali je zbog toga najbolje da posetite kozmeticki salon Mystic II i da se licno uverite u kvalitet.

Dusan Markovic

Sreda, 17.08.2016. 10:36

Sigurno da ce skoro svaka zena da se naljuti kada joj muskarac kaze da ima strije, odnosno svaka zena ce da se naljuti i prilikom same pomisli da muskarac to na njima moze da vidi i zapazi. Zato svaka zena treba na sto bolji nacin da vodi racuna o svom izgledu.

Jana Stankovic

Ponedeljak, 01.08.2016. 09:38

Po mnei je u svakom slucaju potreno da se poseti neki kvalitetan kozmeticki salon. Medjutim, pored toga bitno mi je i da taj kozmeticiki salon bude onaj u kojem rade iskljucivo strucni prodavci. Generalno, probelm sa strijam se nece resiti samo tako sto cete da odete u kozmeticki salon. Potrebno da je i da promenite citav nacin zivota.

Biljana Brankovic

Četvrtak, 28.07.2016. 11:18

Za kvaliteno uklanjanje strija, potrebno je da posetite neki pouzdan kozmeticki salon. U tom smislu, cula sam da laser centar DreamSkin predstavlja jedno od najboljih resenja po ovom pitanju. Ukoliko se odlucite da neki od tih centar posetite tokom radnog vremena, sigurno se necete pokajati.

Marina Zivkovic

Sreda, 29.06.2016. 12:31

Licno do sada nisam imala problem sa strijama. Ukoliko bih ga imala sigurno bih svoje poverenje poklonila iskljucivo proverenim kozmetickim salonima u ovoj oblasti kozmetike.