Dodaj firmu

Beauty by Nastya salon

Kozmetčki salon nalazi se u Beogradu. Posebno izdvajamo neinvanzivne tretmane sa fantastičnim efektima, lipolizu, hijaluron pen, kao i collagen niti.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 192
Zvezdara, Beograd

Nataša frizersko kozmeticki salon

Frizersko kozmetički salon Nataša je pravo mesto za sve članove porodice koji žele vrhunski tretman za kosu i telo. Pored dugogodišnjeg iskustva, ono po čemu se izdvajamo su stručnost našeg osoblja, vrhunski kvalitet usluge, kao i popularne ...
Pročitaj više

Koste Glavinića 2a, TC Senjak
Savski venac, Beograd

Violeta cosmetic & hair salon lepote

Negujte Vašu lepotu na pravi način, uz vrhunske preparate, posetite salon lepote Violeta Cosmetics u samom centru grada. U prijatnom ambijentu salona dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje koje nudi kompletan tretman kreiran u skladu sa pot...
Pročitaj više

Sarajevska 44
Savski venac, Beograd

Estetik Slim Studio

Salon lepote Estetik Slim Studio u svojoj ponudi ima sledece tretmane:ultrazvučna kavitacija,Lpg tretmani,mezoterapija,elektrostimulaciju misica,radiotalasni lifting kože,mikrodermoabraziju,gipsane bermude i jos mnogo toga
Pročitaj više

Bulevar dr Zorana Đinđića 73/4
Novi Beograd, Beograd

Salon lepote La Leonessa

Ako želite da uklonite tragove umora sa Vašeg lica ili priuštite lepo nalakirane nokte u omiljenoj boji, salon lepote La Leonessa je prava adresa za Vas. Dugogodišnje iskustvo našeg tima, kao i profesionalna kozmetika vodećih proizvođača, ga...
Pročitaj više

Bul. Mihaila Pupina 195, (dvorišna strana)
Novi Beograd, Beograd

Cosmetics center PERFECTA

Kozmetički salon Perfecta nalazi se u ulici Kralja Milana u Beogradu, i ima stručno osoblje koje je profesionalno u obalsti visoko-kvalitetne kozmetike. Rezultati su vidljivi nakon nekoliko tretmana
Pročitaj više

Jelene Ćetković 12
Stari grad, Beograd

Ultrazvucna masaza je oblik terapije dubokom toplinom koju stvaraju zvučni talasi. Kada se primenjuje na mekim tkivima i zglobovima, zvučni talasi deluju kao mikro-masaža koja pomaže da se smanji oticanje, bol, ukočenost i grčevi, a povećava se protok krvi.

                        

UZ je zvuk određene talasne dužine, nečujan za ljudsko uho. Aplikacijom ultrazvučnih talasa  izaziva se vibriranje, pomeranje telesnog tkiva u dubokim slojevima, ispod sonde aparata.

Ultrazvučna masaža leđa

Sedeći način života, sa malo ili nimalo kretanja, uz nepravilno držanje, neminovno dovodi do bolova u leđima. Ultrazvučna masaža je jedan od načina da uspešno pomognemo sebi. Ultrazvuk spada u visokofrekventnu dubinsku mikro masažu tkiva. Zahvaljujući tretmanu, nestaće napetost u mišićima leđa, i u potpunosti će se eliminisati bol.

Ultrazvučna masaža lica

Kod ultrazvučne masaže lica imaćete osećaj na koži koji može da se okarakteriše kao blag i prijatan pritisak. Postiže se duboka mirkocirkulacija, jer se aplikacijom ultrazvučnih talasa izaziva vibriranje, odnosno pomeranje tkiva u dubljim slojevima, ispod sonde aparata. 

Nakon ultrazvučne masaže lica, delovaćete osveženo, podmlađeno, dubinske bore će biti manje vidljive, a one plitke se neće primećivati. 

Ultrazvučna masaža vrata

Naš vrat je često napet, i to iz mnogo razloga. Jedan od njih je što spavamo na naudobnim ležajevima i jastucima, ali isto tako i izloženost stalnim promenama klimatskih faktora uzrokuje povremenu ili stalnu ukočenost vratnog dela kičme. 

Posledica svega toga je stalno prisutan bol kao i ograničenost pokreta. Takvi problemi stvaraju svakodnevnu neprijatnost, smanjuju vašu radnu efikasnost, ali isto tako i povećavaju rizik da dobijete neke druge ozbiljne zdravstvene probleme koji se tiču vrata. 

Uz pomoć ultrazvučne masaže vrata možete se uspešno rešiti napetosti i bola u ovom delu tela.

Ultrazvučna celulit masaža

Možda ne volite pomorandže samo iz razloga što celulit podseća na pomorandžinu koru? Mi vam savetujemo da ne očajavate, jer rešenje postoji i to u vidu ultrazvučne anticelulit masaže. 

To je vid dubinske masaže, uz pomoć ultrazvučnih talasa koji predstavljaju skoro neosetljive fine mikro vibracije. Oni deluju tako što razbijaju masno tkivo, kao i tvrde i okorele slojeve fibroznog celulita. 

Ultrazvukom se mogu tretirati sve celulitom ugrožene regije tela. Tretman traje od 20 do 30 minuta u zavisnosti od dela tela koji je ugrožen.

Tretman ultrazvukom iskustvo

Tretman ultrazvukom predstavlja veoma efikasnu metodu uklanjanja celulita i masnih naslaga. Ultrazvučni talasi se pored medicinskih sve češće koriste i u kozmetičke svrhe, posebno su dragoceni u tretiranju celulita i masnih naslaga.

Ultrazvuk se primenjuje na dva načina:

 1. Metodom direktnog kontakta – pomoću  UZ sonde koje je u direktnom kontaktu sa kožom pacijenta
 2. Subakvalnom metodom – deo tela je  zaronjen u vodu u kojoj se nalazi UZ sonda

Prilikom prolaska kroz masno tkivo ultrazvučni talasi gube deo svoje energije koji se pretvara u toplotu time se temperatura u masnim ćelijama povećava i ubrzava se njihov metabolizam. Ovo dalje dovodi do lipolize razlaganja masnih ćelija u masne kiseline koje se delom troše za rad mišića a delom izbacuju iz tela prirodnim putem.

U isto vreme ultrazvučni talasi izazivaju naizmenično zatezanje i opuštanje tkiva te tako vrše veoma efikasnu dubinsku masažu tkiva.

Ultrazvučna masaža pozitivno deluje:

 • Kao analgetik (protiv bola)
 • Antiinflamatorno ( protiv zapaljenja)
 • Smanjuje spazam (“grč”) mišića    
 • Povećava lokalnu cirkulaciju, smanjenje otoka i depozita kalcijuma u sluznim kesama i drugim tkivima
 • Poboljšava ekstenzibilitet tj. rastegljivost ožiljnog tkiva jer ima dublji toplotni efekat na zglobne kapsule, ligamente i tetive (zato se koristi – kod kontraktura zglobova i kao uvod u vežbe istezanja, kao i kod ožiljaka).

Tokom terapije dolazi do snabdevenosti ćelija kiseonikom i hranljivim materijama i efikasnije eliminacije štetnih materija iz organizma. Prilikom tretmana koristi se anticelulit gel i ulje sa ekstraktom bršljena i nevena a penetracija je uvećana do dubinskih slojeva zbog dejstva ultrazvuka.

Efekat dubokog prodiranja UZ kroz tkivo u salonu koristimo kod:

 • Degenerativnih promena (artroza, mijalgija, spondiloza)
 • Kod povreda, bolnih stanja
 • Ubacivanje leka ili nekog topijskog sredstva u terapijske svrhe (ultrasonoforeza), npr: upale mišića, fibroza, celulit, reumatski problemi.
 • Za mikromasažu i kao uvod u ručnu masažu (priprema tetiva)

Osobe koje imaju tromboflebitis u aktunoj fazi, imaju visoku telesnu temperature, imaju uznapredovala okluzivna arterijska oboljenja (III i IV stadijum), kao i pacijenti sa pacemarkerom ne bi trebali da koriste tretmane ultrazvučne masažeže.

Anticelulit masaža 

Primena ultrazvučne masaže je nezamenjiva kad je celulit u pitanju. Sposobnost prodiranja ulrazvučnih talasa talasa bez pritiska na bolno mesto, duboko tretiranje patološkog tkiva sa površine kože, efekat mikromasaže, mogućnost ubacivanja leka (mezoterapija).

Razgradnja celulita je vrlo kompleksna tehnika, a ultrazvuk predstavlja veliku pomoć u pripremi celulitnog složenog tkiva (efekat mikromasaže) za pretstojeći tretman.

Tretman se radi tako što terapeut laganim pokretima pomera sonde ultrazvučnog aparata po površini kože kljienta (kritičnim zonama).Klijent oseća na koži blagi prijatan pritisak. Vidljiva je ponekad blaga hiperemija kože  kao efekat duboke mikrocirkulacije.

Radi se u seriji od najviše 10 UZ koji se raspoređuju u odnosu na problem ili način rešavanja problema. Ako se koristi u sklopu roll back tehnike, ultrazvuk se koristi uz tretman od dva do tri puta nedeljno. Kod drugih problema može se koristiti i svaki dan.

Ultrazvuk zahteva pravilno korišćenje u odnosu na sastav tkiva kroz koja prolazi. Nepravilna doza, duga aplikacija na patološko tkivo, tretiranje pogrešnog tkiva, može dovesti do loših, nedovoljnih efekata, čak i povreda.

Ultrazvučna masaža cena

Za jedan tretman ultrazvučne masaže u trajanju od 30 minuta potrebno je izdvojiti  od 700 do 2 000 dinara. Za ultrazvučnu anticelulit masažu potrebno je izdvojiti u proseku od oko 700 do 1 200 dinara.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za ultrazvučnu masažu predlažemo da kontaktirate kozmetičke salone ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane