Predškolska Ustanova i vrtić Srećkolino

4.8 | 18 ocena
Ulica: Šumatovačka 39a
Grad: Beograd
Opština: Vračar
Predškolska Ustanova i vrtić Srećkolino
Telefon: 011/
Mobilni: 063/
www.sreckolino.com

O nama

PRIVATNA PREDŠKOLSKA USTANOVA SREĆKOLINO

Osnove programa se temelje na humanističkom shvatanju prirode razvoja detete, čija je suština dete, vrednost sama po sebi, koja nosi pozitivne razvojne potencijale i samo je činilac sopstvenog razvoja, socijalizacije i vaspitno obrazovnog procesa.

Radimo u bezbednom, savremeno opremljenom, novoadaptiranom prostoru povšine 450 m2 sa 5 ari dvorišta prilagođenog potrebama dece.

Vaspitno obrazovi rad se odvija u malim grupama koje omogućavaju individualizovan pristup svakom detetu.

O vašoj deci brinu diplomirani /strukovni vaspitači, medicinske sestre vaspitači i stručni saradnici sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom predškolskog uzrasta.

Šta nudimo:

Zadovoljna i srećna deca, bezbrižni roditelji

Srećkolino detetu tokom dana pruža sve na jednom mestu (bezbedno i ugodno mesto za učenje, zabavu i druženje, zdravu ishranu, sport, folklor, školu glume, školu stranih jezika, svakodnevni rad sa logopedom, kreativne aktivnosti ), tako da dragim roditeljima ostaje da deci pruže bezgraničnu ljubav i pažnju kako bi naši Srećkolinci odrastali kako zaslužuju.

 • Jednake mogućnosti za svako dete
 • Učenje kroz igru
 • Strane jezike
 • Kreativne radionice
 • Folklor
 • Negovanje govorne kulture
 • Škola glume
 • Fizička aktivnost
 • Jaslice

Polazak deteta u vrtić u ranom uzrastu po pravilu je traumatično za celu porodicu. Roditelji su zabrinuti a deca se najčešće po prvi put odvajaju od roditelja. Da bi adaptacija dece na naš vrtić protekla na što lakši način imamo individualan pristup adaptaciji svakog deteta, stručnu podršku i otvorenost ka roditeljima.

Mališani su u ovom uzrastu podeljeni u dve grupe:

 • Uzrasta do 2 godine
 • Uzrasta od 2 do 3 godine

Broj dece u grupama ovog uzrasta je od 8 do 10. Deca do treće godine uče istražujući, otkrivajući i proveravajući svet svim svojim čulima.

Najprirodniji oblik učenja u ovom uzrastu je igra. Kroz igru dete upoznaje i daje smisao fizičkom i socijalnom svetu koji ga okružuje, ovladava sobom, izgrađuje odnose sa drugima, angažuje i razvija sve svoje sposobnosti zabavlja se i ovladava veštinama potrebnim za život.

Osnovni zadaci u ovom uzrastu su nam:

 • očuvanje i unapređenje zdravlja dece (kroz aktivnosti preventivno zdravstvene zaštite)
 • negovanje, oplemenjivanje i podsticanje spontanog razvoja deteta ( kroz različite aktivnosti i igru)
 • uvažavanje specifičnosti uzrasta i individualnih potreba deteta stvaranje povoljne socijalno emotivne klime i struktuiranje vaspitne sredine koja zadovoljava potrebe i motiviše dete i omogući postizanje adekvatnih rezultata u sve četiri oblasti razvoja deteta( senzomotornog razvoja, saznajnog razvoja, socijalno-emocionalnog razvoja, razvoj govora i komunikacije)

Osnovni program obuhvata:

 • Zdravstveno preventivni rad i negu dece jaslenog uzrasta
 • Edukaciju i rad sa decom vrtićkog uzrasta
 • Pripremni predškolski program, koji će osposobiti dete za predstojeće školske obaveze i zadatke.


Vrtić

Obrazovno vaspitni rad sa decom u vrtićkom uzrastu odvija se u dve grupe;

 • Grupa od 3 do 4 godine
 • Grupa od 4 do 5, 5 godina

U ovom uzrastu dete upoznaje i otkriva samo sebe, stiče iskustvo i saznanje o drugim ljudima, razvija odnose i upoznaje svet oko sebe.

Mi u Srećkolinu učenju pristupamo na zanimljiv način, kroz igru, posmatranje, eksperimentisanje i rešavanje problema, vodeći računa o individualnim sposobnostima i potencijalima svakog deteta.

Rad u manjim grupama omogućava vaspitaču da dobro upozna svako dete, njegove sposobnosti i potrebe, i da pruži adekvatno usmeravanje i pomoć kada i koliko je to potrebno, kako bi realizacija programa predviđenog za određeni uzrast protekla uspešno i kako bi svako dete moglo da na najbolji mogući način shvati i savlada zadatke iz određene oblasti.

S obzirom da je naš program rada fleksibilan i dinamičan, saradnja na različitim nivoima između dece i vaspitača, vaspitača međusobno, vaspitača i roditelja, kao i Ustanove sa širim okruženjem je jedan od zadataka koje zajedno ostvarujemo.

Nastojimo da zajedno, uz mnogo ljubavi, pažnje i posvećenosti omogućimo našim mališanima da razvijaju svoju kreativnost, individualnost i radoznalost u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama.

Predškolski program

U godini pred polazak u školu u skladu sa Zakonom o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja sprovodimo obavezan Pripremni predškolski program, u trajanju od 9 meseci. Program vaspitno-obrazovnog rada sa predškolskom decom koncipiran je tako da kontinuirano i sistematski priprema dete za polazak u školu doprinoseći celovitom razvoju deteta. Celoviti razvoj postižemo kreiranjem uslova i podsticaja koji detetu omogućavaju da razvije sve svoje potencijale i svojstva ličnosti, da proširuje iskustva i izgrađuje saznanja o sebi, drugim ljudima i svetu koji ga okružuje. Osposobljavanje deteta za školu vrši se sistematski, uz uvažavanje specifičnosti dece sa kojom se radi.

Pripremni predškolski program doprinosi razvoju fizičke zrelosti - spretnost, pokretljivost, socijalne zrelosti - uspostavljanje kvalitetnih vršnjačkih odnosa, emocionalne zrelosti - bogato i raznovrsno doživljavanje stvarnosti, intelektualne zrelosti – sposobnost da se uči i stiču znanja, kao i motivacione zrelosti koja se ogleda u buđenju želje za učenjem i polaskom u školu.

Zadaci vaspitno-obrazovnog rada u godini pred polazak u školu:

 • Osamostaljivanje
 • Jačanje socio-emocionalne kompetencije
 • Podrška saznajnom razvoju
 • Negovanje radoznalosti
 • Uvažavanje individualnosti
 • Podsticanje kreativnosti
 • Podrška i podsticaj fizičkog razvoja
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Tihomir Senic
  07.05.2018 11:17

  Upisao sam svoje dete u predskolsku ustanovu SRECKOLINO. Moram da priznam da smo moja zena i ja prezadovoljni. Za kratko vreme je nase dete pokazalo svoje sposobnosti i zelju za radom. Mogu reci sa sigurnoscu da smo spremni za prvi razred!

  Firme u blizini

  Predškolska ustanova Bambi i drugari, Marka Miljanova 1b, Zvezdara, Beograd
  Cvetić Repić, Labska 3, Savski venac, Beograd
  PU Juca - Dečija Otkrivalica, Pčinjska 21, Voždovac, Jelene Ćetković 12, Stari grad, Voždovac, Beograd
  Vrtić Šumice, Veljka Milićevića 14, Voždovac, Beograd
  Privatna predškolska ustanova Vivak vrtić i jaslice, Milovana Marinkovića 14, Voždovac, Beograd
  Vrtić OLA, Ivankovačka 17, Palilula, Beograd
  BiBi dečiji svet, Tabanovačka 3, Voždovac, Beograd
  Vrtić Nojeva barka, Slobodanka Danka Savić 31, Zvezdara, Beograd
  Predškolska ustanova vrtić Big bird, Dukljaninova 1, Voždovac, Beograd
  Vrtić Vremeplov, Miklošićeva 36, Voždovac, Beograd