Vrtić Nojeva barka

4.5 | 30 ocena
Ulica: Slobodanka Danka Savić 31
Grad: Beograd
Opština: Zvezdara
Vrtić Nojeva barka
Telefon: 011/
Mobilni: 069/
www.vrticnojevabarka.com

O nama

VRTIĆ NOJEVA BARKA

Dečiji vrtić “Nojeva barka” počeo je sa radom 1996. godine i od samog početka nalazi se u velikoj kući sa dvorištem, koja je u potpunosti prilagođena potrebama mališana od najranijeg uzrasta do polaska u školu. Zahvaljujući tradiciji dugoj 20 godina, u našem vrtiću na Zvezdari, svim mališanima nudimo idealne uslove za odrastanje, zasnovane od segmenata različitih metoda koji su se u praksi pokazali kao efikasnim, Montesori model, Valdorf model i Model produžene porodice.

U vrtiću “Nojeva barka” postoje dve vrste boravka za decu, celodnevni i poludnevni. Prostor našeg vrtića je pažljivo osmišljen i uređen u drvetu i pastelnim bojama. Ambijent u kome preovlađuje nameštaj od prirodnih materijala deci pruža osećaj harmonije. Prirodna boja drveta pomaže deci da žive u ambijentu koji je sličan prirodnom okruženju. Iako se nalazi u širem centru grada, između Liona i Cvetkove pijace, naš vrtić je zaštićen od buke grada, zahvaljujući velikom dvorištu i bašti, koja podseća na mirnu oazu.

Sa željom da stvorimo atmosferu u kojoj će se deca osećati prijatno, sigurno i prihvaćeno, u vrtiću deca različitog uzrasta imaju mogućnost da uče jedni od drugih i da se nauče zajedničkom životu, bez obzira na razlike. I pored toga, ostavljamo dovoljan prostor za individualni razvoj svakog deteta. Program vrtića obuhvata rad sa decom uzrasta od 1 do 6 godina, a deca su podeljena u tri grupe:

 • Jaslena grupa – deca uzrasta do dve godine
 • Mešovita grupa – deca uzrasta od 2 i po do 6 godina
 • Predškolska grupa – deca uzrasta 6 godina

Vrtić “Nojeva barka” je integrativni vrtić, što znači da primamo i decu sa posebnim potrebama. Naši uslovi nam trenutno dozvoljavaju da primimo najviše dvoje dece na integraciju, sa ciljem da pomognemo deci da postanu deo naše grupe, a isto tako da decu učimo zajedništvu i u različitosti.

Osoblje našeg vrtića čine vaspitačice, psiholog i psihoterapeut, pedagog, porodični savetnik, kao i spoljni saradnici. Naš rad zasnivamo na Montesori i Valdorf programu, a uključujemo i brojne aktivnosti: engleski jezik, sportske aktivnosti, školica šaha, časovi muzičkog. Svi saradnici su obučeni da kroz svoj rad sa decom proprate ciljeve našeg koncepta.
Zahvaljujući našem prelepom dvorištu, mališani su u mogućnosti da svakog dana u skladu sa vremenskim prilikama, borave na svežem vazduhu.

Pored redovnih aktivnosti, u našem vrtiću organizujemo godišnje priredbe i predstave za različite događaje, kaš to su: Nova godina i Božić, kraj školske godine sa velikim maskenbalom, ispraćaj generacije koja sledeće godine polazi u školu, uz svečanu dodelu diploma, noć provedena u vrtiću. Često organizujemo jednodnevne izlete i posete, kao što su odlazak na selo, poseta gradonačelniku ili stranim ambasadama.

Jednom godišnje za stariju decu iz vrtića organizujemo ekskurziju u trajanju od pet dana, a jedno od mesta gde vodimo decu je salaš “Katai”, 140 km od Beograda. Takođe, uglavnom na proleće organizujemo radne akcije, sa željom da povežemo roditelje i decu. U okviru ove akcije, mališani zajedno sa roditeljima i vaspitačima rade na sređivanju vrtića, kako bi on bio čist i uredan za decu.
U našem prostoru, takođe, se igra, peva i slave rođendani.

Radno vreme:

ponedeljak – petak od 07:30-17:30h

Vrtić “Nojeva barka”, Slobodanke Danke Savić 31, Zvezdara, Beograd

Vrste usluga

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Marija Ljustovic
  10.10.2015 11:05

  Pre mesec dana sam upisala dete u ovaj vrtić. Suprug i ja smo prezadovoljni. Jedan divan i skroman kolektiv koji sa toliko ljubavi pristupa radu sa decom. Kada uđete u vrtić, osetite se kao kod svoje kuće. Naša ćerka je tamo presrećna. Moja preporuka. Marija

  Firme u blizini

  Predškolska ustanova Bambi i drugari, Marka Miljanova 1b, Zvezdara, Beograd
  PU Juca - Dečija Otkrivalica, Pčinjska 21, Voždovac, Jelene Ćetković 12, Stari grad, Voždovac, Beograd
  Vrtić Šumice, Veljka Milićevića 14, Voždovac, Beograd
  Vrtić OLA, Ivankovačka 17, Palilula, Beograd
  Predškolska ustanova Pegaz, Pere Veljkovića 4, Hektorovićeva 22, Zvezdara, Beograd
  Predškolska Ustanova i vrtić Srećkolino, Šumatovačka 39a, Vračar, Beograd
  Dečija Palata Vrtić i jaslice, Zaplanjska 60, Voždovac, Beograd
  Vrtić Jasle i Predškolska Ustanova Baby Boom, Brsjačka 6, Zvezdara, Beograd
  Vrtić Vremeplov, Miklošićeva 36, Voždovac, Beograd
  Slonče Predškolska ustanova Vrtić i Jasle, Mirijevski Bulevar 41d, Palilula, Beograd
  Idi na vrh strane