Pogledajte spisak preporučenih firmi koje nude OTKLJUČAVANJE MOBILNIH TELEFONA

Izaberite neki od servisa za mobilne telefone gde mozete raditi OTKLjUCAVANjE MOBILNIH TELEFONA

MB mobil shop servis i prodaja mobilnih telefona i opreme

Vojvode Stepe 351, lokal 7
Voždovac, Beograd

MB Mobil Shop servis i prodaja mobilnih telefona se nalazi na Voždovcu. Pored servisne podrške koja je specijalizovana za popravku mobilnih telefona imamo i kompletni asortiman mobilnih telefona.
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Elektra LVM oprema i servis mobilnih telefona

Palmira Toljatija 5/1, Stari Merkator
Novi Beograd, Beograd

Elektra LVM servis i prodavnica opreme i mobilnih telefona nalazi se na Novom Beogradu. Pravi savet i kvalitet na jednom mestu, profesionalni servis mobilnih telefona i veliki asortiman opreme
Pročitaj više

Simphone Servis Mobilnih Telefona

Mirijevski venac 16a
Zvezdara, Beograd

Simphone servis mobilnih telefona se bavi servisiranjem, otkupom i prodajom polovnih mobilnih telefona, kao i prodajom dodatne opreme za sve vrste mobilnih telefona. Servisiramo u najkraćem roku i na licu mesta. Pored ovih usluga pružamo usluge servisa računara, laptopova, tableta i play station konzola.
Pročitaj više

Gold Mobil +

Bulevar Zorana Đinđića 12/28d
Novi Beograd, Beograd

Pronađite sve za Vaš mobilni telefon na jednom mestu, posetite servis Gold Mobil +. Pored popravke telefona, u našem servisu očekuje Vas i veliki izbor uvek aktuelnih modela telefona, kao i prateća opreme vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više

V&A mobile - servis mobilnih telefona

Crnotravska 7-9, TC Chage me, Banjica
Voždovac, Beograd

Pored profesionalnog servisa svih modela telefona, u našoj ponudi očekuje Vas i veliki izbor dodatne opreme. Takođe, nudimo izradu maski po Vašoj želji.

V&A Mobile Shop

Crnotravska 7-9, TC Change me
Voždovac, Beograd

V&A mobile shop nudi sve za Vaš mobilni telefon na jednom mestu po pristupačnim cenama. Bilo da Vam je potrebna popravka telefona ili kvalitetna prateća oprema, stojimo Vam na raspolaganju. Posebno izdvajamo izradu maski za telefone po Vašoj želji.

Lajtnet - servis iphone telefona

Maksima Gorkog 53
Vračar, Beograd

Ukoliko Vam je potrebna brza i pouzdana popravka iPhone telefona, servis Lajtnet je prava adresa za Vas. Posebno ističemo da smo jedna od prvih firmi u Beogradu koja je počela sa servisiranjem Apple uređaja primenjujući najnovija tehnološka dostignuća.

Servis mobilnih telefona IV phone

Nemanjina 36, Resavska 34 (preko puta SKC a)
Savski venac, Beograd

Servis mobilnih telefona IV phone je pravo mesto gde možete brzo i efikasno da rešite svaki problem u radu Vašeg telefona. Naš iskusni tim je specijalizovan za rad sa vodećim brendovima telefona koji su dostupni na našem tržištu. Takođe, vršimo otkup i zamenu telefona.

Servis mobilnih telefona Extreme servis

Balkanska 35-39
Savski venac, Beograd

Servisiranje svih modela mobilnih telefona svih proizvođača, Prodaja dodatne opreme za telefone: auto i kućni univerzalni punjači, baterije, futrole, zaštitne folije, slušalice

R Mobile shop - oprema i servis za mobilne telefone

Ilije Garašanina 22
Palilula, Beograd

R Mobile Shop nalazi se na Paliluli. U ponudi je veliki asortiman opreme za mobilne telefone; maske, punjači, slušalice, zvučnici.

Balkanfone - servis, otkup i prodaja mobilnih telefona

Bulevar kralja Aleksandra 368
Zvezdara, Beograd

Servis i prodaja mobilnih telefona i opreme, dekodiranje mobilnih telefona, zamena lcd i touch panela i svih vrsta flet kablova, prodaja baterija, kućnih i auto punjača, pvc folija, silikonskih futrolica

Servis mobilnih, navigacija i laptopova Dumix

Stevana Brakusa 6, Beograd
Čukarica, Beograd

Sta podrazumeva otključavanje mobilnih telefona? Zašto biste bili ograničeni samo na jednu mrežu, kada je mnogo bolje imati slobodan uređaj koji radi nesmetano u mreži bilo kog operatera?

Poslovna praksa svuda u svetu, pa i kod nas, jeste da, kada kupite mobilni telefon, uz ugovor i određeni tarifni paket, on obično bude zaključan na toj mreži. To će reći da na drugim mrežama neće funkcionisati, ako na primer pokušate da ubacite karticu VIP-a u telefon koji je zaključan na Telenor mreži.

Dekodiranje mobilnih telefona

Otključavanje ili dekodiranje mobilnih telefona je legalna procedura u Srbiji. Vaše zakonsko pravo je da možete po svojoj volji modifikovati uređaj čiji ste vlasnik. 

Otključavanje mobilnih telefona vrši se na dva načina:

- dolaskom u servis, što je jeftinije i ceo proces se brzo završi, ponekad je dovoljno svega pet minuta;

- bez dolaska u servis, odnosno slanjem fabričkog koda putem e-maila ili sms poruke.

Kratko ćemo objasniti drugu opciju, odnosno online otključavanje.

Najpre, potrebno je da proverite da li je vaš model telefona podržan za dekodiranje. Kada vam servis to potvrdi, biće od vas zatražen tačan naziv modela, kao i IMEI broj. To je serijski broj telefona od 15-16 cifara, i nalazi se na nalepnici ispod baterije vašeg aparata, ali ga lako možete naći i u podešavanjima.

Nakon toga, biće vam poslata uplatnica koju bi trebalo da regulišete u banci, pošti ili putem web bankinga. Pošto uplata legne na račun odabranog servisa, obično u roku od pola sata ili sat vremena, vama stiže fabrički kod sa uputstvom kako da dekodirate svoj mobilni telefon. 

To je jednostavno ukucavanje koda koji ste dobili, ali se ne kuca kao sms poruka, već kao kada hoćete nekoga da pozovete. Nakon što ukucate i poslednji simbol, vaš mobilni telefon kratko vam saopštava da je otključan.

Uklanjanje korisničkih šifara

Ovo je druga vrsta dekodiranja. Ukoliko vaš telefon traži da unesete šifru, google nalog, patern koga ste zaboravili, ili je aktiviran od strane prethodnog vlasnika, takođe će vam biti potrebno dekodiranje da biste mogli da koristite vaš aparat. 

Na ovaj način obično će se izbrisati svi podaci iz telefona i on će biti vraćen na fabrička podešavanja. Na nekim modelima moguće je ukloniti šifre a pri tome sačuvati podatke.

Otključavanje mobilnih telefona – iskustva

Potrebno je znati:

- otključavanjem se ne gubi garancija na mobilni uređaj;

- ukoliko nije potrebno uklanjanje korisničkih šifara, neće biti izgubljeni nikakvi podaci iz memorije;

- ni na koji način se ne oštećuje vaš telefon;

- sve funkcije će biti sačuvane.

Ukoliko sami pokušavate da otključate svoj mobilni telefon, i više od 10 puta unesete pogrešan kod, može da se dogodi da se aparat bespovratno zaključa. Srećom, i te situacije se mogu rešiti u najvećem broju slučajeva. 

U praksi, 99% mobilnih aparata može da se dekodira, potrebno je da se uvek konsultujete sa stručnim osobljem servisa, čak i ako svoj model ne vidite na spisku podržanih modela. 

Što se same cene tiče, kao što smo naveli, isplativije je da dođete u odabrani servis, ali cena takođe varira i od modela telefona koji imate, a isto tako i od vremena koje je potrebno za otključavanje.

Zaključićemo da otključavanje telefona ima mnogobrojne prednosti, i da nema razloga da držite svoj aparat zaključan na jednoj mreži. 

Otključavanje mobilnih telefona – cena:

Za otključavanje je potrebno izdvojiti od 600 dinara, preko nekoliko desetina evra, sve do čak 20000 dinara za neke modele iPhone telefona. Na cenu utiče, kao što se vidi, sam model aparata i njegov proizvođač, zatim vreme koje je potrebno da otključavanje bude izvršeno kao i uređaji koji se tom prilikom koriste. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise mobilnih telefona ispod teksta.