Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvucna masaza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

5 tretmana ultrazvučnih anticelulit masaža i elektrostimulacija u trajanju od 40min

Akcija -83% 990 Din.
5 tretmana ultrazvučnih anticelulit masaža i elektrostimulacija u trajanju od 40 min po ceni od 990 din samo u Studiju l...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

10 tretmana ultrazvučnog razbijanja celulita regije po izboru

Akcija -79% 1500 Din.
10 tretmana ultrazvučnog razbijanja celulita regije po izboru po ceni od 1.500 din samo u Studiju lepote Lady 9!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvucna masaza

Masaža ultrazvukom je oblik terapije dubokom toplinom koju stvaraju zvučni talasi. Kada se primenjuje na mekim tkivima i zglobovima, zvučni talasi deluju kao mikro-masaža koja pomaže da se smanji oticanje, bol, ukočenost i grčevi, a povećava se protok krvi.

 

                        

 

UZ je zvuk određene talasne dužine, nečujan za ljudsko uho. Aplikacijom ultrazvučnih talasa  izaziva se vibriranje, pomeranje telesnog tkiva u dubokim slojevima, ispod sonde aparata.

Ultrazvučna masaža leđa

Sedeći način života, sa malo ili nimalo kretanja, uz nepravilno držanje, neminovno dovodi do bolova u leđima. Ultrazvučna masaža je jedan od načina da uspešno pomognemo sebi. Ultrazvuk spada u visokofrekventnu dubinsku mikro masažu tkiva. Zahvaljujući tretmanu, nestaće napetost u mišićima leđa, i u potpunosti će se eliminisati bol.

Ultrazvučna masaža lica

Kod ultrazvučne masaže lica imaćete osećaj na koži koji može da se okarakteriše kao blag i prijatan pritisak. Postiže se duboka mirkocirkulacija, jer se aplikacijom ultrazvučnih talasa izaziva vibriranje, odnosno pomeranje tkiva u dubljim slojevima, ispod sonde aparata. 

Nakon ultrazvučne masaže lica, delovaćete osveženo, podmlađeno, dubinske bore će biti manje vidljive, a one plitke se neće primećivati. 

Ultrazvučna masaža vrata

Naš vrat je često napet, i to iz mnogo razloga. Jedan od njih je što spavamo na naudobnim ležajevima i jastucima, ali isto tako i izloženost stalnim promenama klimatskih faktora uzrokuje povremenu ili stalnu ukočenost vratnog dela kičme. 

Posledica svega toga je stalno prisutan bol kao i ograničenost pokreta. Takvi problemi stvaraju svakodnevnu neprijatnost, smanjuju vašu radnu efikasnost, ali isto tako i povećavaju rizik da dobijete neke druge ozbiljne zdravstvene probleme koji se tiču vrata. 

Uz pomoć ultrazvučne masaže vrata možete se uspešno rešiti napetosti i bola u ovom delu tela.

Ultrazvučna celulit masaža

Možda ne volite pomorandže samo iz razloga što celulit podseća na pomorandžinu koru? Mi vam savetujemo da ne očajavate, jer rešenje postoji i to u vidu ultrazvučne anticelulit masaže. 

To je vid dubinske masaže, uz pomoć ultrazvučnih talasa koji predstavljaju skoro neosetljive fine mikro vibracije. Oni deluju tako što razbijaju masno tkivo, kao i tvrde i okorele slojeve fibroznog celulita. 

Ultrazvukom se mogu tretirati sve celulitom ugrožene regije tela. Tretman traje od 20 do 30 minuta u zavisnosti od dela tela koji je ugrožen.

Tretman ultrazvukom iskustvo

Tretman ultrazvukom predstavlja veoma efikasnu metodu uklanjanja celulita i masnih naslaga. Ultrazvučni talasi se pored medicinskih sve češće koriste i u kozmetičke svrhe, posebno su dragoceni u tretiranju celulita i masnih naslaga.

Ultrazvuk se primenjuje na dva načina:

 1. Metodom direktnog kontakta – pomoću  UZ sonde koje je u direktnom kontaktu sa kožom pacijenta
 2. Subakvalnom metodom – deo tela je  zaronjen u vodu u kojoj se nalazi UZ sonda

Prilikom prolaska kroz masno tkivo ultrazvučni talasi gube deo svoje energije koji se pretvara u toplotu time se temperatura u masnim ćelijama povećava i ubrzava se njihov metabolizam. Ovo dalje dovodi do lipolize razlaganja masnih ćelija u masne kiseline koje se delom troše za rad mišića a delom izbacuju iz tela prirodnim putem.

U isto vreme ultrazvučni talasi izazivaju naizmenično zatezanje i opuštanje tkiva te tako vrše veoma efikasnu dubinsku masažu tkiva.

Ultrazvučna masaža pozitivno deluje:

 • Kao analgetik (protiv bola)
 • Antiinflamatorno ( protiv zapaljenja)
 • Smanjuje spazam (“grč”) mišića    
 • Povećava lokalnu cirkulaciju, smanjenje otoka i depozita kalcijuma u sluznim kesama i drugim tkivima
 • Poboljšava ekstenzibilitet tj. rastegljivost ožiljnog tkiva jer ima dublji toplotni efekat na zglobne kapsule, ligamente i tetive (zato se koristi – kod kontraktura zglobova i kao uvod u vežbe istezanja, kao i kod ožiljaka).

Tokom terapije dolazi do snabdevenosti ćelija kiseonikom i hranljivim materijama i efikasnije eliminacije štetnih materija iz organizma. Prilikom tretmana koristi se anticelulit gel i ulje sa ekstraktom bršljena i nevena a penetracija je uvećana do dubinskih slojeva zbog dejstva ultrazvuka.

Efekat dubokog prodiranja UZ kroz tkivo u salonu koristimo kod:

 • Degenerativnih promena (artroza, mijalgija,spondiloza)
 • Kod povreda, bolnih stanja
 • Ubacivanje leka ili nekog topijskog sredstva u terapijske svrhe (ultrasonoforeza), npr: upale mišića, fibroza, celulit, reumatski problemi.
 • Za mikromasažu i kao uvod u ručnu masažu (priprema tetiva)

Osobe koje imaju tromboflebitis u aktunoj fazi, imaju visoku telesnu temperature, imaju uznapredovala okluzivna arterijska oboljenja (III i IV stadijum), kao i pacijenti sa pacemarkerom ne bi trebali da koriste tretmane ultrazvučne masažeže.

Anticelulit masaža 

Primena ultrazvučne masaže je nezamenjiva kad je celulit u pitanju. Sposobnost prodiranja ulrazvučnih talasa talasa bez pritiska na bolno mesto, duboko tretiranje patološkog tkiva sa površine kože, efekat mikromasaže, mogućnost ubacivanja leka (mezoterapija).

Razgradnja celulita je vrlo kompleksna tehnika, a ultrazvuk predstavlja veliku pomoć u pripremi celulitnog složenog tkiva (efekat mikromasaže) za pretstojeći tretman.

Tretman se radi tako što terapeut laganim pokretima pomera sonde ultrazvučnog aparata po površini kože kljienta (kritičnim zonama).Klijent oseća na koži blagi prijatan pritisak. Vidljiva je ponekad blaga hiperemija kože  kao efekat duboke mikrocirkulacije.

Radi se u seriji od najviše 10 UZ koji se raspoređuju u odnosu na problem ili način rešavanja problema. Ako se koristi u sklopu roll back tehnike, ultrazvuk se koristi uz tretman od dva do tri puta nedeljno. Kod drugih problema može se koristiti i svaki dan.

Ultrazvuk zahteva pravilno korišćenje u odnosu na sastav tkiva kroz koja prolazi. Nepravilna doza, duga aplikacija na patološko tkivo, tretiranje pogrešnog tkiva, može dovesti do loših, nedovoljnih efekata, čak i povreda.

Ultrazvučna masaža cena

Za jedan tretman ultrazvučne masaže u trajanju od 30 minuta potrebno je izdvojiti  od 700 do 2 000 dinara. Za ultrazvučnu anticelulit masažu potrebno je izdvojiti u proseku od oko 700 do 1 200 dinara.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za ultrazvučnu masažu predlažemo da kontaktirate kozmetičke salone ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

28.09.2018
Zeljana Jeremic
Mislim da se ultrazvucna masaza krece vec od nekih 2000 dinara p tretmanu. Ukoliko odlucite da na kvalitetan nacin uradite ultrazvucnu masazu, onda je u svakom slucaju potrebno da pronadjete neki kvalitetan salon u koji mozete imati puno poverenje.
29.08.2017
Ivana Petrovic
Svaka ultrazvucna masaza bi trebala da ima neku svoju posebnu cenu. Takve cene bi jednostavno trebale da dovoljno govore o nekom kvalitetu. Mada, ne mora to nuzno da bude slucaj. Postoje saloni lepoti u kojima i za nesto malo manje pare mozete da dobijete vrhunski kvalitet.
29.08.2017
Petar Jankulovski
Ultrazvucna masaza je zaista jedna posebna masaza. Mada, ne postoji bas toliko veliki broj salona lepote koji su u stanju da je urade na jedan kvalitetan nacin. Nista drugo po meni tu i ne moze da bude bas toliko vazno.
15.05.2017
Stojance Ristovski
Samo po meni treba da znate da je po pitanju ovog kvaliteta ova ultrazvucna masaza jedna od najnaprednijih u svetu - bar kada govorimo o regularnoj medicini.
28.04.2017
Marina Zivkovic
Po rpavili, sto se ove masaze tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do kvaliteta. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
26.04.2017
Milen Jovanovic
Kako god da okrenete, nije ona ni malo jeftina. Sve ostalo samo moze da bude jedno cisto gubljenje vremena.
18.04.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, ova masaza je nesto sto sto sigurno da moze da doprinese vasem zdravlju ali ipak nije toliko jednostavno.
31.03.2017
Filip Milutinovic
Po pravilu, kako god da okrenete ona treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
30.03.2017
Lea Stankovic
Ovo je pre svega po meni i vise nego dobra masaza, koja u svakom pogledu ima svoje prednosti i mane.
16.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Kako god da okrenete, ovo je posebna vrsta masaze u koju u svakom slucaju treba da imate dosta vremena. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.
24.02.2017
Simona Vucinic
Sto se mene licno tice, nikada nisam stedela novac po pitanju ovih tretmana. Po meni je to uvek bilo nesto bas onako pozeljno i dovoljno dobro.
08.02.2017
Todor Markovic
U svakom slucaju je ovo posebna vrsta masaze. Mada, veoma je bitno da odgovara upravo vasim potrebama.
27.01.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, ultrazvucna masaza je u svakom slucaju nesto u sta mozete da imate puno poverenje iako je mozda mali problem to sto to nesot vise kosta.
11.01.2017
Janko Zivanovic
Uvek je ultrazvucna masaza nesto sot mora posebno da se plati. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.
21.12.2016
Ljubinka Sreckovic
Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nisat dalje ne treba da se brinete. Kada pricamo o kvalitetu, ultrazvucna masaza je ipak nesto sto moze da vam popirlicno koristi.
05.12.2016
Petar Jankovic
Ako mene licno pitate, smatram da u danasnje vreme sigurno postoji veoma veliki broj kvalitetnih tretmana ali da je zaista potrebno da vidite da li vam neki od njih zaista moze da pomogne.
17.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju ultrazvucne amsaze, samo treba da posetite kozmeticki salon Miss Magic i vise po tom pitanju nemate sta da brinete.
28.10.2016
Ivan Stojanovic
Od nekoliko zena do sada sam cuo zaista i vise nego pozitivnih komentara i preporuka po pitanju ultrazvucne masaze. Uglavnom vecina devojaka mi kaze kako su to tretmani koji su poprilicno kvalitetni.
06.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko vam je potrebna kvalitetna ultrazvucna masaza onda je svima moja topla preporuka da posete kozmeticki salon Mystic II. To je kozmeticki salon koji mozete posetiti tokom radnog vremena i slobodno pitati sve sta vas zanima.
02.09.2016
Dusan Markovic
Ukoliko vam je potrebna kvalitetna ultrazvucna masaza slobodno posetite kozmeticki salon Harmonija 5. To je u svakom slucaju kozmeticki salon u koji mozete da imate puno poverenje ukoliko ga posetite tokom radnog vremena.
01.08.2016
Jana Stankovic
Mislim da se ultrazvucna masaza krece vec od nekih 2000 dinara p tretmanu. Ukoliko odlucite da na kvalitetan nacin uradite ultrazvucnu masazu, onda je u svakom slucaju potrebno da pronadjete neki kvalitetan salon u koji mozete imati puno poverenje.
28.07.2016
Biljana Brankovic
Jovana, koja je bila cena po kojoj si ovaj tip masaze uradila. Cene su naravno promenljiva kategorija. Najbolje je zbog toga da posetite neki kozmeticki salon i pitate sve sta vas zanima.
30.06.2016
Jovana Milinkovic
Licno sam koristila ovu metodu. Veoma sam zadovoljna sa njom. Mogu toplo svima da je preporucim. Posle njenog koriscenja, lice mi je bilo nekako bas odmorno i sveze. I nije toliko skupa.