Dečija kuća Bubamarica

4.9 | 13 ocena
Ulica: Trajka Rajkovića 4
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Dečija kuća Bubamarica
Telefon: 011/
Mobilni: 060/

O nama

DEČIJA KUĆA BUBAMARICA

Facebook:

Mi smo dečija kuća „Bubamarica“. U našoj kući svako dete ima prostor za lični razvoj, u skladu sa sopstvenim sposobnostima, potrebama i interesovanjima. „Bubamarica“ je mesto gde dete uči da razume sebe, druge, i svet koji ga okružuje. Naša kuća raste i menja se zajedno sa decom, i čeka decu da je sami kreiraju. Mi smo tim mladih, stručnih i kreativnih ljudi koji je okupljen oko ideje da svako dete ima veliki potencijal koji bi trebalo samo da upozna, zahvaljujući okolini koja ga podstiče i podržava. Koristeći savremene metode učenja i vaspitanja, „Bubamarica“ otvara prostor deci za kreativnost, za izražavanje jedinstvenog bića. „Bubamarica“ poklanja pažnju svim situacijama iz kojih deca uče i razvijaju se, te stavlja akcenat na proces učenja kreirajući sredinu koja angažuje različita dečija čula i sposobnosti ( deca imaju mogućnost da pevaju, igraju, eksperimentišu, posmatraju, istražuju, rešavaju probleme).

Lokacija

Naša kuća se nalazi u mirnom kraju Bežanijske kose u ulici Trajka Rajkovića 4.

Bubamarica je opremljena mnoštvom edukativnih i zabavnih igračaka kao i obiljem didaktičkih materijala. Privlačan, svetao, pažljivo osmišljen enterijer deluje stimulativno na dečji um, odgovara merama, potrebama i ukusu savremenog deteta, ali i roditelja, koji za svoje dete žele najbolje.. Prostor je podeljen po tematskim celinama (likovna, dramska, soba učenja, soba za slobodnu igru, ritmička soba), gde dete na osnovu svojih sposobnosti, potreba I interesovanja bira čime želi da se bavi. Ono što je važno napomenuti jeste da je prostor prilagodljiv potrebama i interesovanjima dece.

Šta nudimo – Plan i program

» Dete je svoj vlastiti graditelj «

Boravak u Bubamarici podrazumeva kompletnu brigu i negu o deci. Akcenat se stavlja na razvoj individualnih dečijih potencijala kroz učenje i igru. Stvaralaštvo i kreativno izražavanje odražavaju se kroz aktivnosti crtanja, vajanja, pozorišne i lutkarske predstave i mnoge druge aktivnosti. U radu se koristimo pre svega prirodnim materijalima poput peska, vode, zemlje i tome slično.
Vaspitno obrazovni rad organizovan je u male grupe koje nisu homogene po uzrastu jer smatramo da deca najbolje uče jedna od drugih i kada postoji mogućnost da stariji pomognu mlađima i obrnuto. Naš obrazovni program se prevashodno zasniva na učenju kroz igru, koja je dovoljno podsticajna i fleksibilna da dozvoli individualni razvoj deteta, i dovoljno sadržajna da podstakne kognitivni razvoj i samodisciplinu.
Program Bubamarice podeljen je po nedeljnim temama i mesečnim celinama. Svakog dana organizuje se mešavina fizičkih aktivnosti, igre i učenja kroz zabavu. Vodeći se time da je svako dete individua za sebe, posebno smo posvećeni individualnom radu sa decom.

» Celodnevni boravak «

U dečijoj kući "Bubamarica" nudimo mogućnost celodnevnog boravka dece uzrasta od 1 do 7 godina. Vreme koje deca provode u ovom tipu boravka je od 6 do 10 sati. Za to vreme deca imaju dva obroka i dve užine. Deca su uključena u celokupni vaspitno-obrazovni rad ustanove.

» Kreativne radionice «

Za našu decu "Bubamarica" organizuje mnoštvo kreativnih radionica. Deca imaju mogućnost da u skladu sa svojim interesovanjima i sposobnostima biraju i kreiraju različite vrste radionica. Mi smo predvideli neke od njih kao što su likovna, dramska, psihološka, muzička, sportska, bubamaricin bonton, svet oko nas, tradicionalne dečje igre, a ostavili smo i prostora našim mališanima da realizuju svoje ideje.

» Škola engleskog jezika «

Za našu decu predvideli smo mogućnost pohađanja časova engleskog jezika. Način učenja je prilagođen deci različitog uzrasta. Časove drži diplomirani filolog koji ima iskustvo u radu sa decom.

» Školica sporta «

Jednom nedeljno u našem vrtiću dešavaju se sportske aktivnosti. Kroz sportske igrice deca se uče samodisciplini, odgovornostima, timskom radu i razvijaju sportski duh.

» Školica karatea «

Karate je veoma važan za razvoj deteta iz više razloga, pa je zbog toga on jedna od omiljenih školica našeg vrtića. On podstiče pravilan razvoj, pravilno držanje tela, motoriku, gipkost, pokretljivost, brzinu...Ne treba zanemariti ni mentalnu stranu ličnosti deteta koja se razvija: samopouzdanje, stabilnost, duhovnost, moralnost, radne navike i još mnoštvo drugih vrlina.

» Logopedske radionice «

U okviru vrtića imamo i logopedske radionice sa decom koje podstiču pravilan razvoj govora, razvoj grafo-motorike i praćenje i usmeravanje pravilnog govorno-jezičkog razvoja.

Vrste usluga

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Privatni vrtić Kuća Mašte, Generala Mihajla Nedeljkovića 153, Novi Beograd, Beograd
  Predškolska ustanova Naše Čedo, Dubrovačka 20, Zemun, Beograd
  Vrtić i jaslice dečiji klub BG, Španskih boraca 6, stan 2, Novi Beograd, Beograd
  Dečiji vrtić i jaslice Zvončica, Živka Petrovića 44, Zemun, Beograd
  Predškolska ustanova RSD Bajka, Đorđa Stanojevića 14, Milutina Milankovića 1ž, Novi Beograd, Beograd
  Privatni vrtić IZVRNUTA TORTA, Milutina Milankovića 110, Novi Beograd, Beograd
  Dečija kuća Bubamarica 2, Živka Petrovića 43a, Zemun, Beograd
  Vrtić Različak, Vukova 4, Zemun, Beograd
  Vrtić Veseli brodić, Omladinskih brigada 7/1, Novi Beograd, Beograd
  Vrtić MALI ISTRAŽIVAČI, Petra Kočića 16a, Zemun, Beograd