PU Zvezdica

5.0 | 4 ocena
Ulica: Stražilovska 9
Grad: Beograd
Opština: Voždovac
PU Zvezdica
Telefon: 011/
Mobilni: 064/
www.vrticzvezdica.rs

O nama

PU, , ZVEZDICA’’

PU, , ZVEZDICA'' je verifikovana privatna predškolska ustanova koja je otvorena u julu 2016. godine u mirnom i lepom delu Voždovca. Naš savremeni i otvoreni vrtić je mesto na kome deca uzrasta od jedne godine do polaska u školu, imaju priliku da se osećaju zadovoljno i budu srećna u učenju i druženju sa svojim vršnjacima.

Zahvaljujući idealnoj lokaciji u neposrednoj blizini banjičke šume i sportskog centra „Banjica“, PU, , ZVEZDICA'' pruža povoljne uslove za rast i razvoj dece u prelepom prirodnom ambijentu, daleko od gradske buke. U okruženju vrtića nalaze se i brojne društvene institucije, od kojih izdvajamo O.Š. „Filip Filipović“ i biblioteku „Filip Višnjić“, kao i nekoliko zanatskih radnji koje su još uvek očuvane i u kojima deca mogu da se upoznaju sa starim zanatima.

Predškolska ustanova, , ZVEZDICA'' smeštena je u privatnoj kući na dva sprata, koja je potpuno adaptirana i prilagođena za boravak dece ranog uzrasta. U sklopu kuće nalazi se i veliko dvorište koje je bezbedno i zaklonjeno od ulice. Smatramo da su svi prostori pogodni za učenje i razvoj dece, tako da deca i vaspitači svakodnevno imaju prilike da u dvorištu budu aktivni, borave na svežem vazduhu, organizuju raznovrsne aktivnosti u kojima mogu da uče, istražuju, fizički se relaksiraju, gaje biljke. Takođe, na oba nivoa kuće, a iznad dvorišta, nalaze se dve prostrane i adekvatno opremljene terase na kojima deca mogu da borave i u zimskom periodu.

Osnivač vrtića, , ZVEZDICA'' je stručnjak za predškolsko vaspitanje sa dugogodišnjim iskustvom u radu u predškolskim ustanovama i na fakultetu za obrazovanje vaspitača, kao i istoričar umetnosti. Tim vrtića čine visokoobrazovani stručnjaci za rad sa predškolskom decom, vaspitači, medicinske sestre i stručni saradnici iz različitih oblasti koji su se dokazali u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, a koji se angažuju u skladu sa aktivnostima koje se sprovode u vrtiću.

Deca su svakodnevno uključena u brojne programske aktivnosti koje su prilagođene uzrastu i potrebama dece. Pored redovnih vaspitno-obrazovnih aktivnosti, organizuju se posebne aktivnosti u skladu sa potrebama i željama dece i roditelja: učenje engleskog jezika, sportske aktivnosti, povremene tematske radionice. Posebna pažnja posvećuje se uključivanju u život zajednice (posete okruženju, institucijama, kulturnim događajima, pozorištu, bioskopu, društvenim događajima). Deci svih uzrasta obezbeđeni su obavezan boravak napolju i odmor.

U okviru naše predškolske ustanove realizuju se sledeći programi:

I Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja:

 • Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu/VRTIĆ
 • Program nege i vaspitanja dece uzrasta od jedne do tri godine/JASLE
 • Pripremni  predškolski program/deca u godini pred polazak u školu
 • Program saradnje sa porodicom
 • Program saradnje sa lokalnom zajednicom

II Program ishrane koji realizuje profesionalna kuvarica i saradnik nutricionista/dijetetičar
III Program preventivne zdravstvene zaštite
IV Program zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja

Saradnju sa roditeljima smatramo prirodnom i neophodnom u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je podizanje zdrave, vesele i radoznale dece. Program saradnje sa roditeljima ostvaruje se kroz konstantno informisanje o koncepciji programa (kroz pisane informacije i susrete sa roditeljima), uvažavanje mišljenja roditelja o specifičnostima vezanim za dete, mogućnost učešća u prilagođavanju deteta na boravak u vrtiću, mogućnost da sa vaspitačima razgovaraju o svom detetu, kao i učešće u pojedinim aktivnostima sa decom u vrtiću i u okruženju – izleti, šetnje, kulturni događaji.

Ukoliko želite da Vaše dete raste i razvija se zdravo i zadovoljno u skladu sa svojim potrebama i u atmosferi negovanja osećanja pripadnosti zajednici, posetite verifikovanu PU, , ZVEZDICA''!

Radno vreme:

ponedeljak – petak od 07:00-17:30h

Posetite našu Facebook stranicu:

PU Zvezdica, Stražilovska 9, na Trošarini, Voždovac, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Vrtić Dečiji Svet Zvezdice, Bilećka 18, Voždovac, Beograd
  ISKRA Predškolska Ustanova, Bulevar JNA 9 (kod Paunovog brega), Voždovac, Beograd
  Vrtić Puž, Bulevar Oslobođenja 142 - 144, Voždovac, Beograd
  Vrtić Bejbilend, Braće Jerković 119a, Voždovac, Beograd
  Dečija Palata Vrtić i jaslice, Zaplanjska 60, Voždovac, Beograd
  Vrtić Kraljevstvo Narnija, Klinska 15, Voždovac, Beograd
  Vrtić Dečiji Svet Duga, Braće Jerković 112b, Voždovac, Beograd
  Dečji vrtić Švrća, Baštovanska 56a, Voždovac, Beograd
  Beli Meda vrtić, Vojvode Vlahovića 21n, Voždovac, Beograd
  Čuvaonica Paun, Zlatka Šnajdera 11, Banjica, Voždovac, Beograd