Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja trudnoca

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Beograd

Trudnoća Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Trudnoća Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Trudnoca Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Trudnoća Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Trudnoća GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Trudnoća Euromedik Zvezdara

Specijalsitički pregledi urologa na Zvezdari i više lokacija u gradu. Urološki ultrazvuk, hirurgija, brisevi uz pomoć najsavremenije opreme.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Trudnoca Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Trudnoća Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Trudnoća Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem por...
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

Life + ginekološka ordinacija

Specijalizovana ginekološka ordinacija Mošković obavlja sve vrste ginekoloških pregleda.
Pročitaj više

Zeleni Venac 12
Stari grad, Beograd

Trudnoća Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

Drugo stanje, ili trudnoća, jeste jedno divno i uzbudljivo putovanje u životu svake žene. Ukoliko ste upravo u blagoslovenom stanju, sigurno imate milion pitanja, a mi ćemo se, u tekstu koji je pred vama, potruditi da vam približimo ovo putovanje na najlepši način.

Rano otkrivanje trudnoće

Da li sam trudna? To je pitanje koje svaka žena postavi sebi barem jednom u životu. Priznaćete, nekada sa zebnjom, a nekada sa nadom. Da li želite ili ne želite bebu u ovom trenutku, vaše telo će reagovati na isti način. 

Trudnoća se utvrđuje 5-10 dana po izostanku menstruacije kada se ultrazvučnom metodom potvrdi postojanje trudnoće u materici. To je obično 4-5. gestacijska nedelja, odnosno starost trudnoće. Uradiće vam se Papa test, ukoliko nije rađen za poslednjih šest meseci, kao i analiza vaginalnog sekreta uz bakteriološke briseve cerviksa i vagine. 

Ono što vi možete očekivati u ranom periodu, tj. prvom trimestru, jeste jutarnja mučnina i povraćanje, gađenje prema hrani, što će sve osetiti oko 50% žena.  Osetljivost i napetost grudi, osetićete već 7-14 dana nakon oplodnje. Možda ćete biti pomalo umorni, pospani, imati bolove u leđima, češće glavobolje, malo ćete se ugojiti, često menjati raspoloženja – i sve je to sasvim normalno, i nešto kroz šta prolaze skoro sve žene koje se nadaju najsrećnijem trenutku u svom životu.

Praćenje trudnoće

Utvrđivanje vitalnosti trudnoće, može se saznati od 6 - 8. gestacijske nedelje, kada se na osnovu dužine ploda određuje očekivani termin porođaja, a na osnovu otkucaja srca vitalnost trudnoće. Uradićete analize krvi, kompletnu krvnu sliku, analizu šećera u krvi, insulin našte (praćenje nivoa šećera u krvi pre jela), kao i posle jela; viruskološku analizu krvi, te analizu krvi na zarazne bolesti; analizu štitne žlezde, krvnu grupu Rh faktor i urinokulturu. 

Od početka 11-e nedelje trajanja vaše trudnoće, pa sve do 13-e radi se prvi specijalistički, detaljan ultrazvuk. Ovaj pregled se radi u cilju genetskog skrininga, merenja ultrazvučnih markera i sl, a potom se radi dabl test. 

Od 16 - 18–e nedelje ponovo se radi ultrazvuk, a uz njega i tripl ili kvadriplat test. Da bi bilo jasnije, reći ćemo da su ovo testovi biohemijskih ispitivanja iz krvi majke a u cilju dodatnog genetskog skriniranja i skrininga defekta neuralne cevi.

Između 22. i 24. nedelje uradićete drugi ekspertni ultrazvuk, a sve u cilju konačne analize svih organskih sistema, potvrde uredne morfologije i isključivanja fetalnih anomalija. 

U trećem trimestru, kontroliše se rast fetusa biometrijskom metodom, zatim količina plodove vode, radi se provera pupčanika, položaja bebe i prati se njeno opšte stanje.

Od 36 – 40. nedelje starosti vaše trudnoće, trebalo bi da redovno posećujete vašeg ginekologa i nedeljno kontrolišete stanje bebe kardiotokografijom, ili ultazvukom na dve nedelje, kada se rade još neke analize, kao što su analiza kompletne krvne slike, provera šećera u krvi, test na žuticu, urin i urinokultura...

Održavanje trudnoće

Svakoga dana u trudnoći, stvaraju se, rastu i razvijaju se organi i sistemi organa koji postepeno stupaju u funkciju koja je potrebna za održavanje trudnoće. Ako nešto u  tom lancu zakaže, govorimo o održavanju trudnoće uz adekvatne savete i terapiju. 

Trudnoća može biti rizična, na primer, iz razloga, otvaranja grlića materice, pojave kontrakcije i dr, pa se uvode češće kontrole koje znače ginekološki pregled sa dodatnim laboratorijskim analizama. Kada navedeni simptomi ukazuju na prevremeni porođaj ili pobačaj, savetuje se mirovanje i pošteda od posla, a ukoliko se tegobe ne smire, može se uraditi intervencija opšivanja grlića materice. U lakšim slučajevima, trudnicama su dozvoljene šetnje, ali uz nošenje odgovarajućeg pojasa.

Takođe, u periodu održavanja trudnoće predlaže se apstiniranje od seksualnih odnosa. 

Prekid trudnoće

Kada kažemo prekid trudnoće, mislimo na spontani prekid (pobačaj) ili namerni (abortus). 

Spontani pobačaj se najčešće može desiti u prvom trimestru, mada se tim imenom naziva svaki spontani gubitak ploda pre 20-e gestacijske nedelje. 

Abortus (namerni prekid trudnoće), pojavljuje se u oko 15% dijagnostikovanih trudnoća. Ovde je bitno spomenuti i godine, odnosno, podaci govore, da kod žena mlađih od 20 godina taj procenat je 12%, a kod žena starijih od 45 godina čak i do 50%. 

Cene:

Ginekološki pregled od 2000 do 3500 dinara;

Ginekološki pregled sa ultrazvukom, od 5000 do 6000 dinara;

Ultrazvuk akušerski sa doplerom  (posle 25. nedelje trudnoće) od 5000 dinara do 8500 dinara za ginekološki komplet – pregled, ultrazvuk,  kolposkopija, PAPA, bris.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane