Privatna predškolska ustanova "Naša druga kućica"

3.9 | 13 ocena
Ulica: Antifašističke Borbe 23ž, lok.br.13
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Privatna predškolska ustanova "Naša druga kućica"
Telefon: 011/

O nama

PRIVATNA PREDŠKOLSKA USTANOVA "NAŠA DRUGA KUĆICA"

Sagledavajući potrebe dece i roditelja, koji sve vise vreman provode na poslu, javila se ideja o osnivanju privatnog vrtića u kojem će deca dobiti adekvatnu negu, brigu i vaspitanje do polaska u školu.

Naziv vrtića osmislila su deca a naša je želja da se deca u našem vrtiću osećaju kao kod svoje kuće: mirno, ušuškano i voljeno. Grupe broje do 10 mališana, što doprinosi kvalitetu rada s decom.

Puno pažnje posvećeno je opremanju objekta, kako njegovog enterijera, tako i nabavljanju didaktičkih sredstava i potrošnog materijala.
Prostor vrtića struktuiran je po centrima interesovanja:

 • centar za ravoj govora
 • likovni centar
 • graditeljski centar
 • centar za dramatizaciju i igru uloga
 • čitalački kutak
 • istraživački centar

Vrtić je smešten u privatnom stanu nove zgrade, sagrađene 2008. godine čiji je vlasnik osnivač ustanove, tako da deci pruža prvenstveno porodičnu atmosferu.

Vrtić poseduje i izdvojeno odelenje za predškolce i stariju vrtićku grupu u sklopu iste zgrade.

Iza zgrade (ulica je zatvorena za saobraćaj), nalaze se dva igrališta, jedno potpuno novo opremljeno dečijim rekvizitima po najnovijim standardima u kome deca mogu lepo i bezbedno da se igraju.

U sklopu zgrade nalazi se renomirana pedijatrijska ordinacija “Dr Žutić”, sa kojom vrtić ima saradnju u redovnim sistematskim kontrolnim pregledima dece, koji ulaze u cenu boravka deteta u vrtiću.

Posebnu pažnju posvetićemo ishrani dece, jer je ona izuzetno značajna za njihov razvoj. Vrtić je ostvario saradnju sa kompanijom “Lido”, koja ima veliko iskustvo u pripremi i distribuciji obroka. Stručan tim dijetetičara i nutricionista svakodnevno sastavlja jelovnike, izlazeći u susret potrebama dece za pravilnom ishranom.

Obroci su pakovani u polipropilenske trodelne i dvodelne posude, koje su termootporne, zatvorene šestoslojnom termo folijom. Transportuju se specijalnim poliboxevima tako da svako dete dobije tačno planiranu količinu obroka.

Program rada

Shvatajući igru kao vodeću aktivnost u razvoju deteta, naš svakodnevni program je koncipiran tako da omogućava deci da razvijaju svoju stvaralačku sposobnost, pokazuju intuiciju i proširuju svoja iskustva. Naš program rada uvažava i podstiče celokupan razvoj deteta i njegovih individualnih potencijala.

Vaspitno-obrazovni rad sa decom uzrasta do tri godine

Kao prioritetni zadaci nege i vaspitno-obrazovnog rada sa decom do 3 godine određuju se oblasti praćenja dečijeg napredovanja u razvoju i učenju. Postiče se razvoj govora i uključuju se roditelji u proces adaptacije dece u kolektiv.

U cilju unapređivanja rada sa decom do 3 godine, pored redovnog vaspitno-obrazovnog rada vaspitači jaslene grupe intenzivnije će se tokom godine baviti sledećim temama: "podsticanjem razvoja govora kod dece" i "igre nestruktuiranim materijalima".

Vaspitno-obrazovni rad sa decom uzrasta od 1god. do 7 godina (do uključivanja u program pripreme za školu)

Prioritetni zadaci u radu sa decom ovog uzrasta biće: praćenje i posmatranje dečjeg napredovanja u učenju i razvoju, podsticanje razvoja govora i podsticanje razvoja samopoštovanja kod dece, unapređivanje saradnje sa porodicom sa akcentom na uključivanje roditelja u planiranje i realizaciju zajedničkih aktivnosti sa decom i vaspitačima. U realizaciji tema negovaće se istraživački i kreatorski pristup praksi.

Dodatni programi

U skladu sa potrebama i interesovanjima dece i roditelja, u vrtiću se realizuju različiti dodatni programi. Izborom ovih programa nastojimo da nadogradimo kvalitet redovnog vaspitno-obrazovnog rada.

Školica engleskog jezika“ zasniva se na velikom broju sadržaja i aktivnosti primerenih predškolskom uzrastu. Kroz igru, pesmu, zabavu, crtanje i glumu deca usvajaju osnovna znanja engleskog jezika, prvenstveno razvijajući sposobnost govora i slušanja.

Školica sporta“ ostvaruje osnovne ciljeve fizičkog vaspitanja kroz razvijanje motorike Navedeni ciljevi ostvaruju se kroz elementarne igre, ritmičko-muzičke aktivnosti, igre za razvoj fine motorike, staze prepreka, mini sportske igre i igre za orjentaciju u prostoru.

Slikarska radionica“ je zamišljena kao skup različitih aktivnosti koje pomažu celokupnom razvoju detetovih kreativnih potencijala. Deca se osposobljavaju da se samostalno i slobodno likovno izražavaju, eksperimentišu različitim slikarskim materijalima i tehnikama, upoznavaju svoj unutrašnji svet i proširuju svoja znanja o svetu koji ih okružuje.

Tekvondo klub Galeb

Režim dana

Radno vreme vrtića je od 7:00 do 18:00h.

Roditelji se prilikom upisa odlučuju za celodnevni ili poludnevni boravak deteta u vrtiću. Vreme dolaska deteta u vrtić je fleksibilno.

7:00-9:00h - Doručak, okupljanje dece uz izbor igračaka po vlastitom izboru

9:00- 11:00h - Planiranje aktivnosti po centrima interesovanja (školica engleskog jezika - svakodnevno učenje engleskog jezika kroz igru, trotalenguas dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom taekwondo, i ponedeljkom i sredom balet.

11:00-11:30h - Pripreme za voćnu užinu, užina

11:30-12:30 - Kombinovane sportske aktivnosti i boravak dece na svežem vazduhu.

12:30-13:30 - Pripreme za ručak i ručak

13:30-15:30 - Mirne aktivnosti i spavanje za decu mlađeg uzrasta

15:30-16:00h - Popodnevna užina

16:00-18:00h - Kreativne radionice vrtića (dramska, likovna, istraživačka…), odlazak dece kućama.

Upis je u toku

Upis u vrtić traje tokom cele godine. Prilikom upisa roditelji popunjavaju prijavni list deteta u kojem se nalaze osnovne informacije o detetu i porodici.

Takođe je pri upisu neophodno priložiti lekarsko uverenje da je dete zdravo za boravak u kolektivu Uz uverenje potrebno je priložiti i vakcinalni list i rezultate brisa grla i nosa koji nisu stariji od 5 dana.

Uslovi plaćanja:

Ugovorom zaključenim između roditelja (staratelja) i vrtića regulisana je nadoknada, način i rokovi plaćanja, kao i uzajamne obaveze.

Cena celodnevnog boravka na mesečnom nivou iznosi 250 evra (7:00-18:00h) a poludnevnog boravka 180 evra (7:00-13:00h).

U cenu su uračunati svi obroci, školica engleskog jezika, pregledi pedijatra i logopeda, stručni nadzor psihologa.

U cenu nisu uključeni izleti, posete pozorištima, i časovi baleta.

Stručni kadar

Stručni kadar vrtića čine :

 • direktor– Danijela Brozović
 • vaspitači – Aleksandra Ljubisavljević, Maja Popović i Aleksandra Popović
 • medicinske sestre - vaspitači: Sandra Bes Gužvić, Dragana Jotić i Milena Jovanović
 • pedagog - Kristina Vasiljević
 • defektolog - Jelena Dragišić
 • školica stranih jezika "Trotalenguas"
 • školica sporta Fer Play Team - Marija Fusijanović
 • taekwondo - taekwondo klub " Galeb"
 • specijalisti pedijatrije “Dr Žutić”

Kutak za roditelje

Jedan od prioritetnih zadataka u našem radu je unapređivanje saradnje sa porodicom i njeno aktivno uključivanje u život i vrtića.

Aktuelni su sledeći oblici saradnje:

 • individualni razgovori - svakodnevna razmena informacija između vaspitača i roditelja
 • savetovalište za roditelje – zainteresovani roditelji mogu potražiti savet u vezi odrastanja i vaspitanja od psihologa vrtića
 • panoi za roditelje –aktuelna dešavanja u vrtiću u svim segmentima njegovog rada;
 • roditeljski sastanci –opšti (prezentacija vaspitno-obrazovnog rada sa decom) i tematski (aktuelna deševanja u vrtiću)
 • dan otvorenih vrata vrtića - jednom mesečno upoznavanje roditelja sa napredovanjem deteta i prikaz dečjeg portfolia
 • priredbe i izložbe dečijeg stvaralaštva.

Kontakt

Adresa vrtića: Antifašističke borbe 23ž, Novi Beograd

Tel: 011/31 32 765, 011/311 72 07

E-mail: vrticnasadrugakucica@gmail.com

Cenovnik

5 najnovijih iz cenovnika

1. poludnevni boravak(do ručka),sa engleskim,mesečnim pregledom pedijatra i logopeda
180€
2. celodnevni boravak sa 4 obroka,engleskim,mesečnim pregledom pedijatra i logopeda
250€
Pogledajte ceo cenovnik

Vrste usluga

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  11.08.2020 13:51

  Da se razumemo, nikada ne mozemo biti u potpunosti zadovoljni kako nam neko cuva dete, uvek cemo imati poneku zamerkicu, da je mozda mogla bolja uzina ili vise setnje ili... ali u globalu ja sam zadovoljna ovim vrticem i vaspitacicama. Mislim da su im deca u mnogo vecem fokusu i imaju mnogo vise neke topline prema njima nego neki "korporacijski" vrtici koji imaju vise ispostava u gradu pa svuda ide sve po istom sablonu.

  Predrag Stojanovic
  03.02.2013 09:11

  Izvanredan ambijet, fantasticna atmosfera, higijena na veoma visokom nivou, vaspitaci su pravi profesionalci sa velikom dozom strpljenja, jednom recju, sve pohvale.

  Ivana
  01.02.2013 10:09

  Prostor u kom se nalazi vrtić je odličan,zadovoljava sve dečije potrebe.Obezbeđen je zabavan,edukativan i kreativan rad sa decom.Osoblje je stručno i posvećeno deci. Preporuka svim roditeljima!

  zeljko
  01.02.2013 09:36

  Nemam bas nesto iskustva sa vrticima....ali bih voleo da sam, kao klinac, i ja provodio vreme u ovakvom vrticu. Sta reci, cisto, uredno sa toplinom i dusom...za svaku pohvlalu i preporuku!!

  Uroš
  31.01.2013 12:56

  Moje dete se jako lepo i brzo uklopilo u ovaj vrtic, tako da smo mi jako zadovoljni, i stvarno se dobije ono sto nam je receno kad smo dosli, roditelji razumeju o cemu govorim, nudi se med i mleko a kad odete da vidite ono uzas. Naglasio bih da sa decom rade pravi pedagozi tj diplomirani i iskusni uostalom to cete i odmah videti kako komuniciraju s decom kad odete. Pozdrav

  Deni
  31.01.2013 12:42

  Jako ljubazne i kreativne vaspitačice, profesionalni odnos prema nama roditeljima, a deca imaju stvarno izuzetne uslove za igrui druženje, i ono što je još bitnije deca i lepo uče i sve to kroz igru! Sve preporuke :-)

  Biljana Kojović
  31.01.2013 11:11

  Пријатан и подстицајан амбијент, квалитетан, индивидуалним особеностима сваког детета прилагођен програм, искусан, стручан и топао кадар само су неки од квалитета које вртић „Наша друга кућица“ препоручују као оптимално место за развој и одрастање малишана.

  Aleksandar
  31.01.2013 10:14

  Sjajni vaspitaci, prelep ambijent za decicu, higijena na najvisem nivou....za svaku preporuku!!

  nena
  31.01.2013 09:31

  sve pohvale za ovaj predivan kutak za naše klince,mislim da ne postoji čistiji prostor od NAŠE DRUGE KUĆICE

  Ceca
  31.01.2013 07:25

  Bila sam u obilasku vaseg vrtica, i veoma sam zadovoljna, od predhodnih 10 sto smo obisli stvarno se izdvaja.Lepo je znati da postoji ovakav vrtic u nasem kraju.Na prolece moje dete vam se pridruzuje

  Vesna
  31.01.2013 02:51

  Sve pohvale za vrtic! Moj sin od nepune 2 godine sa nestrpljenjem čeka svaki ponedeljak da bude u divnom društvu i predivnom okruženju gde mu je zaista kao u "drugoj kućici". Naročito bih pohvalila vaspitačice koja se trude da svakom detetu pruže maximum pažnje i ljubavi što je i moguće jedino u manjim grupama. Svima mogu toplo da ga preporučim : )

  Марија Никшић
  31.01.2013 02:16

  Можда и најбољи показатељ правих вредности вртића је моје срећно и задовољно дете које свакодневно без проблема одлази и неће да крене из истог. Тамо проводи квалитетно време уз пуну пажњу својих васпитачица. Чињеница да их је мало и да су им васпитачице максимално посвећене говори у прилог њеном брзом психо-физичком развоју а и њеном очуваном здрављу јер их је мало и мање су изложени вирусима и прехладама. Што се тиче организације самог вртића мени конкретно одговара што се о свему можете договорити. О времену доласка-одласка, о храни, одсуству....одвикавању од пелена и свим потребама које су Вама за ваше дете битне. Што се тиче самог простора....он је прелеп, апсолутно је адаптиран њиховим потребама, чист и топао ушушкан и близу парка, из зграде се практично директно излази у парк па нема потребе да деца прелазе улицу.

  milica
  30.01.2013 08:13

  Lep prostor sa novim stvarima i mnoštvo didaktičkih materijala. Prednos dajem ovom vrtiću zbog malog broja dece ( veća posvećenost vaspitača kao i manja mogućnost virusnih oboljenja) kao i zbog ponuda vezano za boravak...

  Danijela Brozović
  30.01.2013 05:25

  Dobrodošli u vrtić "Naša druga kućica" ,mesto gde se deca osećaju kao kod kuće,gde je sve podređeno njihovim potrebama i željama.Cilj nam je da detetu pomognemo u prvom odvajanju od roditelja i svog ambijenta,da što bezbonije uđe u kolektiv i stekne prva znanja i drugarstva.Deca se svakodnevno izvode napolje, zgrada je u ulici zatvorenoj za sobraćaj,a u blizini su nam dva prelepa parkića.Dva puta nedeljno imamo radionice engleskog jezika,a jednom mesečno organizovani pregled pedijatara iz ordinacije "Dr Žutić " i našeg logopeda.Ručak nam dolazi iz keteringa kompanije "Lido".Sa željom da se uskoro vidimo,pozdrav iz "Kućice"!

  Veca
  30.01.2013 05:00

  Vrtic je veoma dobar,prelepo uredjen prostor,koji odise toplinom i cistocom.Veliki park odmah ispred zgrade je samo jedna od mnogo prednosti ove ustanove.Kao mama dvoje male dece, kazem da je vrtic za svaku pohvalu i preporuku.

  natasa
  30.01.2013 04:26

  Savrsen prostor i uslovi za boravak dece. Imam utisak da se dobro radi sa decom i da su zaposleni strucni i iskusni u svom poslu. Moja deca su zadovoljna i dosta toga su naucila za nekoliko meseci njihovog boravka (4 i 2 god.). Za preporuku. Napomena: Vlasnik prostora je i vlasnik vrtica...

  Firme u blizini

  Vrtić i jaslice dečiji klub BG, Španskih boraca 6, stan 2, Novi Beograd, Beograd
  Cvetić Repić, Labska 3, Savski venac, Beograd
  Privatni vrtic Žan Žak, Bulevar Zorana Đinđića 6a, Novi Beograd, Beograd
  Predškolska ustanova RSD Bajka, Đorđa Stanojevića 14, Milutina Milankovića 1ž, Novi Beograd, Beograd
  Dečija kuća Bubamarica, Trajka Rajkovića 4, Novi Beograd, Beograd
  Privatni vrtić IZVRNUTA TORTA, Milutina Milankovića 110, Novi Beograd, Beograd
  Kreativni Zamak, Andre Nikolića 29, Savski venac, Beograd
  Vrtić Veseli brodić, Omladinskih brigada 7/1, Novi Beograd, Beograd
  Vrtić MALI ISTRAŽIVAČI, Petra Kočića 16a, Zemun, Beograd
  Vrtić Vrabac, Zmaj Jovina 5, Stari grad, Beograd