Strije

5.0 | 1 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Strije
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Afrodita White Choco tretman (piling + choco maska + masaža) 90 minuta

Akcija -62% 1699 Din.
Afrodita White Choco tretman (piling + choco maska + masaža) 90 minuta - 1.799 din! Kozmetički salon Tina S 021!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Strije

Strije ili brazde na koži nastaju used naglog širenja kože. One su najčešće posledica gojenja, gde koža se rasteže i prati promene koje nam dolaze izunutra.  Najčešće nastaju usled brzog i prekomernog gojenja, trudnoće ili vežbanja. Koža dobije izgled pukotina koje su tamno crvene, posle čega prelaze prelaze u srebrnobelu boju.  Ovu  pojavu nazivamo strijama,  uz celulit na butinama, ovo je jedan od najomraženijih problema današnjice.

 

                                   

 

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo se reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegovog oštećenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.

Genetika određuje kvalitet kože i vezivnog tkiva. Kod pojedinih ljudi vezivno tkivo je slabijeg kvaliteta, te je povećana sklonost ka razvoju strija. Strije tipično nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje kože: u pubertetu, usled gojenja i trudnoće. Kod body buildera strije nastaju usled prebrzog rasta mišića. 

Strije na stomaku

Strije na stomaku se pojavljuju usled naglog gojenja ili mršavljenja. Prilikom nagle promene težine one se javljaju na stomaku, bokovima, bedrima i gluteusu. One takođe mogu nastati i u trudnoći. Iako strije vezujemo za naglo širenje kože, ova pojava nije prisutna kod svake trudnice. Kao preventivu trebalo bi koristiti specijalne kreme za sprečavanje nastanka strija, ali isto tako i obratiti pažnju na ishranu. 

Strije na gudima

Strije, odnosno svetle linije koje se pojavljuju na grudima se uglavnom vezuju za pubertet ili za trudnoću kada dolazi do naglog rasta dojki. Takođe ove promene mogu nastati i prilikom gojenja, kada zbog naglog širenja dolazi do pucanja kože. 

Strije u trudnoći

Strije se u najvećem broju slučajeva pojavljuju u trudnoći. Za sprečavanje ove pojave od izuzetnog je značaja preventiva, odnosno mazanje specijalnim melemima i kremama koje smanjuju ili čak i u potpunosti otklanjaju mogućnost pojave strija. Prilikom trudnoće treba voditi računa o ishrani, poželjno je obratiti pažnju na unos C i E vitamina, kako bi organizam mogao normalno da funkcioniše i da koža bude nahranjena i iznutra. Genetika, takođe, igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju nastanak strija. Ukoliko imate prirodno elastičnu kožu, velike su šanse da ih ne dobijete u trudnoći čak i ako se ne mažete ni sa kakvim kremama. Naravno uvek se preporučuje mazanje krema i melema kao preventiva, da posle ne bude kasno.

Kako ukloniti strije

Strije nastaju na mestima koja su najviše izložena rastezanju i rastu kože, a to su: ramena, nadlaktice, grudi, stomak, bokovi, bedra i gluteus.

Strije u početku imaju crvenu boju i vodoravnog su oblika, a kasnije poprimaju belu boju. Veličina i širina znatno variraju kod različitih ljudi, tako da mogu biti široke nekoliko centimetara, a duge do 20-ak centimetara. Uglavnom su u nivou kože, s tim što  ponekad znaju biti i ispod nivoa kože. Najčešće su međusobno paralelne. Ukoliko su strije u početnoj fazi kada su tamno crvene mnogo ih je lakše ukloniti. 

Gotovo da i nema čoveka bez strija. U velikom broju slučajeva određenim metodama se strije mogu dosta smanjiti. Tokom puberteta i trudnoće treba koristiti kreme protiv strija. To se naročito odnosi na devojčice i dečake u pubertetu. Postoji jedna zajednička stvar kod trudnoće i puberteta, a to je da strije nastaju na istim mestima: grudi, trbuh, bokovi, stražnjica i bedra. Na tim mestima treba nanositi kreme protiv strija 1 do 2 puta dnevno. Preporučuje se se hrana bogata belančevinama i dosta vitamina C, kao preventive, al ii u toku tretmana. 

Postoje različite vrste tretmana koji su se pokazali dosta uspešni kada je u pitanju uklanjanje strija. Neki od njih su:

 • Laserski tretmani
 • Mezoterapija
 • Tretman dermorolerima
 • Hirurške metode 
 • Karboksiterapija

Uklanjanje strija laserom

 

Strije su do sada bile skoro nerešiv problem u medicini. Upotrebom lasera u estetskoj medicini dolazi do određenih pomaka. Tretman laserom dovodi do uspostavljanja pravilne arhitektonike kože što je presudno za dobar rezultat u otklanjanju strija.

Za uklanjanje strija nijedna do sada korišćena metoda nije mogla da proizvede tako uočljiv efekat, za veoma kratako vreme. Uz to oporavak traje samo 24 sata.

Tretman laserom za strije je veoma sigurna procedura koja koristi tehniku frakcionog laserskog zraka pomoću koje se prave mikroskopske ranice duboko u koži, nakon čega se površinski sloj kože obnovlja za 24 sata. Tretirane zone u dubljim slojevima derma izazivaju proizvodnju potpuno novih kolagenih vlakana sa fantastičnim rezultatima, eliminaciju strija uz istovremeno zatezanje tretirane kože.

Upotrebom lasera postiže se:

 • Uklanjanje strija na svim delovima tela
 • Zatezanje kože tretirane regije

Prednosti lasera u odnosu na druge metode:

 • Fantastični rezultati uz minimalan oporavak od 6 do 12 sati
 • Značajno je efikasniji od svih drugih lasera i radiotalasa
 • Tretmani su bezolni bez upotrebe lokalne anestezije
 • Bezbedna , minimalno invazivna procedura
 • Nema neželjenih efekata i komplikacija

Preporučuje se  2 do 3 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi već posle 24 sata i postaju sve uočljiviji u naredne četiri nedelje.

Uklanjanje strija cena

Kada je u pitanju otklanjanje strija laserom cene variraju od 4 000 dinara do 20 000 dinara u zavisnosti od regije koja se tretira i stanja kože, odnosno kolika je regija koja se tretira.  U proseku je potrebno izdvojiti oko 7 500 dinara za jedan tretman.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za uklanjanje strija predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

28.09.2018
Nikolija Milojevic
Za kvaliteno uklanjanje strija, potrebno je da posetite neki pouzdan kozmeticki salon. U tom smislu, cula sam da laser centar DreamSkin predstavlja jedno od najboljih resenja po ovom pitanju. Ukoliko se odlucite da neki od tih centar posetite tokom radnog vremena, sigurno se necete pokajati.
15.09.2017
Ivana Petrovic
U svakom slucaju su strije nesto sto moze dosta da kosta. Zbog toga bi najbolje bilo kada bi svaka zena mogla samostalno da utice na nastajanje strija da se desi da one ne nastanu tek tako vec da zaista od njih ima koristi.
08.02.2017
Petar Jankulovski
Moje je licno misljenje da sto se strija tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
02.02.2017
Stojance Ristovski
Ukoliko mene pitate, smatram da bar problem sa strijama u Beogradu ne bi trebao toliko tesko da se resava.
27.01.2017
Ivana Petrovic
Strije mogu da budu bas onako uporne, tako da je u svakom slucaju u njih potrebno uloziti nesto vise novca. Nazalost, to je surova realnost.
20.01.2017
Milen Jovanovic
Kada pricamo iskreno, nije realno ocekivati da ce ovaj problem da se resi sam od sebe.
11.01.2017
Jovana Milinkovic
Strije su uvek poseban jedan problem. Ako se bas za njega odlucite, sigurno da ne bi trebalo uvek da se pokajete. Naravno, sve pod uslovom da pronadjete neke povoljne cene.
30.12.2016
Filip Milutinovic
Moje misljenje je da po pitanju strija, samo treba da se odlucite za kvalitet i to je ipak nesto najvaznije.
21.12.2016
Lea Stankovic
Ako mene licno pitate, po pitanju strija samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako se vec opredelite za tako nesto samo treba da znate da nikako ne smete da se kasnije pokajate.
14.12.2016
Mihajlo Nastasovic
Po pitanju strija, ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne traba da se brinete.
05.12.2016
Simona Vucinic
Ako nesto moze uspesno da otkloni strije, onda je to u svakom slucaju neki kvalitetan i popularana laserski centar.
02.12.2016
Todor Markovic
Ako pricamo o strijama, to je generalno problem sa kojim se vecina zena srece u danasnje vreme. Ako se vec za to odlucite, mislim za tu borbu, samo treba da pronadjete neko strucno I provereno mesto.
28.11.2016
Marta Dencevic
Licno smatram da po pitanju strija samo treba da posetite dermatolosku ordinaciju Dr. Bogdanovic i vise nista po tom pitanju nema da se brinete.
17.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju strija, samo treba da posetite kozmeticki salon Zoka in i da se bas na tom mestu uverite u kvalitet. Pri tome, iskreno mislim da vam tamo bas mogu pomoci.
09.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju strija, ubedljivo je najbolje resenje za vas da posetite Dr. Lazovic, koji je izmuedju ostalog i jedan veoma kvalitetan estetski hirurg.
28.10.2016
Janko Zivanovic
Sva sreca pa moja zena nema strije. Ukoliko bi ih imala slobodno bih mogao da je posavetujem da se ipak odluci da preduzme neki zahvat kako bi resila taj problem.
20.09.2016
Petar Jankovic
Ukoliko posetite ordinaciju Opal, sigurno se necete pokajati posto ce vam strije biti kao rukom odnesene.
06.09.2016
Ivan Stojanovic
Kod odredjenih zena strije mogu da budu neverovatno uporne. Pri time, strije su nesto u sta mozete da budete sigurni da se nece resiti same po sebi.
02.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko su vam potrebni kvalitetni kozmeticki tretmani, onda je u svakom slucaju potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Cene su naravno razlicite ali je zbog toga najbolje da posetite kozmeticki salon Mystic II i da se licno uverite u kvalitet.
17.08.2016
Dusan Markovic
Sigurno da ce skoro svaka zena da se naljuti kada joj muskarac kaze da ima strije, odnosno svaka zena ce da se naljuti i prilikom same pomisli da muskarac to na njima moze da vidi i zapazi. Zato svaka zena treba na sto bolji nacin da vodi racuna o svom izgledu.
01.08.2016
Jana Stankovic
Po mnei je u svakom slucaju potreno da se poseti neki kvalitetan kozmeticki salon. Medjutim, pored toga bitno mi je i da taj kozmeticiki salon bude onaj u kojem rade iskljucivo strucni prodavci. Generalno, probelm sa strijam se nece resiti samo tako sto cete da odete u kozmeticki salon. Potrebno da je i da promenite citav nacin zivota.
28.07.2016
Biljana Brankovic
Za kvaliteno uklanjanje strija, potrebno je da posetite neki pouzdan kozmeticki salon. U tom smislu, cula sam da laser centar DreamSkin predstavlja jedno od najboljih resenja po ovom pitanju. Ukoliko se odlucite da neki od tih centar posetite tokom radnog vremena, sigurno se necete pokajati.
29.06.2016
Marina Zivkovic
Licno do sada nisam imala problem sa strijama. Ukoliko bih ga imala sigurno bih svoje poverenje poklonila iskljucivo proverenim kozmetickim salonima u ovoj oblasti kozmetike.