Vratite se na mobilnu verziju sajta
Uklanjanje fleka Uklanjanje fleka - saznajte sve što vas zanima vezano za uklanjanje fleka sa lica, pomocu kojih tretmana se mogu ukloniti fleke, kao i cene i akcije za uklanjanje fleka sa lica www.navidiku.rs Uklanjanje flekaUKLANjANjE FLEKA Beograd, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Šabac, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Novi Sad, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Novi Beograd, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Čukarica, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Palilula, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Savski venac, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Stari grad, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Vračar, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Zvezdara, cena i iskustvo UKLANjANjE FLEKA Kragujevac, cena i iskustvo

Uklanjanje fleka

Pojava tamnih fleka - hiperpigmentacija na licu najčešće je posledica tzv. melazme, koja se uglavnom javlja na čelu, obrazima, bradi i gornjoj usni. Pored toga, na licu i drugim delovima tela, mogu se javiti i tzv. postinflamatorne hiperpigmentacije, gde je nakupljanje pigmenta posledica ranijeg kožnog oboljenja (npr. akne, ekcemi, lichen planus, itd.), a često je udruženo s kasnijim izlaganjem suncu. Takođe, neke supstancije, npr. parfemi i neke vrste voća i povrća, mogu u kombinaciji s izlaganjem suncu da dovedu do pojave fototoksične reakcije koja može da se manifestuje pojavom tamnih fleka na koži.

Uklanjanje fleka sa lica

Uklanjanje fleka sa kože često podrazumeva više tretmana, kao i kombinaciju različitih tretmana da bi se dobili dobri rezultati. Neće svaki tip kože reagovati podjednako na tretmane za uklanjanje fleka, tako da oni moraju biti individualno prilagodjeni svakoj osobi.
Na svu sreću danas postoje i metode kojima se može ukloniti  fleke, a ovo su neki od najzastupljenijih načina koji se koriste kod nas i u svetu:

Uklanjanje fleka laserom

Prilikom starenja kože neminovno dolazi do brojnih fizioloških promena u celom organizmu. Ipak, pod dejstvom raznih štetnih faktora spoljašnje sredine, ovaj proces je u velikoj meri ubrzan.
Odrađene vrste lasera mogu da smanje i uklone potpuno različite oblike pega i fleka. Trajanje  efekta tretmana zavisi prvenstveno od vrste lasera kao i vrste pigmentacije koja se uklanja.
Najsavremenijim aparatima moguće je bez oštećenja površine kože u potpunosti otkloni pigmentacija iz dubine kože. Ova vrsta tretmana naročito je pogodna za uklanjanje staračkih pega sa kože. Laseri su tako konstruisani da uklanjanju pigmenta koji se nalazi u trećem sloju kože. Laser uklanja pigment  bez ikakvog oštećenja kože i oni su terapija izbora za staračke pege, pege od Sunca i sve lokalizovane duboke pigmentacije.
Laserski snop je skoncentrisani zrak svetlosti u jednoj tački, te deluje tako da ne postoji nikakvo zračenje na okolno tkivo, a takođe zahvaljujući najsavremenijim ultrapulsnim laserima, zrak je velike snage i za veoma kratko vreme deluje na problem, tako da ne oštećuje okolna tkiva tj. dublje strukture, kao što su krvni sudovi, nervi, limfne žlezde itd.Blago termosenzitivno dejstvo razbija veze između sraslih elastičnih vlakana i stimuliše stvaranje novih ćelija kolagena, što dovodi čak i do zatezanja i podmlađivanja kože, a usput otklanja i eventualne ožiljke, pigmentne promene nastale od Sunca ili usled starenja kože crvene mrlje od malih kapilara ili rozacee i gruba tekstura kože se popravlja posle nekoliko sesija tretmana.
Ovaj tretman je bezbolan u velikom broju slučajeva, dok mali broj osoba ovaj tretman doživljavaju kao blago peckanje. Privremeno se javlja blago crvenilo kože, koje prolazi brzo. Nema posledica i možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.
Svako ko želi da poboljša teksturu kože oštećenu od Sunca ili da umanji znake starenja kože kao i pigmentne i vaskularne promene, može da radi ovakvu vrstu tretmana. Uklanjanje fleka i podmlađivanje kože može da se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama i šakama. 
Tretmani se ponavljaju na svake 2-3 nedelje i pun se postiže nakon pet urađenih tretmana. Bitno je naglasiti da tretmane ne treba raditi u letnjim mesecima, kao i da je obavezna zaštita od Sunca i do četiri nedelje nakon tretmana.

Hemijski piling

Hemijski pilinzi su veoma efikasan metod kada je u pitanju uklanjanje pega i fleka na koži. Najefikasniji su tretmani sa TCA - trihlorsirćetnom kiselinom. Tretman se intenzivno primenjuje na područja zahvaćena pegama, a zatim se ujednačeno predje cela površina kože i tako se postigne efekat i u poboljšanju teksture kože i u ublažavanju ili potpunom uklanjanju pega i fleka. 
Obzirom da kiselina utiče na same melanocite (ćelije koje stvaraju pigment) efekat je dugotrajan a nakon prvog sunčanja nije primetno vraćanje pigmenta.

Abrazija radiotalasima

Abrazija radiotalasima je vrlo efikasna metoda uklanjanja kao i abrazivni CO2 laser. Medjutim, velika mana ovih procedura je trajno oštećenje pigmenta tako da na mestu tamnog polja koje bilo tretirano može ostati polje sa manje pigmenta.
Svaka od navedenih metoda podrazumeva period oporavka nakon procedure. Fleke i pege na koži potamne sa izlaganjem laserskom zraku, pilingu ili radiotalasima. Nakon 24h od intervencije formira se tanka pokorica i narednih 4 dana se flekica ljuspa. Oporavak je obično do 7 dana. Nakon tretmana radiotalasima ili CO2 laserom crvenilo moze trajati i do 3 meseca.

Uklanjanje fleka cena

Za jedan tretman uklanjanja fleka potrebno je izdvojiti  od 4 000 pa do 12 000 dinara u zavisnosti od zone na telu sa koje se uklanjaju promene. 
*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate salone i ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu UKLANjANjE FLEKA

Tretman lica dermapenom

popust 25%

Tretman lica dermapenom

Tretman lica dermapenom - 2.990 din! Kozmetički salon Plava Princeza!...Pročitajte više

Cena kupona: 4.000din./2.990din.

Firma: Kozmetički salon Plava Princeza
Vilovskog 16,

62d:11h:13m

Mezoterapija lica

popust 20%

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica - 80 evra! Beauty Zone Estetik Studio!...Pročitajte više

Cena kupona: 100€/80

Firma: Beauty Zone Estetik Studio
Vojvode Vlahovića 43i,

61d:11h:13m

Dermaroler + prirodni serumi - efekat vidljiv posle prvog tretmana!

popust 33%

Dermaroler + prirodni serumi - efekat vidljiv posle prvog tretmana!

Dermaroler + prirodni serumi - efekat vidljiv posle prvog tretmana! - 2.000 din!...Pročitajte više

Cena kupona: 3.000din./2.000din.

Firma: Beauty Zone Estetik Studio
Vojvode Vlahovića 43i,

61d:11h:13m

Omega light svetlosna terapija + revitalizirajući tretman - Rezultati vidljivi već posle prvog tretmana!

popust 83%

Omega light svetlosna terapija + revitalizirajući tretman - Rezultati vidljivi već posle prvog tretmana!

Omega light svetlosna terapija + revitalizirajući tretman - 500 dinara! Rezultat...Pročitajte više

Cena kupona: 3.000din./500din.

Firma: Beauty Zone Estetik Studio
Vojvode Vlahovića 43i,

61d:11h:13m

Mikrodermoabrazija lica

popust 55%

Mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija lica - 1.800 din! Astrum kozmetički studio!...Pročitajte više

Cena kupona: 4.000din./1.800din.

Firma: Astrum kozmetički studio
Cara Dušana 44,

51d:11h:13m

Lečenje pigmentnih fleka

popust 30%

Lečenje pigmentnih fleka

Lečenje pigmentnih fleka - 8.400 din! Samo u kozmetičkom studiju Jasna!...Pročitajte više

Cena kupona: 12.000din./8.400din.

Firma: Kozmeticki studio Jasna
Strahinjića Bana 38,

48d:11h:13m

Anti age retinol tretman lica

popust 57%

Anti age retinol tretman lica

Anti age retinol tretman lica - 1.500 din! Kozmetički salon Terra Esthetica!...Pročitajte više

Cena kupona: 3.500din./1.500din.

Firma: Kozmetički salon Terra Esthetica
Svetogorska 38,

43d:11h:13m

Voćne kiseline PAKET 6 tretmana

popust 50%

Voćne kiseline PAKET 6 tretmana

Voćne kiseline PAKET 6 tretmana po ceni od 5.990 din samo u Salonu lepote Gospođ...Pročitajte više

Cena kupona: 12.000din./5.990din.

Firma: Salon lepote Gospodjica
Ace Joksimovića 55,

27d:11h:13m

Vitaminski tretman lica

popust 45%

Vitaminski tretman lica

Vitaminski tretman lica po ceni od 3.000 din samo u Endermološkom centru ...Pročitajte više

Cena kupona: 5.500din./3.000din.

Firma: Endermološki Centar LPG
Terazije 29, ( II Sprat ),

00d:11h:13m

MEZOSKIN tretman lica u trajanju od 30min

popust 59%

MEZOSKIN tretman lica u trajanju od 30min

MEZOSKIN tretman lica u trajanju od 30 min po ceni od 3.500 din samo u Endermolo...Pročitajte više

Cena kupona: 8.500din./3.500din.

Firma: Endermološki Centar LPG
Terazije 29, ( II Sprat ),

00d:11h:13m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Uklanjanje fleka
Napišite komentar:
Nikola Majstorovic

Četvrtak, 20.09.2018. 02:03

Ukoliko trazite msto na kojem biste mogli da kvalitetno uklonite fleke, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da posetite Primia Harmonija salon lepote. Uklanjanje fleka je poprilicno zahtevan proces i zbog toga je potrebno da mu pridjete sa puno ozbiljnoscu.

Ivana Petrovic

Utorak, 29.08.2017. 08:08

Meni licno uklanjanje fleka ne zvuci ni malo zanimljivo. Pre svega, zvuci mi nekako uzasno stresno i naporno. Zbog toga je, posebno u Beogradu, veoma vazna izbor pravog kozmetickog salon ili salona lepote u koji zaista mozete da imate puno poverenje da ce sve uraditi kako treba.

Marina Zivkovic

Petak, 24.02.2017. 07:03

Sto se mene licno tice, smatram da je uklanjanje fleka ipak nesto sto treba posebno da se plati i u sta nikako ne treba da sumnjate.

Jovana Milinkovic

Sreda, 08.02.2017. 07:43

Sto se mene licno tice, fleke treba da uklanjate iskljucivo hirurskim putem. Ako se bas za to odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati

Petar Jankulovski

Utorak, 07.02.2017. 01:57

jednostavno je kod ove vrste uklanjanja veoma vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

Lea Stankovic

Petak, 27.01.2017. 08:03

osnovni jke problem u tome sto je vecini ljuid uklanjanje fleka potrebno ali je na kraju problem u tome sto ono i nije bas toliko jeftino.

Stojance Ristovski

Sreda, 11.01.2017. 07:46

Ukoliko mislite da uklanjanje fleka bude bas onako uspesno, onda u svakom slucaju treba da potrazite neko bsa dobro i strucno mesto.

Simona Vucinic

Utorak, 10.01.2017. 11:00

Ovo je ipak nesto posebno. Ukoliko se odlucite da uklonite fleke, to je sigurno nesto sto vam moze poci za rukom ali samo ako pronadjete neko provereno mesto.

Milen Jovanovic

Sreda, 21.12.2016. 07:19

Fleke nisu bas nesto narocito lepe, kada govorimo u estetskom smislu, ali u svakom slucaju jesu nesto sto moze uspesno da se ukloni, ako prethodno pronadjete neko provereno mesto.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 05.12.2016. 10:20

Po pitanju uklajanja fleka, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite i da vise nista po tom pitanju ne brinete.

Filip Milutinovic

Ponedeljak, 05.12.2016. 09:21

Licno mislim da zene u danasnje vreme zaista nisu u nekom velikom problemu po pitanju uklanjanja fleka, posto koliko mozemo da vidimo iz prethodnih komentara, zaisat to i nije vise neki veliki problem.

Mihajlo Nastasovic

Petak, 02.12.2016. 02:01

Sigurno da postoje tretmani koji bi po ovom pitanju bas onako mogli da vam pomognu.

Ljubinka Sreckovic

Četvrtak, 17.11.2016. 12:04

Zaista jedno od najboljih mesta u Beogradu po pitanju uklanjanja fleka je Stietto 5001 i to je u svakom slucaju nesto potpuno povereno.

Todor Markovic

Petak, 28.10.2016. 11:47

Uklanjanje fleka je ipak nesto sto treba da prepustite nekom profesionalonm centru kao sto je primera radi DreamSkin.

Janko Zivanovic

Petak, 28.10.2016. 11:08

Fleke su cesto nesto za sta same zene nisu nesto previse odgovorne. Ono sto moze da bude problem je da se mogu desiti i odredjene nesto vece zdravstvene komplikacije.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 27.10.2016. 02:19

Mislim da je u Beograud neka prosecna cena za uklanjanje fleka oko 200 eura. Neka me neko ispravi ako ipak gresim po tom pitanju.

Petar Jankovic

Utorak, 06.09.2016. 12:52

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno uklanjanje fleka onda zaista nemate ni jedan moguci razlog da sumnjate u kvalitet salona lepote Mystic II. To je salon lepote u koji jednostavno mozete da imate puno poverenje.

Ivan Stojanovic

Petak, 02.09.2016. 09:16

Ukoliko planirate da na kvalitetan nacin uradite uklanjanje fleka, onda je us vakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Pri tome, ukoliko to uradite sigurno se necete pokajati.

Marko Petrovic

Četvrtak, 01.09.2016. 08:57

Moj azena iako iam godina skoro koliko i ja i dalje veruje da joj mnogi tretpani, poput uklanjanj fleka zaista i pomazu. pri tome, to su sigurno preparati u koje mozete da imate puno povernje, narocito ukoliko je zena sposobna da se bori za sebe.

Dusan Markovic

Ponedeljak, 01.08.2016. 11:02

Ukoliko te fleke predstavljaju neki ozbiljan zdravstveni problem, onda je u svakom slucaju preporucljivo da da ipak uradite taj tremana uklanjanja fleka. Nije vazno ukoliko je cena 100 eura i vise, vazno je da se uradi iskljucio na kvalitetan nacin.

Jana Stankovic

Četvrtak, 28.07.2016. 11:46

I ja sam cula za taj salon Primia Harmonija. Mada, istovremeno sam i cula da je to kozmeticiki salon koji ima nesto skuplje cene tako da ipak nije za svaciji dzep. Mislim da se u tom salonu moze cak i odrediti neka cena od 100 eura za nekoliko tretmana uklanjanja fleka.

Biljana Brankovic

Sreda, 27.07.2016. 12:20

Ukoliko trazite msto na kojem biste mogli da kvalitetno uklonite fleke, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da posetite Primia Harmonija salon lepote. Uklanjanje fleka je poprilicno zahtevan proces i zbog toga je potrebno da mu pridjete sa puno ozbiljnoscu.

Ivana Petrovic

Utorak, 28.06.2016. 11:15

Svi se mozemo sloziti da fleke na zeninom licu ove vrste, nisu nesto narocito lepo. koliko vec odlucite da uklonite fleke onda svakako jedno od resenja je i uklanjanje laserskim putem.